Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > arhiv > Klehr

 

Klehrova terapija in avtohemoterapija

***

 Dr.Walther Nikolaus Klehr, nemški dermatolog iz Muenchna,je razvil tri terapije z različnimi nazivi, v bistvu temeljijo na isti teorietični osnovi. Prva Klehramed uporablja encim transoptin, ki omogoča usposabljanje avtologne imunokompetentne celice (TI-TAI), da identificirajo tumor v telesu. (Avtologne celice - pridobljene iz pacientovega telesa; imunokompetentne - imajo sposobnost razviti imunski odgovor, če jih eksponiramo na antigen). Druga terapija se imenuje ATC terapija (autologous target cytokine), ki naj bi imela pozitiven učinek na vse vrste raka in na vse druge bolezni imunskega sistema. Čeprav Klehr zanika, da bi obstajali škodljivi stranski učinki pri teh terapijah, so onkologi opazili naslednje stranske učinke: utrujenost, vročina, bolečine,lymphopenio, leukocytozo in še druge.
  Klehr v laboratoriju vzgoji kulturi celic tumorja in levkocitov, ki ju pridobi iz bolnikovega telesa. Kasneje ti kulturi pomeša. Požete cytokine (ATC), ki jih proizvajajo limfociti, potem spravi v 40 ampul, ki jih kasneje v določenem zaporedju vbrizga pacientu. En cikel stane bolnika 3.000 DM.
  Dr.Klehr verjame, da je možno prepoznati rakaste celice kot telesnega napadalca zgolj v času njihove delitve. S tem ko stimulira celice tumorja, da se delijo, omogoči celicam imunskega sistema, da se jih naučijo prepoznati in proizvesti ustrezne cytokine. Klehr dostikrat uporablja nekonvencionalne in nenatančne metode. Vzgajanje cytokinov in vitro, da uspešno prepoznajo celice tumorjev, je z eksperimentalnega stališča nedokazano. Postopek proizvajanja ATC v laboratoriju Dr.Kehra je skrivnost. Dr.Klehr ne nudi kakršnihkoli znanstvenih ali kliničnih dokazov o uspešnosti teh terapij pri zdravljenju raka.


Avtor: Hauser SP
Prevod (N.J.)iz Schweitzerishe Rundschau fur Medizin Praxis,l.1996

***

 Dr.Klehr je letos nastopil tudi na naši nacionalni televiziji, kjer je promoviral svojo terapijo. Po znanih podatkih, ki so objavljeni na svetovnem spletu, je njegova klinika v Salzburgu že v devetdesetih letih zaslužila 100 milijonov nemških mark (cca.50 mil. EUR). Takrat je k njemu prihajalo na pomoč največ bolnikov iz Poljske, v zadnjih letih pa so to Slovenci. Danes stane zdravljenje pri tem nedokazanem zdravilcu vsaj 6.000 EUR (tja do 30.000 EUR). V nasprotju s priznanimi klinikami alternativnega zdravljenja, ki sistematsko zbirajo podatke o uspešnosti zdravljenja z vso potrebno zdravstveno dokumentacijo, Klehr tega ne počne, kar vzbuja upravičene dvome.

 V zadnjih letih se sodobna medicina ukvarja z raziskavami, ki slonijo na podobni teoriji, le da do željenih sprememb oz. pravilnejšega odziva imunskih faktorjev poskušajo priti z genetskim inženiringom le-teh (DNK).
  Sama teorija je v principu zelo stara (puščanje krvi, cepljenje...) in je paradoksalno popolnoma v skladu z alternativnim načinom razmišljanja, ki temelji na nespornem dejstvu, da je edini možni način, kako lahko premagamo bolezen v tem, da pomagamo telesu do samoozdravitve.

 M.Paul Ravaut, francoski zdravnik, je že leta 1913 razvil metodo, ki jo danes poznamo kot avtohemoterapija. Princip je zelo enostaven: z injekcijo iz žile vzamemo 3-5 ccm lastne krvi in jo vbrizgamo skozi ritno mišico nazaj v telo. Čeprav je to naša lastna kri, jo naša protitelesca skrbno preučijo, pri tem učinkovito uničijo vse tujke, ki se v njej nahajajo (viruse, glive, bakterije...). Hkrati to vzpodbudi celoten imunski sistem, da dosti učinkoviteje odkrijejo vse vsiljivce, vključno z rakastimi celicami. Ta postopek opravimo 2x tedensko. Avtohemoterapija v bistvu ni alternativa, saj je bila kot medicinsko sprejemljiv način zdravljenja priznana pri vseh merodajnih tovrstnih institucijah, vključno z ameriško FDA.
  Kasneje so bile razvite še nekatere različice te terapije, ki uporabljajo UV žarke (poznano dezinfekcijsko delovanje) in ozon (močan oksidant). Tudi naš v Braziliji živeči rojak G.Marjan Simončič se na svojem inštitutu za alternativno medicino v Sao Paolu ukvarja s preučevanjem tega načina zdravljenja.
  Avtohemoterapija je dokazano učinkovit način zdravljenja tako hudih bolezni, kot je skleroza multipleks, AIDS, ebola, rak itd...Opravljene so bile raznovrstne klinične raziskave, ki so dokazale učinkovitost te terapije. Dr. John H. Olwin, M.D., F.A.C.S. z Rush Presbyterian St. Luke's Medical Centra v Chicago je še z nekaterimi sodelavci dokazal, da bolečine in druge nevšečnosti, ki spremljajo izbruh herpes zostra, ta terapija odpravi v 5-tih dneh. Herpes zoster prizadane najbolj populacijo starejšo od 50 let.

  Zopet se pojavlja vprašanje, zakaj se ta terapija ne uporablja v vsakdanji medicinski praksi? Prepričan sem, da odgovor že poznate, za vsak primer bom odgovor ponovil: "zato, ker je to preveč enostavna in zaradi tega tudi prepoceni terapija, poleg tega se je ne da patentirati. Brez velikega dobička lahko namreč kapitalizem kmalu umre. Živela demokracija!"

 

N.J.

 
>DOMOV<