Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > arhiv > codex alimentarius

Codex Alimetarius.... Farmacija.... Nacizem....., kaj pa mi?

 Z namenom, da se bolje seznanite z vzroki, zaradi katerih tudi dandanes ostajajo mnogoštevilne bolezni še vedno neozdravljive, morate podrobneje spoznati mehanizem, ki uspešno preprečuje pravi napredek v medicini - to je FARMACIJA.

 Sam sem osebno zelo rezerviran do različnih "teorij zarote", ki se vsako toliko časa pojavijo. Leto 2008 je mogoče odločilna prelomnica za vse nas, ki smo naivno verjeli utvari, da nam bodo bogataši omogočili solidno in človeka dostojno življenje. Pohlep, skorumpirana politika in neverodostojni mediji so nas pripeljali prav do roba eksistence. Politični voditelji so se hitro odzvali krikom na pomoč, ki so družno prihajali iz grl vodilnih svetovnih menedžerjev, brez večjega oklevanja so jih države pričele zalagati s stotinami milijardami evrov. Tudi to se že sedaj ve, kdo bo to moral plačati.

 Kar se tiče človekovih pravic, je bilo leto 2001 prelomno, saj so naše pravice sedaj že pod velikim vprašajem. Policija nas spremlja preko videonadzora, preko GSM aparatov, preko satelitov in GPS naprav, tudi osebni računalniki so vse bolj izpostavljeni njihovemu nadzoru. Nova slovenska uredba (v pripravi) o plačilu cestnine za uporabo avtocest bo od nas šoferjev zahtevala vgradnjo sledilne naprave, ki ji bo moč kontrolirati preko satelitske povezave. Različne "pametne" kartice ( bančne, kreditne, zdravstvene,..) bodo prav tako poročale o našem "svobodnem" gibanju. Kdaj nam bodo pod kožo vstavili mikročip, pa je samo še vprašanje časa.

 Državljani EU-ja smo izgubili tudi pravico do demokratičnih volitev. Seveda lahko še vedno volimo župane, poslance, predsednika vlade in države, toda kaj, ko je prava oblast skoncentrirana v Bruslju, kjer peščica ljudi (evropska komisija) odloča o vsem pomembnem, kar se tiče vseh nas. V tem belgijskem mestu poleg evropske birokracije sobiva tudi preko 30.000 oseb t.i. lobistov. Ti profesionalci zastopajo interese velikega kapitala in verjemite mi, da to niso tudi naši interesi. Karteli so sicer uradno prepovedani, toda ti vseeno obstajajo. Prejšnje leto je izbil škandal, ko so izdelovalcem avtomobilskih vetrobranskih stekel dokazali kartelno dogovarjanje, pri nas pa je potekala preiskava o podobnem dogovarjanju slovenskih živilskih veletrgovcev. Leto 2008 je zaznamoval škandal v zvezi s podelitvijo prestižne Nobelove nagrade, saj so člani odbora, ki odločajo o "zmagovalcu", tesno povezani z farmacevtskimi družbami in so prejeli številne donacije. Harald zur Hausen je namreč prejel Nobelovo nagrado za medicino, saj je odkril da naj bi HPV (human papilloma virus) bil odgovoren za nastanek raka na materničnem vratu. Britanska farmacevtska družba AstraZeneca pa je razvila cepivo proti temu virusu in je pred kratkim pričela sponzorirati z več milijoni funtov spletne strani Nobelove fundacije ter še druge marketinške akcije te ustanove (Harald zur Hausen je tesno povezan s tem podjetjem). Najbolj žalostno v tej zgodbi je, da je cepivo proti "raku na materničnem vratu" bolj nevarno za življenje žensk, kot pa da bi jih zaščitil pred boleznijo. Vendar je podjetje AstraZeneca s tem cepivom zaslužilo že na desetine milijonov funtov, verjetno pa jim bo denar iz tega naslova pritekal še dolgo časa.

 Za veliki kapital ni nikakršnih ovir, lahko vpliva in diskreditira Nobelovo ustanovo, lahko pa sproži vojno v Iraku, ali pa povsod tam, kjer ima svoj interes. In samo največji zaslepljenci lahko še verjamejo, da farmacevtska industrija, ki vsako leto zasluži preko 2.000 milijard evrov (2.000.000.000.000 EUR) ne vpliva na medicino. In prav zaradi njihovih izdelkov vsako leto umre po vsem svetu 20-30 milijonov ljudi. Ne verjamete? Za vas je bolje, da pričnete tej trditvi verjeti, saj je v nasprotnem primeru usoda vašega življenja odvisna zgolj od sreče.

 V zadnjem času naši mediji svarijo državljane, naj ne zaupajo internetni prodaji t.i. prehrambenih dodatkov in naj raje zaupajo domačim lekarnam. Seveda ne gre slepo zaupati vsaki trditvi, ki jo zasledite na svetovnem spletu. Toda potrebno se je spomniti problematike, ki se je razvila pred 2-3 leti, ko se je pri nas spremenila zakonodaja o prodaji zdravil, predvsem tistih, ki niso na recept. Lekarniški lobi je takoj zagnal vik in krik, ko se je omenila možnost, da bi aspirin lahko kupovali v navadnih trgovinah. Zakaj? Aspirin je sicer v resnici dokaj nevaren preparat (o tem se molči, sam sem ga sicer brez večje škode redno jemal 20 let!), toda cel trik je v profitu: v ZDA lahko kupite stekleničko aspirina (40-60 tablet) za dolar ali malo več, v naših lekarnah pa 20 tablet navadnega aspirina stane 3 in več evre (5$). torej naši lekarnarji bajno zaslužijo s to priljubljeno tabletko.

 Skratka, ko v TV studiu zagledamo kakega zdravnika, ki predava nam nevednežem o koristnosti nekega zdravila, se moramo zavedati, da je ta oseba zgolj PR v službi Velike farmacije, ki je verjetno najmočnejši kartel na Zemlji. Čakalnice pred ambulantami so polne farmacevtskega propagandnega gradiva in to z razlogom.

            Članki:

- CODEX ALIMENTARIUS (mednarodni zakon o živilih)

- Idol, ki je navdihnil zločinsko ideologijo nemških nacistov, se je nahajal v ZDA (Rockefeller Trust)

- Fundacija Dr.Rath se bori za ukinitev farmacevtskega monopola nad zdravljenjem. Podpišite peticijo za razpis referenduma v EU! CODEX ALIMENTARIUS (mednarodni zakon o živilih) hoče preprečiti naravno zdravljenje. ZN (WHO, UNICEF,..) v rokah farmacevtskega kartela?!

- Rockefeller, Bill Gates,..."Veliki filantropi?" Ta prispevek bo osvetlil ozadje, zakaj je naša hrana postala zdravju škodljiva in kakšen je prispevek sodobne agroživilske industrije k porastu svetovne revščine. Zakaj je Irak postal 2. največji proizvajalec opija?

>> Naprej >>

 
>DOMOV<