Holist.eu - 1. slovenski holistični portal

Prva stran > Prof. Gdovin in njegova revolucionarna metoda zdravljenja tumorjev

Nova revolucionarna metoda zdravljenja tumorjev

V ameriškem The Journal of Clinical Oncology so bili pred kratkim objavljeni rezultati raziskave, ki jo je opravil prof. Matthew Gdovin z Oddelka za biologijo na UTSA. Ta znanstvenik je odkril revolucionaren postopek za zdravljenje rakavih tumorjev, ki se iz tega ali onega razloga kirurško ne dajo odstraniti.

Njegov postopek je dokaj preprost: v tumor vbrizga nitrobenzaldehyde, ki potem prodre v rakasti tvorbo. Ko konča s tem postopkom, sledi druga faza – v tumor usmeri UV žarke, tako da rakasta tvorba postane izredno kisla, kar povzroči samomor rakastih celic, torej se same uničijo. Kot sam trdi, v roku dveh ur se uniči 95% rakastih celic. Čeprav imamo lahko opravka z različnimi vrstami raka, je vsem skupno to, da so dovzetne za inducirano celično smrt.

Svojo metodo je preizkusil na trikrat negativnim rakom dojke, ki spada med najbolj smrtne oblike raka. Zgolj z enim postopkom, mu je uspelo rast raka zaustaviti in s tem za dvakrat podaljšati življenjsko dobo laboratorijskih miši.

„Vsaka oblika raka skuša zunanjim celicam ustvariti kislo okolje, kar privabi pozornost žil, ki se kislosti skušajo znebiti. Namesto tega se rak prilepi na krvne žile, kar povzroči nadaljnjo rast raka.“

Kemoterapija se usmeri na vse celice v telesu, tako zdrave kot rakaste, torej nediskriminatorno, telo postane bolj kislo in zaradi tega pacienti izgubijo lase, njihovo počutje pa je dokaj klavrno.

Zadnji dve leti se je Gdovin predvsem ukvarjal s tem, da bi njegova metoda, ki jo je tudi patentiral, postala ne invazivna, kar mu je na koncu tudi uspelo doseči. Zdaj se ukvarja predvsem s tistimi raki, ki so odporni na zdravila, tako da bi njegova metoda postala še bolj udarna. Pričel pa je tudi razvijati nanodelce, da bi ti v telesu ciljali na metastaze. Te nanodelce aktivira s snopom svetlobe, ki lahko varno prodre skozi kožo, meso in kosti.

Gdovin upa, da bo ta ne-invazivna metoda pomagala bolnikom, katerim se je razvil tumor na mestih, ki predstavljajo oviro za kirurge, kot je to v primeru možganskega debla, aorte ali hrbtenice. Prav tako lahko pomaga bolnikom, ki težko prenašajo močna obsevanja.


***

O podobnem zdravljenju metastaz v jetrih, ki so ga razvili na Istituto oncologico di Bari, Italija, sem pisal pred kakim letom dni. V metastaze preprosto vbrizgajo čisti alkohol in te kmalu po tem izginejo.

Tudi DCA inducira samomor rakastih celi, ki so izgubile sposobnost apoptoze, zato je to še nepriznano zdravilo tako uspešno.


N.K., 08. 2016


>DOMOV<