Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > arhiv > Dominik

 

dominik DOMINIK - RESNIČNA ZGODBA


  Dominikova smrt je bila tako dramatična, kot tudi zadnji dve leti njegovega kratkega življenja. Borba med zastarelo in nehumano obliko zdravljenja - kemoterapijo - ter najsodobnejšim zdravljenjem brez stranskih učinkov - Celularno medicino (celično zdravljenje) - se je končala z njehovo smrtjo.
  Sedaj je popolnoma jasno, da Dominik ni umrl zaradi raka s metastazami na pljučih, ampak prej zaradi zdravniških napak, ki so privedle do nastanka ogromnega hematoma, ki je zapolnil celo levo stran njegovih prsi ter je še bolj vršil pritisk na njegovo srce in pljuča. Poleg tega je nastala še perikardialna efuzija ( nabiranje tekočine v srcu), ki je imela katastrofalen učinek na delovanje srca.
  Čeprav so ga 25.10.2004 operirali, da bi mu punktirali levo stran prsne votline, kar je situacijo močno olajšalo, so bili vitalni organi (predvsem srce) že v tako slabem stanju, da je že 1.novembra umrl.
  Dominik je bil velik borec in se je dolgo časa boril. Na koncu ni bil rak tisti, ki ga je bil premagal, temveč je postal žrtev zastarelega zdravstvenega sistema - tistega, ki ga je izrabil, da bi dokazal, kako je rak še vedno neozdravljiva bolezen.
  Kljub temu, jim ni uspelo!

Kronologija dogodkov


  Dominik je postal simbol človeške osvoboditve od prekletstva raka. Zadnjih nekaj let njegovega življenja, njegova dolgo trajajoča in neizprosna borba..., mnogi med nami smo se mu pri tem pridružili. Še enkrat bomo popisali različne faze tega boja:


9/2002:
  Na otroški kliniki v nemškem mestu Siegen so Dominiku postavili diagnozo - kostni rak (osteosarcoma) na desnem stegnu (blizu kolena). Takoj so pričeli s kemoterapijo. Po drugem ciklu kemoterapije je rak v stegnenici pričel naglo napredovati, pojavile so se agresivne metastaze na pljučih.
  Preselili so ga na otroški oddelek univerzitetne klinike v Münstru (direktor: Professor Jürgens). Tu so nadaljevali s kemoterapijo,a  o tem se niso nikdar posvetovali s starši mladega Dominika.


10/2002
  Ko so njegovi starši izvedeli, kaj zdravniki počnejo z njihovim sinom, so navezali stike s univerzitetno kliniko v Mainzu, da bi poiskali drugo mnenje. Ko so prispeli v Mainz, so jih tam pričakali na tak način: "Ne pričakujte od nas, da bomo podali drugačno mnenje, kot so ga dali v UK Münster." Povsem jasno je, da sta se obe kliniki že pred tem izmenjali informacije.


02/2003
  Dr.Rath je predaval zbranemu občinstvu v Schloss Münster, ki je glavno poslopje Univerze v Münstru, o Celularni medicini in njeni uspešnosti zdravljenja raka.
  Hodnik in dvorano so do zadnjega kotička zapolnili rakasti bolniki (bilo jih je več kot 800), ki so tja prišli v spremstvu svojih najbljižjih. Opogumljeni bolniki so se takoj po končanem predavanju, pričeli zdraviti na način Celularne medicine.
  V prvih mesecih po tem dogodku, je rastlo število tistih, ki so prišli v bolnišnice v münsterskem okrožju, da se zdravijo s Celularnim zdravljenjem ter se uspešno borili z rakom, ali pa so ga celo popolnoma odpravili. Pričel se je vršiti pritisk medicinskega establišmenta, ki zagovarja 'kemo' zdravljenje, predvsem preko dekana UKC Münster profesorja Jürgensa (ta je PR kemoterapije)
  Dr.Rath in družina Feld se še niso spoznali.
  Prav v tem mesecu, so se starši Dominika odločili, da odstranijo tumor iz stegnenice, da mu na tak način rešijo nogo. Za ta poseg so morali zaprositi UK v Münchenu, saj so tej operaciji v Münstru nasprotovali in so hoteli Dominiku odrezati celo nogo.


05/2003
  Zaradi grozljivih stranskih učinkih, so Dominikovi starši zahtevali prekinitev kemoterapije, saj je po 14-tih ciklih njegovo življenje viselo na nitki, tehtal je zgolj še 16 kg. CT je pokazal nastanek novih metastaz na pljučih, katerih število se je zaradi kemoterapije zvišalo. UK Münster je pritiskal na starše, da se nadaljuje s kemoterapijo, poleg tega pa so na vsak način hoteli Dominika operirati na pljučih, da bi mu odstranili nastale metastaze, čeprav bi bila to izredno nevarna operacija.
  Njegovi starši so se pričeli ozirati po alternativnem zdravljenju in tako so prvič naleteli na Celularno medicino. Odločili so se za naravno zdravljenje. Dr.Rath se takrat še vedno ni bil spoznal s tem slučajem.


01/09/2003
  Po štirih mesecih Celularnega zdravljenja se je njegovo stanje tako izboljšalo, da je po enem letu odsotnosti zopet začel obiskovati šolski pouk. Bil je odličen učenec in je kmalu nadoknadil izgubljeni čas.


23/09/2003
  CT je pokazal, da so se metastaze v pljučih močno zmanjšale, nekatere pa so popolnoma izginile, kot rezultat Celularne medicine. UK Münster je bil o rezultatih alternativnega naravnega zdravljenja obveščen.


28/09/2003
  Profesor Jürgens je vložil tožbo proti Dominikovim staršem na sodišču v Betzdorfu in zahteval odvzem skrbništva z namenom, da staršem odvzame pravico do izbire zdravljenja njihovega sina, tako bi Dominik moral nadaljevati  s kemoterapijo. Prav tako je hotel opraviti operacijo na pljučih, čeprav je CT pokazal, da so matastaze že skoraj popolnoma izginile. S tem bi skoraj zdravemu otroku vsilil izredno strupeno "zdravljenje", ki je v 70-90% popolnoma neuspešna in bolnika usmrti.
  To nas privede do vprašanja: zakaj Professor Jürgens ni zmogel deliti zadovoljstva z Dominikovim napredkom in čestitati staršem?
  Iz tega nedvomno sledi, da profesorju Jürgensu ni bilo najpomembnejše zdravje Dominika, ampak druge zadeve. Očitno je, da je profesor forsiral kemoterapijo, da bi s tem dokazal, kako je smrtni izid neizbežen, samo da bi lahko izključil vsakršno možnost, da bi se Celularna medicina dr.Ratha izkazala kot uspešnejša alternativa kemoterapiji. Temu bi sledila kriminalistična preiskava proti dr.Rathu, kjer bi se ugotavljalo njegovo ogrožanje zdravja, umor in podobne zadeve - pravo naprotje resničnih dogodkov.

11/2003
  Sodišče v Betzdorfu sprejme razsodbo in Dominikovim strašem odvzame skrb nad otrokom. Starši o tem obvestijo nemške medije, ti naj bi obvestili javnost o dogodkih povezanih z njihovim sinom, toda slednji ne pokažejo nikakršnega zanimanja za objavo zgodbe.
  Končno starši kontaktirajo dr.Ratha in ga naprosijo za pomoč. Dr.Rath pogojuje svojo pomoč z njihovo zavezo, da o tem informirajo čim širšo  nemško javnost preko publikacij, preko interneta in s sodelovanjem na različnih srečanjih.

left
CT scan Dominikovih pljuč - 9.jan.2004. Na tem, in na vseh ostalih posnetkih, je pogled na pleuralni prostor od spodaj. Zato je levo pljučno krilo na psonetku na desni. (kliknite na sliko, da jo povečate)

 

 

09/01/2004

 Nov posnetek CT-ja pokaže, da še vedno ni nobenih metastaz na Dominikovih pljučih.
.
02/2004
  Dominikovi starši ustanovijo združenje ' Rešimo Dominika' , ki ga prične podpirati tako nemška, kot tudi mednarodna javnost.


03/2004
  Profesor Jürgens vloži tožbo proti dr.Rathu in njegovemu Celularnem zdravljenju, zaradi ogrožanja življenja in poskusa umora, z mamero, da zaščiti dobičkonosno zdravljenje s kemoterapijo, ki na tržišču vsako leto zasluži milijarde dolarjev.

31/03/2004
  Prizivnem sodišče v  Koblenzu sodbo okrajnega sodišča v Betzdorfu razveljavi. Dominikovi starši zopet dobijo skrbništvo nad svojim sinom. Dominik je tako dobrega zdravja, da na začetku razprave osebno pozdravi vsakega sodnika posebej. Zanimanje javnosti za njegov primer seže daleč izza meja Nemčije.

04/2004
  Dominik proslavja birmo, obkrožen s svojo družino in dobrim zdravjem. Pričel je celo igrati nogomet, ki ga je tako oboževal, predno je zbolel. Najrajši je igral na mestu vratarja. Za ravnokar ozdravljenjega Dominika, se izkaže njegovo navdušenje za nogomet usodno.


05/2004
  Med nogometno tekmo, prejme Dominik hud udarec z žogo v senca. Imel je glavobole in kmalu poišče zdravniško pomoč na urgenci, saj se mi je  v predelu senc pojavil hematom. Kirurgi bolnišnice Jung-Stilling v Siegenu vedo, da je Dominik pred tem bolehal za rakom na kosteh. Prepričani, da je zaradi raka obsojen na gotovo smrt, postavijo diagnozo, da so nastale metastaze kostnega raka tudi v predelu senc, ne da bi opravili potrebne preiskave tkiva. Po operaciji kirurgi ne zaprejo luknje na lobanji z delčkom odrezane kosti, da bi na tak način preprečili otekanje. Manjkajoći del lobanje naj bi vstavili nazaj na svoje mesto šele čez nekaj tednov, ko bi nevarnost otekanja minila.


12/07/2004
  Ko mati prispe v bolnišnico, ji razložijo, da ima Dominik metastazo v glavi, čeprav niso opravili preiskav tkiva. Naredijo novi CT, ki pokaže brazgotino na možganih, kot posledico kirurškega posega. Čeprav niso opravili potrebnih preiskav, povedo materi, da so postoperativne brazgotine metastaze. Kljub temu, je mati pričela dvomiti v njihovo diagnozo in zapusti kliniko brez sina.
Dva dni kasneje Dominikovo dežurni kirurg iz siegenske bolnišnice ji dvakrat telefonira in jo na njeno presenečenje obvesti, da je po ponovnem ogledu CT slik odkril, da je za postoperativno brazgotino v resnici odkril endem. To dejstvo še poveča nezaupanje strašev do postopkov bolnišnice.
  Kdo je vplival na zdravnike v bolnici? Kdo je namenoma vznemirjal Dominikovo mati? Zakaj so tako na hitro hoteli odstraniti tako imenovano 'metastazo', namesto da bi opravili predvideni poseg zamenjati lobanjski fragment? Kako so te t.i. 'metastaze' v trenutku izginile? So hoteli namenoma Dominika podvreči zopet farmacevtskemu  zdravljenju?
  V tej situaciji Dominikovi starši popolnoma izgubijo zaupanje v zdravnike, ki naj bi skrbeli za zdravljenje njunega sina. Ni jima je preostalo drugega, kot da so pričela verjeti, da so vplivneži pritiskali na medicinsko osebje v tej manjši zdravstveni ustanovi z namenom, da pridobijo kontrolo nad njunim sinom.


21/07/2004
  Nekoliko kasneje. Dominiku še vedno niso namestili manjkajoči lobanjski fragment, rana na glavi se je vnela, zato je bila potrebna nova operacija. Po tej operaciji Dominik trpi zaradi večjega števila postoperativnih komplikacij.


15/08/2004
  Po hudem izbruhu pljučnice Dominika sprejmejo na otroški oddelek bolnišnice Pirmasens(direktor: Dr. Kläber), zaradi plevmo efuzije (abnormalna akumulacija tekočine plevralnem prostoru.


16/08/2004
  Z namenom, da rešijo komplikacije v levem pljučnem krilu, zdravniki v pirmasenski bolnišnici opravijo pleurocentezo. Popolnoma je jasno, da se je levo plučno krilo po opravljeni punkciji sesedlo, kot počen balon. V levi strani Dominikovih prsi je, potem ko so od tod načrpali 2.2 litra tekočine, nastala praznina.


17/08/2004
  Dominikovo stanje se je hitro poslabšalo in zdravniki obvestijo otrokovo mater, da se hitro bliža njegova smrt. Mati se odloči, da slabo novico sama pove svojemu otroku, in je naročila duhovnika.
Pozornost zdravnikov je bila usmerjena na bližajočo se smrt pacienta, namesto da bi prejel nujno medicinsko pomoč.
  Zdravniki v takih primerih, ko opravijo punkcijo pljuč, morajo pacientu dati albuminsko infuzijo, saj bi v nasprotnem primeru pacientovi zastopniki lahko sprožili odškodninski zahtevek. Ker pa tega v tem primeru ni bilo za pričakovati, tega postopka Dominiku niso nudili . Šele ko sta starša zagrozila s tožbo, so Dominiku dali albuminsko infuzijo, kar bi morali sami narediti.
  Zjutraj je sicer Dominik še vedno šibko dihal, toda že čez nekaj dni se je njegovo zdravstveno stanje stabiliziralo.
  Ko sedaj gledamo dogodke za nazaj, postane povsem očitno, da so postopki, ki so bili opravljeni v pirmasenski bolnišnici, bili ključnega pomena za celo vrsto dogodkov, ki so temu sledili, in so privedli do neizbežne smrti.

 Vprašati bi morali zdravniško osebje pirmasenske bolnišnice, zakaj niso sledili zdravstvenim standardom in opravili monitoring po izvršeni pleuvrocentezi, ki bi zahteval urgentni postopek - znova napolniti levo krilo pljuč.
  Kako to, da je Dominik kar nekaj dni ležal v bolnišnični postelji, pri tem pa je lahko uporabljal zgolj eno pljučno krilo? Zakaj v zdravniškem poročilu ni zapisano, da je imel kolaps pljuč in iz tega nastalih hudih posledic za njegovo zdravje?  Zakaj so Dominika prikrajšali za urgentni poseg, kot je albuminska infuzija, za tako dolgo obdobje?


23/08/2004
  Dominika premestijo v westerwaldsko kliniko Rdečega križa v Kirchenu, ki se nahaja v bližini njegovega domovanja. Glavni zdravnik, Dr. Buchal, kontaktira profesorja Jürgensa v Münstru, da se pomeni o zadevi. Še vedno ni prave zdravstvene obskrbe za kolaborirano levo pljučno krilo. Pri Dominiku nastanejo dodatne zdravstvene komplikacije, medtem ko je ležal cel teden v kirchenski bolnišnici., saj ni prejel zadostne medicinske pomoči, včasih pa sploh nobene. Raven hemoglobina ( koliko kisika je v rdečih krvničkah) pade pod 50%. Tudi raven plazme na kritično mejo. Ker je bilo njegovo dihanje zelo šibko (zaradi kolapsa pljuč), so bili mnenja, da je to znak bližajočega konca. Njegovim staršem so večkrat povedali, da je njihov sin tik pred koncem.
Eden izmed njegovih staršev zahteva, da Dominiku dajo optimalen odmerek vitaminov, kar glavni zdravnik zavrne. To utemelji s tem, da tega ne dovoli iz 'etičnih' razlogov.


27/08/2004
  Dominik moleduje svoje starše, naj ga odpeljejo iz bolnice."Če me ne boste odpeljali, bom umrl še pred koncem tedna!" Očitno je Dominik nagonsko vedel, da bolnica zanj predstavlja smrtno nevarnost. Ni mogel vedeti, da je ravno tistega petka glavni zdravnik vložil zahtevek, da Dominiku odredijo prisilno jemanje injekcij morfija, čeprav hujših bolečin sploh ni imel. Že najmanjša prekoračitev odmerka morfija, lahko povzroči najhujše.

  Ali je Dr. Buchal  hotel imeti blagoslov sodišča za svoj načrt? Se je Dr. Buchal za tako svojo odločitev posvetoval s profesorjem Jürgensom? Zakaj ni na Dominiku vršil potrebno urgento zdravljenje, namesto tega pa je ogrozil njegovo življenje, hkrati pa staršem jemal vsako upanje?


30/08/2004
  Dominikovi starši zahtevajo, da njihovega sina premestijo v bolnišnico, ki hkrati uporablja tudi naravno zdravljenje. Toda glavni zdravnik njihov zahtevek zavrne in jim predloži odločbo sodišča v Betzdorfu, ki mu je dovoljevala uporabo morfija, čeprav Dominik sploh ni imel bolečin.
  Šele potem, ko so odvetniki staršev zagrozili, da bodo javnost obvestili o postopkih dr. Buchala, se je Dr. Buchal končno vdal in dovolil, da Dominika premestijo v alternativno kliniko "Villa Medica", ki se nahaja v Edenkobnu (Rhineland-Pfalz). Zdravniki v Kirchenu so si še vedno prizadevali dati Dominiku injekcijo morfija, češ da bo lažje prenesel potovanje.
  V zadnjem trenutku je Dominikovemu očetu uspelo preprečiti injiciranje morfija, ki bi verjetno povzročil smrt. Še pred polnočjo je Dominik srećno prispel v kliniko "Villa Medica".


01/09/2004
  Dr. Burkhard Aschhoff , glavni zdravnik v "Villi Medica", odredi za Dominika kompletni pregled , ki ugotovi ' slabostno zdravstveno stanje z omejenim dihanjem'. Hemoglobin je pod 50% normale (5,8), raven plazme je pod kritično mejo. Rentenski posnetek prsnega koša pokaže kolaps levega krila pljuč. 'Levi pleuralni del je transparenten, kar nakazuje na pneumothorax ( zrak ali plin v pleuralnem prostoru). Ni mogoče zaznati pljučnega tkiva.'
Dr. Aschhoff pravi, da so ukrepali na sledeč način: "Pacientu smo morali nemudoma dati 2 transfuziji koncentriranih eritrocitov in nadomestiti 7 infuzij človeškega albumina (beljakovinska plazma), da preprečimo najhujše."
  Še istega dne Dr. Aschoff izvede nadaljno pleurocentezo (punkcijo leve plevralnega prostora): "Punkcijo smo izvedli od zadaj, med sedmim in osmim rebrom." Ta postopek je izredno nevaren, saj lahko pride do poškodb žil na tem predelu.
  Verjetno je prav ta postopek poškodoval žile v predelu reber, kar je imelo za posledico, da se je pričel levi pleuvro prostor v naslednjih dnevih zapolnjevati z velikimi količinami tekočine. Kasneje so laboratorijski testi pokazali, da je to bil krvni coagulum (vlaknasta usedlina rdečih krvnih telesc).


03/09/2004
  Še ena pleurocenteza, s katero vstavijo prsno drenažo. Dr. Aschoff še enkrat opravi sukcijo pleuralnega dela, tokrat od spredaj, in namesti sukcijsko črpalko.


06/09/2004

2X-ray CT  Dominikovih pljuč 6.sept.2004. Levo pljučno krilo je kolabiralo kot posledica zdravniške napake. V prsni votlini je nastal ogromen hematom. V sredini je viden drenažni kateter. (kliknite na sliko, da jo povečate)

 

  Izvidi testov, ki so jih opravili v posebnem laboratoriju na inštitutu za patologijo, so sedaj na voljo. Izvid št.: E 27088/04 poda naslednjo diagnozo: "V vzorcu ni prisotna nobena maligna tvorba."
  S tem je teorija, da je neznana masa v leven predelu  metastaza, odpade. Nastala tvorba ni v nikakršni povezavi z metastazami na pljučih. Prav tako ti izvidi potrdijo, da levo pljučno krilo ni več napolnjeno z zrakom. Sum, da je levo krilo izpraznjeno zaradi opravljenega postopka z datumom 08/15/2004, se še enkrat potrdi.


15/09/2004
  Kljub neizpodbitnemu dokazu, Dr. Aschhoff vztraja pri svoji zmotni diagnozi. Dr. Aschhoff v tem trenutku mora spoznati, da je verjetno prispeval k poslabšanju zdravstvenega stanja Diminika. Z namenom, da to prikrije, javno diskreditira dr.Ratha in ga proglasi za popolnoma nekompetentnega.
  Šel je še dlje in pridobi na svojo stran tabloid 'Bild', katerega lastnik je Springer, ki je že dolgo časa na vse načine blatil delo dr.Ratha po naročilu farmacevtskega kartela. Navezal je stike z novinarjem D. Beckerjem. Seveda ni naključje, da je Dr. Aschhoff boter Beckerjevih otrok. Njuna povezanost je nedvoumna, saj je Dr. Aschhoff novinarju izročil CT slike, ki jih je bil napačno diagnosticiral, - s tem je kršil pacientovo zaupanje - , da bi časopisu omogočil škandalozno poročanje o primeru. Članki objavljeni 12. in 13. novembra zavedejo milijone bralcev, ki so verjeli trditvam, da je na posnetkih v prsih Dominika velikanski tumor. Zaradi tega Dominikovi starši vložijo kazensko prijavo proti dr. Aschhoffu.
  Dr. Aschhoff seznani pretresene starše o svoji (napačni) diagnozi in trdi, da so Dominiku šteti dnevi. Ker pa so bili starši skeptični do njegove diagnoze, je Dr. Aschhoff odklonil nadaljne zdravljenje mladega pacienta. Zopet so Dominikovi starši primorani na hitro najti drugo kliniko, da bi se lahko sinovo zdravljenje nadaljevalo.
  Ali Dr. Aschhoff  resnično verjame, da lahko prikrije svojo napačno diagnozo in svoje neetično početje, ki je namerno zavajalo javnost? Ali pa se je mogoče na tak način skušal izogniti osebni odgovornosti, strokovnim napakam in izdajo tajnosti zaupanja na relaciji zdravnik-pacient, ko so javno objavili CT posnetke Dominika?
  Neglede na hude napake pri zdravljenju Dominika, je škoda, ki jo je povzročil Dr. Aschhoff  s tem , ko je dovolil, da s strani farmacije kupljen časopis 'Bild' izkoristil usodo Dominika za svoje cilje, dosti večja. Zavajajoče informacije in laži, ki so se spletle okoli zadeve Dominik, je na milijone rakavih bolnikov spravilo nazaj h kemoterapiji, k "zdravljenju" s strupom, namesto da bi se zdravili z znanstveno dokazanimi in uspešnimi naravnimi učinkovinami.
  Trditev, da je časnik 'Bild' v službi farmacevtskega kartela, ni izmišljena. Predsednik nadzornega odbora pri Springer group (Bild, Bild am Sonntag etc.) je siciljanec Giuseppe Vita, ki je hkrati tudi predsednik nadzornega sveta farmacevtske skupine 'Schering'.  Zadeva gre še dalje: izvršni direktor založbe Axel-Springer, Mathias Döpfner, je tudi član nadzornega sveta Schering AG. Schering group na leto obrne skoraj pol milijarde dolarjev zgolj z zdravili za raka. Svoje  interese so pripravljeni braniti z vsemi sredstvi, ki jih imajo na razpolago, tudi s takimi negativnimi kampanijami usmerjenimi proti dr.Rathu.


16/09/2004
  Preganjani starši v Nemčiji niso mogli najti primerne klinike, ki bi sprejela Dominika na zdravljenje, zato so se odločili za tujino. Končno so našli kliniko, ki opravlja tako tradicionalno (klasično), kot tudi alternativno medicino. To je "Oasis of Hope", klinika v Mehiki, ki se nahaja ob meji z ZDA. To kliniko obišče veliko Američanov, ki jih pri njih doma klasična kemo-medicina ni ozdravila.


17/09/2004
  Dominik, njegova mati in nadzorni zdravnik poletijo proti S.Ameriki. kmalu po pristanku izvedo, da jih zasledovalci, pred katerimi so morali pobegniti daleč preko Atlantika, nočejo pustiti pri miru. Že v ponedeljek so na sodišču v Betzdorfu vložili zahtevek po hitrem postopku, ki naj bi Dominka spravil nazaj v objem farmacije.  


20/09/2004
  Sodnik okrajnega sodišča Betzdorf je s strani Dominikovega odvetnika seznanjen z razmerami na kliniki, kjer se nahaja Dominik, in z zdravstvenimi uslugami, ki jih tam ponujajo pacientom. Sodnik izda odločbo v korist Dominika in njegovih strašev, saj je mnenja, da ni potrebe Dominiku povzročati dodatnih težav, in da je na mehiški kliniki lahko deležen ustrezne medicinske pomoči. Da bi se prepričal osebno, kako gre Dominiku na kliniki, ga naslednji dan pokliče po telefonu in mu zaželi veliko sreče.
  Za Dominikove preganjalce je ta razsodba hud poraz. Da bi ta poraz skrili pred javnostjo, se njihova pozornost obrne proti dr.Rathu in prično negativno propagando proti njegovemu zdravljenju - celularni medicini, pri tem uporabijo 'Bild', ZDF, ARD (nemški državni televiziji)...
  V celi Nemčiji ne obstaja niti ena klinika, ki se ne bi udeležila kampanje proti Dominiku. Kakšen je namen tega? Niti ena sama klinika mu ni hotela ponuditi možnost zdravljenja.
Ali je potrebno, da mora v Nemčiji na tisoče rakavih bolnikov plačati s svojim življenjem ceno, ki jo zahteva dejstvo, da farmacevtski kartel obvladuje tako zdravstvo, kot tudi najpomembnejše medije?
  Dominikovo zdravstveno stanje je po vseh tragičnih dogodkih in po dolgem potovanju že zelo slabo. Še vedno lahko diha zgolj z enim pljučnim krilom, ki je prav tako oteženo zaradi velikega hematoma v levem delu. Tudi delovanje srca je zaradi tega moteno, kar privede do perikardialne efuzije (nabiranje tekočine med srcem in srčno ovojnico). To še dodatno oslabi srce oz. njegovo delovanje.
  Zaradi slabega zdravstvenefa stanja Dominika in zaradi napačnih diagnoz, ki so jih v preteklosti nemške klinike zapisale v njegov zdravstveni karton, se zdravniki v kliniki "Oasis" odločijo, da ga ne operirajo, ampak da stanje zgolj opazujejo.


08/10/2004

3
Zdaj se je, na sliki sivo obarvano področje, razvilo v središču velikega hematoma, kar pomeni, da se je pričela dezintegracija kontuzije.

 Še en CT pregled. Na levi strani v prsni votlini je viden velik, temnosiv predel, ki so ga sprva zdravniki narobe tolmačili kot nekrozni tumor (mrtvo tkivo tumorja). Najprej so predlagali, da opravijo punkcijo v tem predelu, kasneje pa so svojo namero opustili, zaradi slabega stanja pacienta.


25/10/2004
  Zaradi vse slabšega delovanja pljuč in srca, se njegovo zdravstveno stanje še dodatno poslabša. Pojavila se je aritmija in tahikardija, pa tudi povišan krvni pritisk. Smrt se zdi neizogibna. Starši moledujejo zdravnike, da opravijo punkcijo v levem predelu Dominikovega prsnega koša.
  Cilj tega je, da se olajša delovanje vitalnih organov. Zdravniki se uklonijo željam staršev, čeprav v primeru, da je v tistem predelu resnično velik skupek metastaz, lahko tak postopek povzroči takojšnjo smrt pacienta. V primeru, da se tam ne nahajajo metastaze ampak hematom, potem bi tak postopek lahko pomagal Dominiku.
  Ob 8 uri zvečer pričnejo s kirurškim posegom in uporabijo anastezijo. Kirurgova igla preide v Dominikova prsa, pri tem ne zaznajo pljučnega tkiva. Dominikove srčne in respiratorne funkcije so nespremenjene. To dejstvo potrdi sum, da je levo pljučno krilo bilo pri posegu v bolnišnici v Pirmasenu preluknjano, torej se niso več mogla polniti z zdrakom (dihanje), kar je privedlo do stanja oteženega dihanja (zgolj z desnim krilom).
  Kirurgi vstavijo drenažno cev točno na sredini temnosive mase s pomočjo CT rentgena. Iz notranjosti je pričela iztekati tekočina, za katero je bilo po laboratorijski preiskavi ugotovljeno, da ni maligna. Še enkrat je bilo dokazano, da je bila snov v bistvu koagulirana kri in ne metastaza.
V naslednjih dneh je izteklo iz katetra skoraj pol litra tekočine, kar je nekoliko oljašalo situacijo v prsih, toda hematom na srcu se ni zmanšal. Teden dni kasneje je srce pričelo odpovedovati.


01/11/2004
  Dominik umre. On ni bil žrtev raka, ampak je umrl zaradi hudih zdravniških napak v nemških bolnišnicah. Bil je žrtev takega zdravstva, ki hoče vedno znova dokazati, da rak pomeni za človeka smrtno obsodbo.


08/11/2004
  Dominikove posmrtne ostanke prepeljejo v Nemčijo. Ko je krsta z fantkom prispela na frankfurtsko letališče, jo zapleni javni tožile iz Koblenza. Zakaj? Profesor Jürgens iz Münstra je podal ovadbo proti dr.Rathu za povzročitev telesnih poškodb in umor. Prav tako tudi Dominikove starše obvestijo, da je bila tudi proti njim vložena tožba, ker sinu niso pomagali.


09/11/2004
  Na univerzi v Mainzu opravijo  post-mortem na telesu Dominika. Pravnim zastopnikom družine, kot tudi pravnim zastopnikom dr.Ratha, so prepovedali prisotnost pri obdukciji. Dominikovi strarši ne dvomijo v objektivnost javnega tožilca iz Koblenza, toda obstajajo upravičeni dvomi o objektivnosti izvršiteljev obdukcije, kajti obe univerzi v Mainzu in v Münstru sta povezani. Zaradi tega se starši odločijo za drugo obdukcijo. To se je kasneje izkazalo za modro potezo.


10/11/2004
  Pri drugem post-mortemu so sodelovali neodvisni zdravniki, pravni zastopniki ter patalogi. Končni zaključki obdukcije so sledeči:
"Corpus delicti" - levo pljučno krilo, ki je doživelo kolaps zaradi zdravniške napake, in hematom, ki je nastal v prsni votlini, niso bili več prisotni v telesu! Te pomembne materijalne dokaze so patalogi v Mainzu odstranili, kar je v popolnem nasprotju s pravili sodne patologije. Vse kar se vzame iz trupla, se mora vrniti nazaj.
  Človek se mora vprašati - zakaj? Ali so patalogi to storili zato, da se pride do resnice, ali pa da se jo skrije? Zakaj niso omogočili pogreb Dominika z vsemi organi?
  Javni tožilec v Koblenzu je o tem obveščen, hkrati pa se od njega zahteva, da zavaruje odvzete dele telesa pred uničenjem s strani patalogov iz Mainza.
 Druga obdukcija je preprečila, da bi se lahko nadaljevalo z manipulacijami v zvezi z vzrokom Dominikove smrti. Že na prvi pogled je bilo jasno, da v desnem pljučnem krilu ni bilo metastaz. Če tudi so mogoče ponekod v telesu obstajale metastaze, so te bile tako majhne, da niso mogle predstavljati smrtno nevarnost.

 Kot je bilo že prej omenjeno, so pljuča enoten organ, zato ni mogoče, da bi se metastaze pojavile zgolj v enem krilu.
  Druga obdikcija je dokazala, da metastaz v pljučih ni bilo. Pravi vzrok Dominikove smrti je bil hematom v levem delu pljuč, ki je blokiral pravilno delovanje levega pljučnega krila, kar je privedlo do težav z delovanjem srca, kar je na koncu privedlo do tragičnega konca.
  Ekspertiza v drugegem poročilu o desnem pljučnem krilu, onemogoča vsako nadaljno manipulacijo z vzroki Dominikove smrti.


14/11/2004

 Da so se Dominikovi starši upravičeno bali manipulacij,   je pokazal članek v "Bild am Sonntag", ki je poročal o prvi obdukciji. "Po prejetih informacijah, je bilo Dominikovo majceno telo polno raka. Pljuča so bila prekrita s metastazami." Glede na obstoječe dokaze, lahko vidimo, za kakšne laži gre.
  Ko vse skupaj seštejemo, se pojavijo logična vprašanja:

 Ali je zdravniško-medijska naveza, ki služi interesom farmacije, hotela zavestno potvoriti vzrok za Dominikovo smrt?
  Ali ti zlagani zaključki obdukcije služijo za to, da vplivajo na delo javnega tožilca?
  Ali je pravi vzrok za celo zgodbo v tem, da se sproži kazenski postopek proti dr.Rathu in njegovi Celularni medicini, ki je ogrozila interese farmacevtske industrije?

  Ali naj tako početje brez vseh skrupulov ostane nekaznovano, čeprav to stane življenja na milijone obolelih od raka, in bi nepotrebno zdravljenje s kemoterapijo že zdavnaj zakopali v preteklost?
  Že sedaj je popolnoma jasno, da zadeva Dominik pomeni novo obdobje v medicini, ki ne bo več služila interesom delničarjev v farmacevtski industriji, temveč zdravstvenim interesom milijonov ljudi po vsem svetu

družina DRUŽINA FELD SI ŠE VEDNO PRIZADEVA, DA BI RESNICA O NJIHOVEM SINU PRIŠLA NA PLANO

P:S.: Angleški tabloid, ki je pred kratkim blatil dr.Ratha v zadevi Dominik,   je moral Fundaciji Dr.Ratha plačati odškodnino 100.000 GBP

 

 
>DOMOV<