Izdelki > progesteron

SupplementSpot Nutrients
The Woodlands Center
P.O. Box 8234
Spring, Texas 77387-8234

ZARADI COVID-19 NAROČIL NE MOREM DOBAVLJATI (uvoz iz ZDA)

krema- NATURAL PEOGESTERONE GEL/KREMA, 500 mg USP (Real)/ oz.

 

CENA: 38,00 EUR (+ poštnina)

(Več o sestavi spodaj na tej isti strani)

  Pri nakupu dveh izdelkov dobite 5% POPUST!

  Pri nakupu treh izdelkov - 10% POPUST!

 

Aktivne sestavine

- USP Natural Progesterone -- 500 mg na unčo, brez parabena

SupplementSpot je omogočil revolucionarno embalažo za Progesterone Cream, saj je s tem onemogočeno, da se učinkovine nalagajo na dno stekleničke, ampak je ves čas uporabe enake sestave. Gel aloe vere je prosojen, ima sposobnost absorbcije v telo in vlaži kožo. Krema se takoj absorbira v kožo, brez nadležnih ostankov kreme na koži, ki so značilni za nekatere druge kreme.
Pomembno obvestilo: čeprav so v zadnjih 60-tih letih zakrivili smrt milijonov žensk, zaradi uporabe terapije s hormonskimi nadomestki, je pred kratkim uradni Journal of the American Medical Association proglasil to terapijo (HRT) kot škodljivo in neučinkovito.
Progesterone Cream vsebuje 2000 mg (USP-oznaka farmacevtske kvalitete) naravnega progesterona. 500 mg/unčo uvršča ta izdelek med najmočnejše kreme naravnega progesterona na tržišču.
Ženska populacija po vsem svetu se je v zadnjem času seznanila s pozitivnimi učinki jemanja naravnega progesterona. Naravni progesteron občutno zmanjša simptome in težave v meno-pavzi, pred in po menopavzi, brez negativnih stranskih učinkih, ki so značilni za hormonsko terapijo sintetičnih hormonov (HRT).
Knjižna uspešnica izpod peresa Dr. John Leea opisuje pozitive učinke naravnega progesterona:

Obnovi spolno slo;
Ščiti pre tvorbo fibroznega tkiva v dojkah;
Naravni antidepresant;
Omogoča aktivnost thyroidnega hormona;
Normalizira sladkor v krvi;
Normalizira raven cinka in bakra v krvi;
Ščiti pred rakom na dojki;
Pomaga pri pretvorbi maščobe v energijo;
Izboljša spanec;
Normalizira strnjevanje krvi;
Obnovi potrebno raven kisika v celicah;
Naravni diuretic;
Odstrani poporodno depresijo.

Menopavza se imenuje obdobje po končanem menstrualnem ciklusu. Takrat pri večini žensk nastopijo zelo neprijetne težave: oblivanje, suha nožnica in hitro menjavanje razpoloženja (to velja predvsem za žensko populacijo na razvitem zahodu). Menopavza se pogosto enači s koncem spolne aktivnosti in začetkom staranja, ter artritisom.
V kakšni povezavi sta progesteron in mena?
Zaradi menstrualnega ciklusa se raven progesterona pred začetkom menopavze prične zniževati, kar velja tudi za estrogen. Raven progesterona se zniža popolnoma, skoraj na 0, medtem ko se raven estrogena zaustavi nekje med 40 in 50%. Taka razlika privede do porušenja naravnega ravnotežja, ki ima za posledico dominacijo estrogena, kar omogoči zvišane aktivnosti slednjega.
Kaj pomeni "aktivnost estrogena"?
Povsem jasno je, da, če estrogen ni pod kontrolo progesterona, je to nezaželena situacija. Povedano drugače, večina negativnih stranskih posledic, ki jih povzroča estrogen, jih progesteron nevtralizira. Dr. Lee imenuje ta sindrom "dominacija estrogena" . Ta sindrom se večinoma primeri v industrijaliziranih državah zaradi sledečih okoliščin:

Kadar je ženska na estrogenski terapiji;
V obdobju pred menopavzo, ko prihaja do izostanka redne ovulacije, kar posledično pomeni, da se je raven progesterona pričela naglo zniževati;
Izpostavljenost pred xenoestrogeni, ki so glavni krivci za prezgodnjo odcepitev jajčec iz jajčnikov. Ksenoestrogeni so tuja snov, ki se izven telesa nahaja v zraku, vodi in v hrani, učinkujejo pa kot estrogeni (v bistvu je to sintetični estrogen);
Kontracepcijske tablete s preveliko vsebnostjo estrogena;
Pri ženskah, kjer je bila opravljena hysterectomija, kar privede do disfunkcije jajčnikov ;
Po menopavzi, predvsem pri ženskah s preveliko telesno težo

Seznam simptomov, ki jih povzroči, ali pa poslabša dominacija estrogena:

- Alergije,
- utrujenost,
- pridobivanje na telesni teži,
- slabšanje spominskih sposobnosti,
- rak na maternici,
- Hipoglikemija,
- nastanek fibroznih pojavov v maternici,
- zmehčanje prsi,
- zmanjšan libido,
- bolezni na žolčniku,
- spontani splavi,
- pospešeno staranje,
- depresija,
- nastanek fibroznega tkiva v dojkah,
- razdražljivost,
- neplodnost,
- zamegljeno razmišljanje,

- povečan riziko infarktov

" V večini primerov so ti simptomi eliminirani. Pri teh težavah še nisem naletel na snov, ki bi bila tako učinkovita, kot je to naravni progesteron."
- Dr. Louis Marx, Psihiater (iz Dr John Lee's Medical Letter)
Veliko žensk si bo z jemanjem naravnega progesterona v večini primerov olajšala težave povezanih z menopavzo. Prisotnost progesterona prepreči negativne aktivnosti s strani estrogena. Progesteron je predhodnik drugih hormonov v telesu, vključno z estrogenom, testosteronom, in posebno corticosteriodov.
V jajčnikih se tvorita dva hormona, estrogen in progesteron. Kadar med njima ne obstaja ravnovesje, lahko nastanejo različne bolezni, ki so povezane z nepravilnim delovanjem hormonov.
Progesteron je eden izmed glavnih hormonov, drugi je estrogen, tvori se v jajčnikih pri žen-skah z menstruacijo. Progesterone se v manjših količinah tvori tudi v adrenalnih žlezah, tako pri ženskah, kot tudi pri moških, pri slednjih se tvori tudi v testisih. Kadar ima ženska normalno periodo, potem je v prvih dveh tednih ciklusa estrogen dominanten hormon. Kot odgovor na ovulacijo, je zadnja dva tedna progesteron tisti hormon, ki dominira. Ko hipofiza v mož-ganih pošlje ukaz adrenalnim žlezam, da zaustavijo produkcijo progesterona, se v roku 48-tih ur ponovno prične nov menstrualni ciklus.
Progesteron je bistvenega pomena za preživetje in njegovo pomanjkanje lahko povzroči široko paleto zdravstvenih težav. Natural Progesterone cream nanašamo na površino kože, shrani pa se v maščobnem tkivu in se po potrebi uporabi za nevtralizacijo strupenih posledic estrogenske dominacije.
Ob dolgotrajnešem jemanju progesterona se priporoča redno merjenje prisotnosti hormona v telesu (1x na 6 mesecev). Hormonski tester testira slino na enostaven način, na podlagi rezultatov dobimo točen prikaz zastopanosti hormona v našem telesu. Je tudi cenovno ugoden. Hormonski tester lahko naročite tudi pri nas.
Naravni progesteron se priporoča vsem ženskam od 13. do 113. leta, pa tudi vsem moškim po 25. letu starosti.

Ali je naravni progesteron varen?
Ker se progesteron pridobiva (postopek je poznan že več kot 70 let) iz mehiškega yama (gomolj raste v obeh Amerikah, v Afriki, Aziji in Oceaniji, ime je dobil po odličnem okusu - njami), je seveda povsem varen v predpisanih količinah. Tudi če so te količine dosti večje od predpisanih, ni hujših stranskih učinkov, kot je to pri sintetičnih - poznamo jih pod imenom "progestagen" ali pa "progestins" (v ZDA). V zadnjih dveh tednih redne menstruacije se iz jajčnikov izčoči 20 mg progesterona, v obdobju nosečnosti pa se te vrednosti močno zvišajo - 300 mg/dan. Zato se ta mera smatra kot največjo, brez stranskih učinkov.

Dnevna doza:
Ker je v eni brizgalki 2000 mg progesterona, to pomeni, da količino porabimo v cca. dveh mesecih (30 mg/dan). Naravni progesteron nanašamo na nežnejšo kožo (na zadnji strani kolena, komolcev, vratu ali pa obrazu), 3x na dan. Dovolj je le enkrat pritisniti na ventilček in dobili bomo pravo količino za namaz.

Koliko časa naj se jemlje progesteron?

Priporoča se jemanje 24-26 dni v mesecu, nakar sledi 5-7 dnevna pavza. Najbolje je, da ga pričnete jemati 1. v mesecu in med 24. in 26. dnem pričnete z pavzo.

Kako ga naj jemljejo ženske, ki imajo menstruacijo?

Jemlje se takrat, kadar se ta tvori tudi po naravni poti in sicer med 12. in 26.dnevom, če te štejemo po začetku krvavitve.

Zakaj se progesteron ne jemlje oralno?
Naravni progesteron je ima izredne absorbcijske sposobnosti (dodana je še aloa vera), zlahka preide skozi kožo in se stopi v krvi. Če bi progesteron jemali oralno, potem bi ga večji del naša jetra uničila, zato bi bile potrebne večje količine.

Sestava:

Natural Progesterone Gel: deionizirana voda, USP Progesterone, Carbopol, TEA, Optiphen Plus (brez parabena)

Proizvajalec: SupplementSpot, USA

 

 

 

>DOMOV<