Izdelki >Dmso

 

DMSO - DMSO 70 %, 1 dl

DMSO DiMetil SulfOxide (dimetil žveplov dioksid) /slika je simbolična/

 

 

CENA: 32,00 EUR + poštnina

  Pri nakupu dveh izdelkov dobite 10% POPUST!

  Pri nakupu treh izdelkov - 15% POPUST!

     

Dimethyl sulfoxide (DMSO) je stranski produkt v lesni industriji, kot topilo se ga komercialno uporablja že od leta 1953, kot prvi pa ga je sintetiziral ruski znanstvenik Aleksander Zajcev že leta 1866. Za zdravstvene namene pa ga je prvič začel preučevati ameriški zdravnik Stanley Jacob, ki je bil vodja za transplantacijo organov na Oregon Health Sciences University v Portlandu. Ko je leta 1961 preizkušal, ali bi lahko DMSO postal konzervans za organe, je začudeno ugotovil, da ta tekočina hitro preide skozi kožo in zaide globoko v notranjost telesa, ne da bi tkivo kakorkoli poškodovala.

Tako se je pričela zgodba o DMSO, ki ima zelo sporno zgodovino, saj je ameriška agencija za zdravila FDA prepovedala uporabo te spojine v zdravstvene namene (razen kot konzervans). "Podlaga" za to odločitev je bil primer z Irske, kjer je leta 1965 neka ženska umrla, baje zaradi reakcije na DSMO, čeprav to ni bilo nikoli dokazano in je istočasno jemala še različna druga zdravila. Od takrat se zdravljenje za različne zdravstvene težave uporablja po vsem svetu, predvsem v Z. Evropi, kljub temu ni bilo nobenega primera, ki bi dokazoval, da je lahko DSMO kakorkoli nevaren. Predvsem ga redno uporabljajo športniki pri poškodbah. O učinkih te snovi je bilo v štirih desetletjih objavljenih več kot 11.000 člankov. Ozadje za prej omenjeno odločitev FDA je najverjetneje v tem, da se ga ne da patentirati.

Ta žveplova spojina je najbolj poznana po tem, da lajša/odpravi bolečine že po nekaj minutah. Pri opeklinah, urezninah in zvinih pospeši celjenje. Edina težava (tudi za relevantne dvojne študije) je v vonju, ki spominja na česen in izpareva preko kože.

Najpomembnejši učinek DMSO-ja je v tem, da lahko s seboj ponese tudi druge učinkovine, npr.: morfijev sulfat, penicilin, steroide, kortizon, inzulin in druge. DMSO je tudi močan antioksidant in uničevalec nevarnih prostih radikalov. Ker učinkuje protivnetno, lajša bolečine na hrbtenici, pri artritisu itd...

Skleroderma je redka, toda zelo nevarna bolezen, za katero ne obstaja zdravilo... edino DMSO jo lahko pozdravi.

Dr. de la Torre z Univerze v Chicagu je ugotovil, da DSMO pomaga pri poškodbah centralnega živčevja ter pri infarktu. Nekatere raziskave so ugotovile, da pomaga tudi pri raku (pri eni vrsti je zaustavil njegovo širjenje, pri 22-tih pa je podaljšal preživetje pacientom), saj ščiti zdrave celice in kemoterapija bolje učinkuje.

Velike farmacevtske družbe so spoznale učinkovitost DSMO-ja, zato so razvile podobna zdravila, ki pa mu niso enakovredna, saj so toksična in imajo zato negativne stranske učinke.

Več o DMSO...

***

70 % čisti DMSO

Dimethyl Sulfoxide je čista tekočina, poznana po svoji sposobnosti, da gladko prehaja skozi živo tkivo. Zanj velja, da pomaga pri stimulaciji procesov v celicah.

Vsebina: DMSO

Navodila:

Na mestu, kjer je omejena cirkulacija, se ne sme namazati več kot 70% kože. Obraz in vrat imata bolj nežno kožo, zato se mora nanos nanjo razredčiti s čisto ali pa destilirano vodo.

Opozorilo:

Lahko povzroči iritacijo kože. Oči takoj sperite z vodo. Poiščite pomoč pri zdravniku. Če ste noseči ali pa dojite, NE UPORABLJAJTE DMSO! Z uporabo prekinite, če dobite alergijo in se posvetujete s svojim zdravnikom.

Izjava:

Izjave niso potrjene s strani FDA. Ti izdelki niso namenjeni zdravljenju, diagnozi, zdravljenju ali preventivi.