Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran >

Ivermectin zdravi raka?

V zadnjem poldrugem letu smo veliko slišali o zdravilu Ivermektin. To zdravilo je pred 45 leti izumil japonski znanstvenik Satoshi Omura, ki je kasneje za svoje odkritje prejel Nobelovo nagrado. Ivermektin, če se ga zgodaj uporabi, deluje izredno dobro v primeru cov19, kar so pokazale številne raziskave po vsem svetu. To zdravilo je izredno varno, saj so do zdaj uporabili že 4 milijarde tablet, predvsem v državah v razvoju, kjer imajo veliko težav s človeškimi paraziti. Uporablja pa se ga tudi v veterini.

Kljub njegovi varnosti ga predvsem razvite države nočejo uporabiti za zdravljenje cov19 (ga pa uporabljajo na Češkem in Slovaškem). Ko so na tržišče prispeli prvi odmerki cepiv proti cov19, so v Indiji prenehali z uporabo Ivermektina. Sledil je nagel porast okužb in kovid smrti, o čemer so se razpisali vsi svetovni mediji, čeprav Indija zaseda 119. mesto v svetu glede smrtnosti na milijon prebivalcev. Potem pa so Ivermektin znova uvedli za zdravljenje te bolezni in danes nihče več ne omenja Indije. Pri nas se to zdravilo ne uporablja.

Zdaj pa so objavili najnovejše raziskave glede Ivermektina in raka na debelem črevesju (ta zaseda 3. mesto najpogostejše oblike raka) in na danki. Očitno deluje tudi antikancerogeno! Znanstveniki so tudi mnenja, da je Ivermektin obetavno zdravilo tudi za druge oblike raka.

Tu je povezava na originalno kitajsko študijo:

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphar.2021.717529/full

 

N.K., oktober 2021

 

>DOMOV<