Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > kalcinacija

 

Kalcinacija

rame Rentgenska slika tendinitisa v ramenskem sklepu

Z leti prihaja do kalcinacije telesa – bolečine v kolenih, kolkih, v rami, ... torej predvsem v sklepih. Paradoks: po eni strani v kosteh izgubljamo kalcij (osteoporoza), po drugi pa se kalcij nabira predvsem v mehkem tkivu – ob sklepih (tetive), pa tudi v žilah in mišicah, vključno s srčno mišico in v ženskih dojkah. Zakaj točno prihaja do te kalcinacije, ni povsem znano. Če kalcinacijo čutimo kot bolečino v sklepih, pa ostale ne (razen v primeru dojk). Zakaj prihaja do nabiranja apnenca v arterijah je možnih več razlag, toda o tem bom podrobneje pisal v članku „Visok krvni tlak“.

Naše telo je vrhunski izdelek Narave, zato je zelo čudno, da bi naš organizem kar naenkrat pričel kalcij nalagati na nepravem mestu, namesto da bi ga namenil tja kamor spada: v kosti in zobe. Na to vpliva več faktorjev. Absorpcija kalcija je odvisna od količine magnezija, ki ga ima telo na voljo. Magnezij bi morali dobivati preko hrane, predvsem zelenjave – bolj zeleni so listi, več magnezija je v njih. Življenjska tekočina rastlin je klorofil, tako kot je pri živalih to kri. Molekuli klorofila in krvi sta po zgradbi skoraj identični, le da je v osrčju klorofila magnezijev atom, pri krvi pa je to železo. Na žalost je danes industrijska pridelava poljščin in zelenjave osiromašila rastline z magnezijem (umetna gnojila). Razmerje med magnezijem in kalcijem bi morala biti 1:2, toda temu ni tako. To je glavni razlog, da se neuporabljen kalcij nalaga v mehko tkivo.

Drugi razlogi so še: pomanjkanje esencialnih mineralov, kar povzroča negativne strukturne spremembe v stenah žil, v mehkem tkivu na splošno (velika večina telesa je iz mehkega tkiva); nezdravo bakterijsko ravnotežje v črevesju; oksidacijski stres itd, premalo vitamina D3 in vitamina K2.


Magnezij

Ta element najdemo največ v temno-zelenih listih zelenjave, vendar, kot sem že prej zapisal, so rastline vse bolj siromašne z njim, zato je smotrno, da ga pričnemo jemati preko prehranskih dopolnil, le paziti je treba, da se ta nahaja v pravi obliki, saj ga telo najlažje absorbira preko hrane, kot primer naj navedem, da se Mg v šumečih tabletah zelo malo absorbira. Po mojem je magnezijev klorid najboljša izbira.

 

Jabolčni kis

Organski (bio) jabolčni kis učinkovito odstranjuje kalcij iz mehkega tkiva. Jabolčna kislina je tista, ki tako učinkuje. Poleg tega ima ta kis v sebi še raznovrstno paleto mikro – mineralov, ki zdravilno delujejo na regeneracijo človeškega tkiva. Poleg tega nam tudi izboljša prebavljanje hrane v želodcu, kar posledično pomeni boljšo absorpcijo mineralov kasneje v črevesju. Nasprotno vsesplošnem prepričanju, z leti nimamo preveč kisline v želodcu, ampak jo je premalo, in jabolčni kis ima podobno pH vrednost kot solna kislina, ki se nahaja v želodcu. Poleg tega še svetujem, da ob jedi ne pijemo preveč tekočine, saj je kislina zaradi tega manj učinkovita, še manj pa gazirane pijače (vključno z pivom in šampanjcem), saj mehurčki v njej nevtralizirajo želodčno kislino.

Nasvet: če imate možnost, si nabavite domač jabolčni kis. Kozarček ali pa žlico kisa popijte večkrat na dan, predvsem pred obroki.

 

Ledvični in žolčni kamni

Tudi ta nadloga je posledica kalcinacije. Za tovrstne tegobe nam k sreči lahko pomaga zelišče Changa piedra.

„Chanca Piedra za detox žolča, jeter in ledvic - najmočnejša naravna učinkovina

Chanca Piedra je zelišče, ki ga uporabljamo za zdravljenje različnih zdravstvenih tegob. To naravno zdravilo je postalo ogromen interes pri raziskovalcih po svetu. Od leta 1960 je bilo narejenih več kot 300 študij. Izhaja iz Indije in vsebuje učinkovine, ki lajšajo krče in povišano telesno temperaturo, krepijo in čistijo jetra, žolč in urinarni trakt. Poleg tega pa deluje tudi antibakterijsko in antivirusno. Chanca Piedra se uporablja za različne motnje urinarnega trakta, vključno z okužbami, bolečinami in vnetjem ter ledvičnimi kamni. Uporablja se tudi pri zaprtju, slabi prebavi, driski, napenjanju, črevesnim okužbam,…Najboljša pa je pri čiščenju jeter in detoxu telesa!

Zakaj uporabljamo Chanca Piedro?

Nekateri ljudje Chanca Piedra uporabljajo kot tonik jeter in za težave z jetri, vključno s hepatitisom B. Pri nas je najbolj znano prehransko dopolnilo za zdravljenje jeter Pegasti Badelj, vendar so raziskave pokazale, da je Chanca Piedra veliko močnejša od Badlja.  

Uporablja se tudi pri zdravljenju sladkorne bolezni, težavam z žolčem, kolikah, gripi, zlatenici, pri trebušnih tumorjih, bolečinah okoli danke, povišani telesni temperaturi, spolno prenosljivih boleznih, malarji, kašlju, otekanju, edemih, srbečici, tresenju, anemiji, astmi, bronhitisu, tuberkulozi in omotici.

Raziskave so pokazale, da je Chanca Piedra odlična formula pri detoxu, saj razstruplja jetra in žolč, ter deluje protitoksično. Zelo učinkovito odplakuje toksine in strupe iz jeter. Druga raziskava je pokazala visoko korist Chance Piedre pri zdravljenju virusa hepatitisa B (HBV). Pravzaprav se je Piedra izkazala, kot rastlina ki je najbolj učinkovito, naravno zdravilo za zdravljenje HBV.

Chanca Piedra je odličen antioksidant, saj dokazano uravnava krvni sladkor in visok krvni tlak.

Kot preventivo jo dovolj do 2 kapsuli dnevno, če pa že imate težave lahko zaužijete tudi do 4 kapsule dnevno. Skratka je najmočnejše naravno dopolnilo pri razstrupljanju telesa, predvsem pa jeter in pa zdravljenju ledvičnih kamnov in urinarnega trakta ter HBV.“ (http://www.fiziz.si/superzivila-prehranski-dodatki/169-chanca-piedra)


In še to...

Če boste preprečili kalinacijo telesa, bodo tudi vaše kosti postale močnejše!


N.K., november 2018

>DOMOV<