Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran >Zdravljenje raka s sodo bikarbono

Zdravljenje raka z obkladki sode bikarbone

 

Pred leti sem bil med prvimi v Sloveniji, ki sem predstavil delo italijanskega zdravnika Dr. Simoncinija, ki je rak pričel zdraviti s natrijevim hidrogenkarbonatom oz. natrijevim bikarbonatom, to so še drugi nazivi za tako uporabno sodo bikarbono. Simoncini je sicer bil specialist dermatolog, ki je sodo bikarbono pričel uporabljati za zdravljenje psoriaze. Naj navedem primer nekega mladeniča iz Ljubljane, ne morem se spomniti ali je bil pripadnik SV ali pa policije, saj je od takrat minilo že precej let. Sedeli smo v bifeju teniškega kluba, toda poznala se nisva. Pri njem sem na vratu, pod desnim ušesom opazil velik, modrikasto-rdeč ekcem s premerom kakih 5 cm. Bil je res zelo grd madež. Nisem se mogel upreti, da ga ne vprašam, kaj je to, kar ima. Povedal mi je, da se mu je pojavil pred nekaj meseci, šel je k različnim zdravnikom, ki so mu predpisali neke kreme, toda madež nikakor ni hotel stran in se je še nekoliko povečal. Predložil sem mu, naj si na ta ekcem daje obkladke s sodo bikarbono, nekajkrat na dan po 10 minut, nakar si naj kožo izplakne z navadno vodo. Teden ali dva kasneje sem ga zopet srečal v omenjenem teniškem klubu – bil je brez ekcema!

Soda bikarbona se tvori tudi v samem telesu. Hrana, ki prehaja iz želodca v črevo, je zelo kisla, zaradi delovanja solne kisline v želodcu, črevesje pa je rahlo alkalno okolje. Preden hrana pride v črevo, mora iti še skozi dvanajsternik. Vanj se izloča soda bikarbona, ki se tvori v trebušni slinavki in tako delno predelano hrano alkalizira – nevtralizira njeno kislost. Tudi v želodcu, kadar je kislost previsoka, soda pomaga uravnati pravi pH.

Barbara O'Neill je naturopatinja in nutrocionistka, ki že dolgo let uspešno predava o naravnih načinih zdravljenja po vsem svetu, v Avstraliji pa ima v idiličnem gorskem okolju svojo kliniko Misty Mountain Health Retreat. Tja prihajajo bolniki z različnimi zdravstvenimi težavami, Barbara pa jih seznani z naravnim načinom zdravljenja, kjer morajo slediti predpisanim dietam, telesnim aktivnostim, savnanju, pri svojem delu uporablja tudi hiperbarično komoro.

In kako zdravi vse oblike raka?

Vemo, da rak zelo težko prenese alkalno, rajši ima kislo in anaerobno okolje. In paciente v tej kliniki zdravi tako, da jim po celem telesu daje vroče obkladke sode bikarbone. V veliko vedro vlije krop in vanj postopoma dodaja 2 kg sode bikarbone ob nenehnem mešanju. V vedro nato namoči brisačo, ki jo potem ožame, nekoliko ohlajeno brisačo pacient preizkusi, da se ugotovi, ali je zanj še vedno prevroča, in ko je temperatura sprejemljiva, mu ob pomoči asistentke ovije brisačo najprej okoli trupa. Potem so na vrsti noge in kasneje roke, okrog obkladkov na okončinah rahlo zavežejo plastične vreče, da se postelja ne zmoči, preko vsega tega pa ovijejo še volnene odeje, ki zadržijo toploto. Pacient počiva 1 uro in dostikrat zaspi, saj toplota relaksira mišice. To počno več dni zapored, v dnevih brez obkladkov pa gredo še v hiperbarično komoro, saj je znano, da rakaste celice ne marajo kisika.


Kdor ne more iti na to kliniko (velika razdalja, precejšen finančni izdatek), lahko opisan postopek, ob pomoči svojcev ali prijateljev to naredi doma. Če tudi tega ne more narediti, pa mu še vedno ostane precej bolj enostavna rešitev: bolnik si v kopalno kad natoči toliko vročo vodo, kot jo lahko zdrži, vanjo pa vmeša 2 kg sode. Težava s sodo je v tem, ker se popolnoma ne stopi, zato je vodo treba vseskozi mešati, da se soda bikarbona ne usede na dno kade. Ker se voda dosti hitro ohlaja, je občasno potrebno dolivati bolj vročo vodo.

Na podoben način sem si pred leti pozdravil težave s srcem, le da sem v vodo vmešal dve pesti Epson salt – angleške soli, ki premore največ magnezija. Znano je namreč, da se preko odprtih por v koži najlažje absorbira večina mineralov, pa tudi različnih naravnih krem (progesteronska krema).

Barbara O'Neill je zelo uspešna zdravilka, seveda pa se morajo rakavi pacienti (pa tudi mnogi drugi) striktno ravnati predpisanih diet in drugih navodil, saj je drugače tovrstno početje povsem nesmiselno.


N.K., april 2019

 

>DOMOV<