Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > Max Gerson
 

Max Gerson

gerson

1881-1959

Skozi vse življenje je naše zdravje na udaru različnih bolezni in rakotvornih polutantov. Ti toksini zaidejo v telo preko zraka, ki ga dihamo, preko hrane, zdravil in vode. Vsak dan je teh strupov več in pogostnost raka je vse večja. Zato se moramo nujno prikloniti Gersonovi terapiji, ki vse te strupe na povsem naraven način odstranjuje.
Gersonova terapija je učinkovit način, kako vzpodbudimo naš imunski sistem, da premaga rak, artritis, alergije, srčno-žilne in druge kronične bolezni. Osnova te terapije so naravni sokovi, ki jih pripravljamo in pijemo 13 krat na dan, na vsako uro. Preden pa se pričnemo zdraviti na ta način, je nujno potrebno opraviti še čiščenje črevesja in jeter/žolčnika, da vsa zadeva bolje deluje. Organsko pridelano sadje in zelenjava iz katerih delamo sokove, nas oskrbita z encimi, minerali in hranili. Te snovi uničijo obolelo tkivo, klistiranje pa odstrani zastarele zaloge toksinov iz črevesja in jeter.
Holistični pristop Gersonove terapije k zdravljenju bolezni po naravni poti spodbudi veličastno zmožnost našega telesa – samoozdravitev, brez nezaželenih stranskih učinkov. Učinkovitost te terapije dokazuje preko 200 študij v uglednih medicinskih publikacijah in na tisoče pričevanj hvaležnih „neozdravljivih“ bolnikov po vsem svetu. Gersonova terapija spada med tista maloštevilna zdravljenja, ki imajo 60 let dolgo zgodovino uspešnosti.
Čeprav se je veliko število bolnikov z uporabo Gersonove terapije pozdravilo samo, se kljub temu priporoča zdravljenje v specializiranih klinikah, saj je potrebno poznati tudi manjše detajle te terapije. V principu je sicer ta terapija zelo enostavna.
V času, ko je dr. Max Gerson razvil svojo terapijo, je bila ta toliko pred svojim časom, da v bistvu ni bilo mogoče povsem znanstveno razložiti njenega uspeha, ker je bila znanstvena literatura s tega področja še zelo pomanjkljiva. Ker pa je Gersonova terapija bila uspešna pri nekaterih primerih tuberkuloze, bolezni srca in še drugih boleznih, je bil njen prispevek izredno pomemben za znanost.
Max Gerson je svojo terapijo vseskozi dopolnjeval in razvijal, vse do svoje smrti l.1959, ko je umrl v starosti 78 let. V svojem življenju je pomagal stotinam ljudem, njegov najbolj poznan pacient pa je bil dr. Albert Schweitzer, ko je ta bil star že 75 let in je bolehal za napredujočim diabetesom. Po uspešnem zdravljenju z Gersonovo terapijo, se je Schweitzer vrnil v Afriko, prejel je Nobelovo nagrado in delal naprej še po devetdesetem letu starosti!
Njegova izjava o dr. Maxu Gersonu:
„Dr. Gerson po mojem prepričanju, spada med najimenitnejše genije v zgodovini medicine.“
Leta 2005 je bil Max Gerson sprejet v 'Hišo slavnih' - Orthomolecular Medicine Hall of Fame, v Ottawi, Kanada, in se tako pridružil še sedmim drugim velikanom, ki so bili pionirji v medicinskem in znanstvenem svetu.
V kulturah, ki jo Zahodnjaki radi označujemo kot „primitivne“, le redko naletimo na bolezni, ki so zelo razširjene na Zahodu, npr.: rak, artritis, diabetes in ostale degenerativne bolezni. Ali je to zaradi načina prehranjevanja? Dejstvo je, da se med temi primitivnimi kulturami te bolezni pojavijo samo takrat, kadar sprejmejo na svoj jedilni list zapakirano hrano in aditive. Max Gerson pravi: „ostanite povezani z naravo in zakoni narave vas bodo varovali.“ Bil je mnenja, da so degenerativne bolezni tesno povezane z zastrupljeno, osiromašeno hrano, vodo in zrakom.
Gersonova terapija je usmerjena v regeneracijo telesa, da postane zdravo, v vsako pomembno potrebo metabolizma, ki prejme hranila iz skoraj 10 kg/dan organsko pridelanega sadja in zelenjave. Večino tega se uporabi za izdelavo sokov. Vsako uro moramo spiti kozarec takega soka, 13 krat na dan. Jemo pa tudi ostalo hrano v surovi ali pa kuhani obliki. Oksidacija telesa je več kot dvakrat večja. Pomanjkanje kisika v krvi je primarni vzrok nastanka skoraj vseh degenerativnih bolezni. Metabolizem dodatno stimuliramo z dodatki kalija in drugih dodatkov. Izogibati se je treba živalski maščobi (rafiniranemu olju), prevelikim količinami beljakovin, natrija (sol) ter ostalih strupov. Smotrno je uporabljati tudi Budwigovo dieto (skuta+laneno olje).
Cilj Gersonove terapije je, da se telo razstrupi, saj ponavadi glavni problem vseh degenerativnih bolezni tiči v slabem delovanju jeter in ledvic, kot posledica zastrupljanja z hrano in drugimi faktorji (alkohol, cigarete, zrak, zdravila, droge,...). Terapija izdatno izboljša delovanje imunskega sistema – prva bojna črta obrambe: encimi, minerali in hormonski sistem. Z veliko visoko kakovostnih hranil, z več kisika na razpolago, z razstrupljanjem in izboljšanemu metabolizmu, se celice (telo) regenerirajo, postanejo zdrave in ščitijo človeka pred novimi boleznimi.
Vsako zdravljenje deluje na drugo osebo drugače. Kdor trdi drugače, ne pozna vseh dejstev. Ne glede na to, kdo vam predlaga nadaljnje zdravljenje, bo to na koncu vaša odločitev in s to odločitvijo se morate počutiti dobro. Uporabite zdravljenje, ki se vam zdi najbolj pametno.
Večina terapij, tako konvencionalnih, kot tudi alternativnih, zdravijo zgolj posamezne simptome, pri tem pa spregledajo sam vzrok nastanka bolezni. Gersonova terapija je učinkovita zato, ker omogoči telesu, da se to samo ozdravi. Ta terapija se ukvarja z zdravljenjem samega vzroka bolezni. Nihče ne trdi, da je 100% uspešna. Vedeti je treba, da je tudi človeška psiha izredno pomemben faktor.
V primerih naslednjih bolezni in stanj: sladkorna bolezen, kemoterapija, metastaze v možganih, huda okvara ledvic, vsadki (srčni spodbujevalnik, silikonski implantanti, kovinske plošče in vijaki); se posvetujte z zdravnikom.


 

>DOMOV<