Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > arhiv > ricinus

 

RICINUSOVO OLJE, obkladki

ricinus zrna

 

Lajšanje in zdravljenje različnih tegob z ricinusovim oljem so poznali že v starem Egiptu. Tople obkladke se daje na različne predele telesa, pač odvisno kakšne težave hočemo odpraviti. Uporaba: izboljša cirkulacijo, pri poškodbah podkožnega tkiva in notranjih organov, izboljša delovanje jeter, odpravlja bolečine, zmanjša vnetja, izboljša prebavo, tudi pri raku.

Desna stran trebuha: čiščenje jeter; sredina trebuha: odpravlja zaprtost in druge prebavne motnje; spodnji del trebuha: težavna menstruacija, ciste na jajčnikih in maternici; na vnete sklepe, poškodbe na mišicah, bursitis.

Obkladke ne smemo dajati na poškodovano kožo. Ženske tega ne smejo uporabljati v primeru nosečnosti, menstruacije ali pa ko dojijo.

Mnogi ga uporabljajo za podaljševanje trepalnic, spet drugi za boljšo rast in za bolj zdrave lase.

V ajurvedi ga uporabljajo za izboljšan spomin.

olje

Hladno stisnjeno ricinusovo olje (HSRO) se v medicinske namene uporablja že tisočletja. V čisti obliki je brez vonja in okusa. V holistični medicini se uporablja za težave s kožo, pri opeklinah, urezninah,... Pri vnetju veke (ječmen) se ga tudi uporablja in sicer tako, da se na zrklo vlije nekaj kapljic olja, s kroženjem očesa pa dosežemo, da prodre pod veko in s tem ječmen tudi zdravimo.

Dokazano je tudi, da preprečuje nosečnost pri ženskah, če ga jemljejo oralno 2.5-2.7 g/dan. Ricinusovo olje dokazano pospešuje porod.

V ujurvedi se ricinusovo olje uporablja za izboljšane spominske sposobnosti.

Za lepoto: pomešajte oljčno in ricinusovo olje, mešanico vtrite v kožo na obrazu, nakar se uležete in obraz prekrijte z vročo brisačo. To počnete tako dolgo, da se brisača povsem ohladi. In vaša koža bo bolj gladka in manj nagubana.

In sedaj še navodila, kako pripravite obkladke z ricinusovim oljem - video.

 

op.: ker je posnetek v angleščini, sem za vas pripravil slovenski prevod. Na ekranu je desno spodaj rdeča ikonca, kjer je napisano "CC" - če jo kliknete z miško, se podnapisi pravilno prikažejo.

 

 

 
>DOMOV<