Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > rak in alfa delci

Glavni razlog za nastanek raka je radioaktivna kontaminacija okolja

atomic_bomb

Do sedaj je bilo za raziskave raka porabljenih milijarde in milijarde dolarjev, kljub temu vzroka za epidemijo te bolezni še vedno ni prepričljivih razlag. Sodobna medicina pravi, da je rak „razred bolezni, za katere je značilna nenadzorovana celična delitev in sposobnost teh celic, da napadejo druga tkiva, bodisi tako, da se neposredno vrastejo v sosednje tkivo (»invazija«) ali pa z migracijo rakastih celic na oddaljena mesta (»zasevanje«). Ta nenadzorovana delitev celic je posledica poškodbe DNK oziroma mutacije nekaterih vitalnih genov, ki med drugim nadzorujejo delitev celic...“ (slovenska wikipedija)

Vemo, da vsak dan v našem telesu nastane od sto do nekaj tisoč rakastih celic, ki pa jih naš organizem brez težav uniči. Naš DNK ima dvovijačno obliko, če pride do poškodbe ene od teh vijačnic, ima naš imunski sistem zmožnost, da to popravi, če pa pride do poškodbe obeh vijačnic in če se jih ne da popraviti, se sproži mehanizem „samouničenja celice“, ki ga imenujemo apoptoza. V takem primeru se celice ne more deliti naprej, ker se celica že prej sama uniči. Čeprav vsakodnevno nekatere škodljive molekule poškodujejo DNK v milijonih naših celic, telo te poškodbe zlahka sproti popravljajo. Sicer obstajajo kemične substance, ki lahko naše kromosome poškodujejo do te mere, da jih telo ne more več popraviti (torej obstaja večja verjetnost, da celice postanejo rakaste) pa teh kemikalij ne bomo našli v hrani. V naši hrani pa bomo lahko našli nekaj drugega, kar povzroča današnjo epidemijo raka...

Rak je bil v preteklosti dokaj redka bolezen, čeprav so jo poznali že v antiki. Za mnoge rakave bolezni zdravniki sumijo genetiko. Res je, da pri nekaterih osebah obstaja genetska okvara, kjer je zmožnost „samo-popravila“ poškodovanih kromosomov manjša, toda na splošno gledano to prizadene le majhno število populacije.

Američani so poznani po tem, da imajo zelo urejene statistične podatke. Toda na splošno začudenje statistične podatke o raku vodijo šele od leta 1973! Po drugi strani pa na Švedskem te podatke vodijo že od leta 1910 (slika spodaj). Na tem grafu lahko vidimo, da je bil do 50. let prejšnjega stoletja rak na mehurju, pljučih, dojki, prostati in koži (melanom) zelo redek, potem pa je opazen nenormalen porast teh oblik raka. Kje naj bi bil vzrok temu znatnemu porastu obolevnosti od raka? Odgovor: nuklearni poskusi v ZDA in Sovjetski Zvezi!

sweden

Graf: strmo naraščanja rakavih bolezni po 2.sv.v.

Prva eksplozija atomske bombe je bila sprožena meseca maja 1945 v ameriški zvezni državi Nova Mehika, tri mesece kasneje pa so Američani povsem po nepotrebnem odvrgli dve atomski bombi na japonski mesti Hirošima in Nagasaki. V celotni zgodovini preizkušanj atomskega orožja je bilo v Zemljino atmosfero sproženih 512 nuklearnih bomb, večino teh so sprožili Američani in Sovjeti, njim pa so sledili še Britanci, Francozi in Kitajci.

Največji dosežek ameriškega predsednika J.F.Kennedya je zagotovo sporazum s sovjetskim predsednikom N. Hruščevom, da ti dve vojaški velesili prenehata s preizkušanjem atomskega orožja v atmosferi in v vesolju. Toda temu sporazumu je sledilo še skoraj 1000 preizkusov atomskega orožja v oceanih in pod zemljo.

Zakaj so to počeli? Zato, da vidijo, kakšen izkoristek lahko razvijejo iz 1 kg plutonija. Čista neumnost. So pa zaradi tega onesnažili ves planet in povzročili smrt milijonov Zemljanov!

Prva atomska bomba v človeški zgodovini (Trinity test) je vsebovala 6.2 kg plutonija, izkoristek pa je bil 16%, kar pomeni, da je 5.2 kg plutonija ostalo neizkoriščenega in se je spremenil v prah, ki ga je poneslo v atmosfero. Nad Hirošimo pa so odvrgli 64 kg obogatenega urana in le 1,5% se je pretvorilo v energijo, 63 kg U 235 pa se je razpršilo v atmosfero, s padavinami pa je na koncu pristal na površju oceanov in celin. Razpolovna doba U23 je 703.800.000 let! Še dolgo po tem, ko bo človeštvo na Zemlji izumrlo, bo ta umetno proizveden oddajnik alfa delcev še vedno seval smrt. Plutonij ima razpolovno dobo 24.100 let, zato bo še zelo dolgo oddajal alfa delce, ki močno škodujejo našemu DNK-ju.

lung cancer

Porast raka na pljučih (podatki za 89 držav)

Po koncu 2.svetovne vojne so ZDA, SZ, Francija, V.B., Kitajska, Indija, Pakistan in baje tudi S. Koreja skupaj v zrak, oceane ali pod zemljo sprostile tisočkrat več energije (škode), kot sta jo povzročili bombi nad Hirošimo in nad Nagasakijem (skupaj)! In vsa ta radioaktivnost se nahaja v vodi, rastlinah, živalih in v mineralih.... posledično pa tudi v človeku. In to sevanje povzroča raka!!!

Svetovni voditelji, mediji, znanstveniki, državne in mednarodne agencije zavestno skrivajo kontaminacijo našega okolja z radioaktivnimi delci, ki so nastali kot posledica nuklearnih preizkusov in večjih ter manjših nesreč v atomskih centralah (Sellafield – VB,Three Mile Island - ZDA, Černobil – Ukrajina/SZ, Fukušima – Japonska). In kot da to ni dovolj, so Američani v svojih vojnah „za demokracijo“ pričeli uporabljati protitankovske projektile z „osiromašenim uranom“ - pa tudi z plutonijem (Irak, Somalija, Srbija). Za te projektile uporabljajo radioaktivni odpad iz reaktorjev (business as usual).

černobil

Pred nesrečo v Črnobilu, je bil rak ščitnice v Belorusiji skoraj nepoznan

Dokazana je povezanost med povišano stopnjo raka in atomskimi reaktorji, saj ti dostikrat „curljajo“. Vojaško-industrijski kompleks potrebuje reaktorje na pogon urana, ker iz tega nastane plutonij, ki služi za atomsko bombo. Za civilno rabo bi lahko uvedli reaktorje na pogon torija, kjer sploh ne more priti do onesnaženja z radiacijo. Toda to ni v interesu soldateske.

Pri alfa sevanju je značilno, da ti delci nimajo prodorne moči, že naša koža prepreči njihov vdor v notranjost telesa. Toda če jih zaužijemo s hrano, potem ti pričnejo delovati od znotraj, zato lahko v celicah povzročajo genetske poškodbe. Pri tej obliki sevanja ni pomembna njegova jakost temveč količina, ki se sčasoma akumulira v telesu.

let

Od kod prejemamo alfa delce?

Odgovor že poznamo: z hrano, vodo, zrakom in s kajenjem.

Kaj imata pridelana hrana in tobak skupnega? Ljudje so kadili tudi pred drugo svetovno vojno, toda kadilski pljučni rak je bil precej redek pojav, po vojni pa je začel strmo naraščati. Razlog se nahaja v umetnih gnojilih, ki se uporabljajo pri pridelavi tobaka in bazirajo na fosfatu. Tega namreč kopljejo iz fosfatne rude, ki je lahko tudi radioaktivna, kar gre pripisati geološkim procesom. Ta ruda dostikrat vsebuje radioizotope. Poleg tega je v teh kamninah tudi izredno strupeni kadmij. Ta je primarno toksičen za ledvice in jetra, povzroča pa tudi zmanjšan vnos kalcija v telo (osteoporoza).

Indijanci, ki še vedno kadijo doma pridelan tobak, ne obolevajo za rakom na pljučih, saj v njihovem tobaku ni polonija 210.

gnojila

Nizozemsko poročilo o naravni radioaktivnosti fosfatnih gnojil

Zaključek

Naša hrana res ne vsebuje toliko hranljivih snovi kot včasih, toda to ni vzrok za epidemijo raka, ki je značilna za razviti svet. To epidemijo lahko povežemo z nuklearno kontaminacijo (nuklearne elektrarne, reaktorji za pridelavo plutonija) ter s kontaminacijo plodnih tal z uporabo fosfatnih gnojil. V deželah v razvoju je raka dosti manj, najverjetnejši vzrok pa se nahaja v tem, da se tam uporablja dosti manj umetnih gnojil, ki vsebujejo radioaktivne izotope in kadmij. Poleg tega pa so tam atomski reaktorji zelo redki.

N.K.10.16

>DOMOV<