Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > arhiv > srebro

 

Koloidno srebro

 

atena 'Minerva' - rimska srebrna skodela

Koloidno srebro je bistven za dobro zdravlje. Uporablja se ga za uničevanje mikrobov, virusov, bakterij, alergenov in patogenov v telesu, ali pa preventivno. Colloidal silver je najboljša in najbolj preizkušena naravna alternativa za medicinske antibiotike. Slednji uničujejo tudi človeku koristne bakterije, kolodialno srebro pa nima teh škodljivih stranskih učinkov. Vsiljivci v telesu se obdajo z encimom, ki preprečuje našemu imunskemu sistemu, da jih učinkovito eliminira. Prav mikroskopsko majhni srebrni delci pa so sposobni predreti skozi to encimsko ovojnico, kar fagocitom omogoči, da jih prepoznajo kot sovrašnika in jih uničijo. Koloidno srebro pospeši rast in zdravljenje poškodovanega tkiva (koža, mehko tkivo, kosti in mišice) ter pomembno zviša raven imunskega sistema. Je odlično sredstvo pri opeklinah, ekcemih, vnetjih grla, očes in nosu.

Zgodovina


Že daleč nazaj v človeški zgodovini so ljudje žlahtnim kovinam pripisovali magične in zdravilne sposobnosti, predvsem to velja za zlato in srebro. Že v stari Grčiji so (ponovno) odkrili, da uživanje srebra v majhnih količinah deluje zdravilno. Skozi ves srednji vek, pa tja do začetka 20.st. so pri ranjenih vojakih za obskrbo njihovih ran uporabljali srebrne žičke, ki so jih zdravilci vtaknili vanje. Baje je to zelo pomagalo.
Pomembno število priznanih profesorjev, zdravnikov, znastvenikov in tudi nobelovih nagrajencev je mnenja, da je srebro v koloidno obliki odličen vzpodbujevalec imunskega sistema in da uniči vse poznane bakterije, viruse in bacile. Resnično lahko koloidno srebro uniči celico napadalca v roku 12-tih minut.
Colloidal silver se pridobiva z elektrolizo, v deionizirani vodi postanejo elektomagnetno pozitivni, zaradi tega se med seboj odbijajo, posledično so enakomerno porazdeljeni v tekočini. Ko srebro v taki obliki kroži po telesu, s svojim pozitivnim električnim nabojem vzpodbuja delovanje imunskega sistema in čisti kri.

Človeškemu telesu v taki obliki ni nevaren, prav nasprotno, saj izboljša delovanje jeter in ledvic, hkrati pa napade vsakega vsiljivca. Pred prihodom antibiotikov, so si zdravljenje s kolodialnim srebrom, zaradi izjemno visoke cene, lahko privoščili zgolj bogati posamezniki. Danes pa je cenovno zelo ugoden in uporabnika stane toliko, kot skodelica capuccina na dan.
Dnevno jemljemo 1-3 čajne žličke, najbolje je, da imamo tekočino minuto ali dve pod jezikom, saj se na tak način najlažje absorbira in se izognemo prebavnim procesom v želodcu, kar zviša njegovo učinkovitost.

Dodatne informacije o koloidnem srebru

Kaj je koloidno srebro?
Najlažje ga je opisati takole: to so mikroskopski delci čistega (99,99%) srebra
razstopljenega v destilirani vodi, velikost delcev od 0.001 do 0.015 mikronov, so rahlo pozitivnega el.naboja, kar omogoča, da so enakomerno prazdeljeni v tekočini in zaradi majhnosti imajo sposobnost preiti skozi človeško opno. Ti majhni delci so vidni le preko mikroskopa, v tekočini pa jih lahko opazimo zgolj, če skoznjo spustimo ozek snop svetlobe ali laserski žarek, ki sta v čisti vodi in čistemu zraku nevidna. Učinek je podoben tistemu, ko avtomobilski snop luči prodira skozi meglo. Ta efekt imenujemo Tyndalov učinek in nam lahko v tem primeru potrdi kakovost izdelka.
Še nekoliko zgodovine...
..da srebro deluje dezinfekcijsko, so vedeli že zgodaj v človeški zgodovini. Z namenom, da ohranijo neoporečno vodo, so jo shranjevali v srebrnih posodah. Tudi mleko in druge hitro pokvarljive tekočine so zaščitili tako, da so v posodo dali srebrni kovanec. Vemo, da je bil jedilni pribor največkrat iz srebra.
Kot antibiotik so ga uporabljali še na začetku 20.st., toda njegova cena je bila visoka, zato so iskali cenejše zdravilo in tega so tudi potem našli (penicilin).

Antibiotiki so se izkazali za zelo učinkovito zdravilo v boju proti bakterijam. Zdravniki so ga predpisovali tudi v primerih, ko ti antibiotiki sploh nimajo učinka (delujejo zgolj na 6 - 8 vrst mikroorganizmov), zaradi take zlorabe je medicina dosegla, da so mnoge bakterije postale nanj imune ( tuberkuloza). Bolnišnice so postale prave trdnjave za nekatere na antibiotike odporne bakterije, zato se dostikrat zgodi, da se hospitaliziran pacient z njimi okuži prav v teh zdravstvenih ustanovah in vsako leto zaradi tega umre na tisoče bolnikov.
Teh težav kolodialno srebro nima, zato je uspešen kar pri 650-tih različnih bakterijah. Čeprav je danes kolodoialno srebro mnogo cenejši, kot je to bilo v preteklosti, pa farmacevtske družbe ne kažejo nobenega interesa, saj se ga ne da patentirati, tudi če jim je njegova uspešnost poznana.
Z koloidnim srebrom so se pričeli zopet resneje ukvarjati v 70-tih letih, ko je Dr. Carl Moyer, predsednik oddelka za kirurgijo na Univerzi Washington, dobil dovoljenje, da razvije izboljšano zdravljenje bolnikov z opeklinami. Dr. Margraf, njegov sodelavec in glavni biokemik je že z drugimi kirurgi iskal močnejše antiseptično sredstvo, ki bi bilo učinkovito pri večjih površinah kožnih opeklin, hkrati pa bi moralo biti dovolj varno. Rezultat teh prizadevanj je bil, da so odkrili na stotine načinov, kako se lahko koloidno srebro učinkovito uporablja v sodobni medicini.
Koloidno srebro je edina oblika te kovine, ki jo lahko varno uporabljamo v vsakdanjem življenju, kot dodatek k prehrani, saj z lahkoto prodre v telo, pa vendarle dovolj počasi, da ne pride do alergijske reakcije. Večina oblik virusov, bakterij in fungusov za svoje prehranjevanje potrebuje določen encim. Koloidno srebro pa deluje kot katalizator, zato učinkovito onesposobi prav te encime. Je čisti strup za vse dosedaj testirane primitivne mikroorganizme (določeni virusi, bakterije, glive, protozoa, paraziti). Noben povzročitelj bolezni ob prisotnosti srebra ne more preživeti! Ameriška agencija za hrano in zdravila (FDA) je koloidno srebro odobrila že v dvajsetih letih prejšnjega stoletja.

Kako deluje
Kolodialno srebro uniči encim bakterije ali virusa, ki je nujno potreben za njihovo 'dihanje'. Zato ti vsiljivci nanj ne morejo postati odporni. Če ga jemljemo preventivno, potem na tak način dodatno zvišamo delovanje našega imunskega sistema. Kadar pa jemljemo antibiotike, ti nivo telesne odpornosti znižajo.
Ker se kolodialno srebro ob oralnem zaužitju hitro absorbira v telo, ne more škodovati človeku prijaznim bakterijam, ki se nahajajo v spodnjem delu prebavnega trakta. Kot posebnost velja omeniti, da deluje pozitivno na regeneracijske procese pri poškodovanemu tkivu.
Nasprotniki kolodialnega srebra mu očitajo, da lahko njegova uporaba privede do bolezenskega stanja, ko se spremeni barva kože (posivi, pomodri), predvsem okoli komolcev in kolen. Resnično se to lahko zgodi tistim osebam, ki daljše obdobje uživajo srebrovo sol in ne kolodialno srebro v obliki čiste kovine! Večkrat je v zvezi z njim omenjena 'argyria', ki nastane ob večletni izpostavljenosti prahu srebrove rude, ki jo vdihavajo rudarji v rudnikih srebra. Toda mikro odmerki srebra, ki so namenjeni za terapevtske namene, ne spadajo v to kategorijo.
Kdo naj jemlje kolodialno srebro?
Ker kolodialno srebro nima škodljivih stranskih učinkov, ga lahko uporabljajo prav vsi, tudi tisti, ki prejemajo duga zdravila, ali so na zdravljenju. Tudi nosečnice in doječe mamice ga lahko uporabljajo, toda v priporočenih odmerkih. Tudi pri domačih živalih ga lahko uporabimo, če imajo zdravstvene težave. Lahko pa ga dodajamo zelenjavi na svojem vrtu in jo na tak način obvarovali pred boleznimi, hkrati pa jo bomo lahko kasneje pojedli in s tem prejeli kolodialno srebro v odlični naravni obliki!

Kako ga jemljemo?
Najpogosteje se ga jemlje oralno. Za nekaj trenutkov, še bolje kake 1 minute ali več zadržimo tekočino v ustih, da se hitreje absorbira. Z razpršilcem ga nanesemo na rane ali infekte na koži, saj deluje razkužilno, hkrati pa pospeši celjenje.

DELNI SEZNAM BOLEZNI (VEČ KOT 650 BOLEZNI), KI SO JIH ŽE USPEŠNO ZDRAVILI S KOLOIDNIM SREBROM:
Akne, alergijski rinitis, antraks, artritis, astma, atletsko stopalo (glivice), bakterijske okužbe (različne), bradavice, bronhitis, candida albicans, cistitis (vnetje mehurja), Crohnova bolezen, črevesne bolezni (razne), davica, dermatitis, driska, ekcemi, Epstein-Barrov virus, fibrozitis, gastritis, glivične okužbe (razne), gobavost, gonoreja, griža, gripa, hemoroidi, herpesi, impetigo, keratitis, kolitis, konjuktivitis, kriptospordijske okužbe (razne), legionarska bolezen, lupus, luskavica (psoriaza), malarija, Menierova bolezen, meningitis, nevrastenija, oftalmija, okužbe mehurja in ledvic, opekline, oslovski kašelj, paratifus, pasovec, pireja, plevritis (vnetje pljučne membrane), pljučnica, bolezni prostate (vnetje, rak), rak (razni tipi), revmatizem, rinitis, rovovsko stopalo, rozacea, salmoneloze, septikemija in septične razjede, sifilis, sindrom kronične utrujenosti, sladkorna bolezen (diabetes), srbenje zadnjika, stafilokokne in streptokokne okužbe, škrlatinka, tetanus, tifus, tonzilitis (vnetje madeljev), tuberkoloza, turi, ulkus, ušesne okužbe, vnetje slepiča, vnetje srednjega ušesa, zastrupitev krvi.

 
>DOMOV<