Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > arhiv > Protokol dr. Rath

Dr. Rath protokol 

  Osnova tega protokola je zaustaviti uničenje kolagenske matrice in s tem širjenje oz. metastaziranje raka, ki jo povzročajo rakaste celice z izločanjem encimov. Ti encimi dobesedno vrtajo luknje skozi kolagensko tkivo, kar rakastim celicam omogoča širjenje po telesu.
  Dr. Rath Cellular Solution - osnova sta dve aminokislini, L-Lysine and L-Proline, plus Vitamin C, ter  polyphenol catechin, ki ga najdemo v zelenem čaju, bolj poznanen pod imenom epigallocatechin gallate (EGCG).
  Dr.Rath je sodeloval z dvakratnim nobelovim nagrajencem Linusom Paulingom pri programu za preventivo pred srčnimi obolenji, katerega osnova je bila ista, kot v omenjenemu protokolu. Ta protokol je po pričevanjih zelo uspešen prav pri zdravljenju najtežjih oblik raka - na kosteh in na možganih. Seveda ta protokol (jemanje tablet) ni čudežno zdravilo, ampak mora vsako alternativno zdravljenje vključevati tudi vse druge elemente zdravljenja (dieta...)
Več o delu tega mednarodno priznanega raziskovalca na področju raka, lahko dobite na tem spletnem naslovu: http://www4.dr-rath-foundation.org/pdf-files/cancer_book.pdf

  Kljub temu, da si knjigo lahko preberete v angleščini na zgornjem naslovu, bom bistvo zdravljenja predstavil v skrajšani obliki (...veliko dela!).

  Kako nastane bolezen?

  Bolezen je stanje, ko človekov obrambni mehanizem ni sposoben na hitro uničite tuje mikroorganizme, ali ko ne more v zadostni meri uničiti lastne celice, ki so postale abnormalne (rak).  Na nek način je tudi staranje bolezen.
V takih primerih postanejo zdrave celice tarča napadalcev, ki potrebujejo zaščito pred levkociti (več vrst), in življenski prostor. Ta jim omogoči nadaljne napredovanje po telesu. In zakaj celice zbolijo? Iz dveh razlogov:

  1. celice, ki ne dobijo dovolj bološkega 'goriva' za svoje 'elektrarne' (mitohondrij). Na tak način nastanejo bolezni srca, saj celice v sami srčni mišici ne dobijo dovolj energije, kar rezultira z oslabelim delovanjem srca.
  2. celice s težavami programja v metabolizmu. Te težave lahko primerjamo z delovanjem računalnika: hardweare in softweare (ta se nahaja v jedru - nucleus). Če se ta programska 'oprema' pokvari, (zaradi prisotnosti virusa, ali raka), potem ta 'računalniški virus' vzpostavi kontrolo nad celičnim programom, torej prevlada bolezenski program. To privede do do nenadzorovane delitve celic, ali motenj v organizaciji sosednjega tkiva, kar omogoča širitev bolezni.

 

  Malo je poznano dejstvo, da se celice v telesu (ne zgolj v žilah in limfah...) premikajo. To se dogaja pri rasti telesa, v menstrualnem ciklusu, pa tudi v drugih primerih. Eden takih je vdor tujega organizma, ki se lahko npr. naseli v pljučnem tkivu, na tistem mestu pa ni žil. Zato se v takem primeru prostitelesca morajo prebiti iz žile do prizadetega tkiva. To jim omogoča prisotnost encima (ga pričnejo izločati), ki tkivo (kolagen) preluknja. Kadar pa bolezen izrabi to orožje sebi v prid, potem se lahko prične širiti na druga področja. Telo je v takem primeru popolnoma nemočno.
  No, skoraj. Makrofagi so tiste bele krvničke, ki napadalca pojedo in ga tudi prebavijo. Nedozoreli makrofagi, imenovani monocyti, so specijalne policijske enote, ki takoj pridrvijo na kraj "zločina" na ukaz kemičnih "alarmnih" snovi, ki se pričnejo izločati na napadenem področju in dajo znak za preplah. 'Policijski odredi' monocytov pridrvijo skozi žile do kraja dogodka, in če se ta nahaja v tkivu, si izvrtajo najkrajšo pot, da napadejo 'zločinca'. To jim seveda uspe z že prej omenjenimi encimi. Takoj po nastali poškodbi kolagena, je telo sposobno na hitro zaceliti tkivo. Telesu to omogoča zadostna rezerva kolagena, ki ga sam proizvaja, seveda če ima na voljo dobro hrano, ki vsebuje dovolj vitamina C, ter še druge pomembne snovi.
Toda kaj se zgodi takrat, ko se bolezen preveč razširi? Takrat ima naše telo spet na voljo močno orožje, specifične encime, ki zaustavijo (blokirajo) "vrtanje" kolagena, ki ga izrabljajo bolezenske celice za svoje širjenje. Najpomembnejši med njimi je L-lysine. Če ga dobimo v zadostnih količinah skozi zdravo prehrano, potem ta encim luknjanje tkiva zaustavi, s tem prepreči, ali pa upočasni širjenje bolezni (so zgolj sekundarni del imunskega sistema).
   Encimi so beljakovine (amino kisline). Te delimo na nebistvene (te telo sam proizvaja) in bistvene (dobimo jih zgolj skozi prehrano). Telo je seveda izredno pametno, zato bistvene beljakovine shrani za rezervo, za "črne" dni.
  25% kolagena (najpomembnejše molekule v kosteh, koži, stenah krvnih žil in še v drugih organih) tvorita lizin in prolin. Poprečno težak človek (70 kg) ima 0,5 kg lysinea v rezervi. Zato, če užijemo preveč te beljakovine, si ne moremo povzročiti težav, saj bo odvečni lizin telo shranilo. V resnici skoraj vsi ljudje trpimo za pomanjkanjem lizina.
  V zdravem človeškem organizmu so encimi, ki omogočajo "trganje" veznega tkiva, v ravnotežju z lizinom. Če zbolimo, se to ravnotežje prične nagibati v prid prvih. Zavedati se namreč moramo, da rezanje kolagena ne povzroča zgolj delovanje bolezenskih celic, temveč tudi delovanje "policijskih" oddelkov, ki švigajo sem ter tja po telesu in si vrtajo svoje poti. Tak značilen primer je artritis, ko nastane škoda na sklepih (zaradi slabega prehranjevanja), pride do propada tkiva, citokini pa neprestano iščejo napadalca, zato vrtajo in vrtajo. In tkivo zaradi tega prične otekati, se vname.

  Princip, ko encimi blokatorji preprečijo delovanje encimov, ki omogočajo luknjanje kolagena, se je izkazal kot uspešen način zdravljenja, predvsem tistih bolezni, ki jih klasična medicina ne zmore preprečiti, ali pa pozdraviti. To velja tudi za rak.
Poznamo dve obliki raka:

  1. hormonsko odvisnih (rak dojk, rak rodil
  2. hormonsko neodvisnih (rak želodca, črevesa, pljuč in kože)

 Vitaminska terapija, z visoki vnosi vitamina C, A, beta-karotena; se uporablja pri vseh zdravljenih raka, vendar ta ni preveč uspešna pri hormonsko odvisnih vrstah raka.
Danes pa imamo na razpolago učinkovito naravno terapijo, katere osnova so encimi-blokatorji. Prav dejstvo, da se ob menstruaciji izloča velika količina encimov (kot posledica delovanja ženskih hormonov), ki imajo sposobnost stopiti kolagen na (to je pomembno pri luščenju zrelih jajčec iz jajčnikov), dokazuje učinkovitost encimov blokatorjev pri procesih povezanih s hormoni.
  L.1977 je švedska skupina razskovalcev na univerzi v Lundu, pod vodstvom dr.Astedta, opravila uspešno zdravljenje raka na dojki, z uporabo encimov blokatorjev. Pacientka, z rakom na dojki, je že imela sekundarne  tumorje v možganih. Obsevanje in kemoterapija sta bili neuspešni. Z uporabo encimov blokatorjev, so metastaze in drugi simptomi bolezni pričeli izginjati, eno leto po zdravljenju je bila pacientka popoloma zdrava!
  Pacientko so zdravili z tranexamično kislino, sintetični derivat naravnega lizina. Ta  je dosti močnejši od naravnega, zato pa ima nekatere stranske učinke. Učinek sintetične aminokisline lahko z lahkoto nadomestimo z naravnim encimom, ki nima škodljivih stranskih učinkov, le količino vnosa moramo zvišati, da dosežemo enak učinek pri zdravljenju bolezni.
  V Journal of the American Medical Association (JAMA) so istega objavili rezultate študije te iste raziskovalne skupine, ki je pokazala izredno uspešnost terapije encimskega zdravljenja pri raku na jajčnikih, prav tako s prisotnostjo sekundarnega raka.
  Skupina znanstvenikov s Tokijske univerze, pod vodstvom dr. Suma, je pravtako poročala o uspešnosti te terapije pri zdravljenju težke oblike raka na jajčnikih.

  Zopet se postavlja vprašanje: zakaj se to zdravljenje ne uporablja, če samo v Evropi vsako leto umre več stotisoč žensk od raka na jajčnikih (in ta zaseda šele 3.mesto, za rakom na dojki in maternici)?
  Farmacija je sicer izdelala sintetično obliko lysinea, toda ta se lahko nadomesti z naravnim encimom. Pa tudi, če bi se za zdravljenje raka uporabljal zgolj sintetičena aminokislina in bi s tem farmacevtske družbe lahko nekaj zaslužile, pa bi bilo učinkovito zdravljenje raka prehud izpad dobička za Veliko farmacijo. Tako pač je.
  Iz teh razlogov, ki 'krasijo' kapitalistični družbeni sistem, so rakavi bolniki zgolj koleteralna škoda v demokraciji.
  O uspehih zdravljenja z encimi se v zdravstveni javnosti ne govori in se ne piše. Popolno ignoranco je nekako uspelo pretrgati prav dr.Rathu, ki je leta 1992 objavil svojo znanstveno raziskavo o uspehih lysinea.
  Dr.Rath pravi, da uporaba lysinea, v kombinaciji z drugimi snovmi in vitaminom C, uspešno zdravi tudi druge bolezni: AIDS, različna vnetja in infekcije, pa tudi alergije.
  Dr.Rath je večino časa posvetil raziskavam AIDS-a, kjer so se encimi blokatorji, predvsem v kombinaciji z velikimi odmerki vitamina C, izkazali kot odlično orožje proti tej epidemiji.
Farmacevtske družbe so del njegovih raziskav izrabile in uporabile pri izdelavi sintetičnega zdravila proti AIDS-u (protease inhibitor), ki stane 5.000$ na leto in je zaradi tega v glavnem nedostopno bolnikom v revnih krajih, kjer je AIDS-a tudi največ.

Zaključek
  Večina bolezni se razširi po organizmu zaradi pomanjkanja vitamna C in lizina. Lizin preprečuje unčevanje kolagena, hkrati pa je tud sam sestavni del tega tkiva in pomaga pri njegovi produkciji.
  Po drugi strani pa vitamin C stimulira produkcijo kolagena in skrbi za zdravo tkivo. Kadar ga je premalo, potem tkivo prične slabeti in postaja bolj tog.
  L-proline, L-lysine n vitamin C ščitijo tudi arterije pred poškodbami, posledično to pomeni, da preprečuje nastanek oblog na žilah (infarkt).
  Koliko vitamina C lahko užijemo? Preveliki odmerki vitamna C se demonstrirajo na naraven način, saj telo odvečne količine odvaja skozi prebavni trakt, zato takrat dobimo diarejo. Ko odmerek zmanjšamo, teh težav več nimamo.

N.J.

 
>DOMOV<