Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > arhiv > vodikov peroksid

 

Vodikov peroksid prežene gripo in prehlad

 V Indiji, pa tudi v Nemčiji, se uporablja majhen trik, kako pregnati prehlad in viroze. V lekarni moramo kupiti stekleničko 3% raztopine vodikovega peroksida. Do višine polovice zamaška natočimo kupljeno tekočino, se uležemo na bok in si, najlažje to storimo z kapaljko, vlijemo vso tekočino v uho. Slišali bomo šumenje, ki pri tem nastane, saj se bo vodikov peroksid pričel peniti, kar je povsem normalna reakcija. V takem položaju ostanemo 5 - 10 minut. Potem s tresenjem glave odstranimo tekočino iz ušesa. Nato se obrnemo na drugi bok in ponovimo postopek, le da tokrat zlijemo vodikov peroksid v drugo uho.

 Ta postopek uporabimo takrat, kadar se je bolezen že pričela razvijati. Olajšanje bomo občutili že po nekaj urah. Osebe, ki so to že preizkusile trdijo, da zadeva sto procentno deluje. Če imamo virus že dolgo v sebi in se je že močno razširil, trik ne bo deloval!

Teorija, ki stoji za tem:

- vodikov peroksid je močno antibakterijsko in protivirusno sredstvo, ki nastaja vsak dan v našem telesu. Ker se nepovabljeni mikroorganizmi najprej naselijo v ustni votlini, se radi zatečejo v bolj skrivne kotičke v naši glavi. Vemo, da so usta povezana z ušesi, zato se virusi radi naselijo v evstahijevi cevi, kjer so dobro skriti. Ko vlijemo vodikov peroksid v uho, se ta prične (zaradi gravitacije) širiti skozi omenjen prehod, pri tem pa uničuje vse škodljivce, ki jih sreča na poti. Seveda, če so ti že dolgo v naši krvi, nam to ne more kaj dosti pomagati.

h2o2 12 - evstahijeva cev

Sestavil: N.Jakhel

 
>DOMOV<