Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > galona vode na dan

Kaj se zgodi, če popiješ 1 galono vode na dan?

Povzetek članka, ki ga je napisala Aleta Burchyski

 

Aleta je navdušena izvajalka joge, ki je vodo dobesedno "sovražila". Seveda mora vsak človek piti vodo, toda ona jo je nadomeščala z kavo, zeliščnim čajem ali pa z mineralno vodo. Potem pa je na internetu zasledila objave, ki so promovirale pitje vode – 1 galono vode na dan (1 galona je približno 3,6 l). Tako pitje vode naj bi človeku dalo več energije in lepšo, sijajnejšo kožo. Odločila je poizkusiti in vzdržati 1 mesec. Vedela je, da take količine vode iz telesa odplaknejo večino elektrolitov, zato se je dobro pripravila na ta eksperiment. Kupila si je napravo za čiščenje vode (povratna osmoza), nabavila gore limon in kumaric, poleg tega pa še morsko sol in za vsak slučaj še mix elektrolitov.

1. dan : na vodo je šla vsakih 15 minut.

2. dan: čeprav si tega ni mogla predstavljati, je tega dne šla 23x na stranišče.

4. dan: zjutraj se je počutila sveže in je pričela pospravljati in čistiti stanovanje, kot da bi bila princesa iz kake risanke. „Je to možno zaradi pitja vode, čeprav moj zdravnik pravi, da je to nemogoče?“

5. dan: „Da, voda je življenje!“ Prvič, po dolgem času, se ji je zgodilo, da so njene noge in hrbtenica prožne, polne energije. (Voda brez dodanih okusov se ji je še vedno upirala).

7. dan: vadba joge se ji je bistveno izboljšala in naslednji dan so njene okončine brez bolečin.

14. dan: prvič, da se ji je zjutraj zaželela popiti kozarec vode in to še pred kavo! (Same sebe ni mogla več prepoznati).

19. dan: na vodo gre samo še 10x/dan. Tega dne je donirala 30$ organizaciji, ki se bori za čisto vodo po vsem svetu.

24. dan: njen maser je ugotovil, da njene mišice in sklepi niso več tako zakrčeni, telo je na splošno bolj fleksibilno. Koža je mnogo lepša in prožnejša.

32. dan: kar pozabila je, da bi njenega eksperimenta moralo biti že konec, toda pitje vode je zdaj zanjo že postala vsakodnevna rutina.


Zaključek

Voda zdravi in hkrati podaljšuje življenje. Dehidracija je na Zahodu že postala epidemija. Toda tudi voda je lahko nevarna, če jo preveč popijemo, saj je hkrati tudi diuretik in zaradi tega izgubljamo elektrolite, kar je lahko smrtno nevarno. Zato svetujem, da vsaj pri vsakem tretjem kozarcu vzamemo ščepec prave morske soli. Sol lahko zmešamo v vodo ali pa jo damo pod jezik.

Če smo dovolj hidrirani, bodo ledvice bolje delovale. Hrbtenica je izredno porozna in da ostane fleksibilna, potrebuje dovolj vode (to velja za vse sklepe). Voda redči kri mnogo bolje kot vsa možna tovrstna zdravila, ki so hkrati tudi toksična. Če radi pijete alkohol, potem zraven vedno popijte tudi kozarec vode.

Sorodni članki: Voda


N.K., junij 2019


>DOMOV<