Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > holizem> aura

AURA

 Poprečno razgledan človek pozna 'auro' predvsem s cerkvenih poslikav, ki prikazujejo kakega svetnika. Svetniška aura je zlate barve, kot se za sveto podobo tudi spodobi. Med nami pa so živeli in še živijo ljudje, ki trdijo, da pri vsakem človeku vidijo tudi njegovo 'auro'. Ta aura pa je sestavljena iz več barv. Danes obstaja dokaj prepričana številčna druščina, ki trdi, da določena barva aure okrog človeka govori o njegovem zdravstvenem stanju in njegovih psihičnih lastnostih. Avtor tega besedila je bil do teh trditev zelo skeptičen. In potem se je zgodilo. Pred nekaj meseci sem bil v stanju, ki ga Američani označujejo z besedo "Down". Za tako moje stanje je  bilo več razlogov: polpretekla zakonska kriza, kriza srednjih let, finančna kriza, zdravstvene težave, pomanjkanje spolne sle. Seveda pa je bil vir te krize v meni samemu oz. moji percepciji življenja. Povsem slučajno sem bil povabljen na prezentacijo wellness mize (ta je omenjena nekje na teh spletnih straneh), ki z zvočnimi vibracijami "odpira" čakre. Pri prezentaciji je sodeloval tudi gospod, ki se ukvarja z izdelavo in interpretacijo fotografij aure. Izkazalo se je, da sem bil na tej prezentaciji skoraj edini "gost". Dogovor je bil tak, da me omenjeni gospod najprej fotografira s svojo kamero, mi na podlagi fotografirane aure pojasni moje stanje, nato grem na tretman "odpiranje čakr" in me potem še enkrat fotografira, da vidim razliko oz, učinek wellness mize.   Gospod si je ogledal mojo sliko (nisva se poznala!) in mi pričel govoriti stvari, ki so me popolnoma presenetile. Povedal mi je stvari, ki sem jih samo jaz vedel, opisal je moje določene zdravstvene tegobe, ki so bile že skoraj pozabljene, na podlagi polaroidne fotografije je povsem pravilno razbral moj način razmišljanja, uspešnost v mojih preteklih projektih itd. Bil sem neizmerno presenečen. Sledila je terapija na mizi in ponovno odčitavanje moje aure. Iz slike je bilo razvidno, da se mi je avra izboljšala. Naslednji dan sem že nekoliko pozabil na ta dogodek, ko sem nenadoma začutil neizmerno spolno slo, ki sem je že dolgo pogrešal. Moj odnos do družinskih članov ter do znancev in prijateljev, je bil povsem na drugačnem nivoju, kot dan poprej. Lahko trdim, da me je teorija o auri prepričala. Seveda sem takoj pričel iskati informacije, ki se nanašajo na avro. Ta stran je moj prispevek k boljšemu razumevanju aure.

 Že uvodoma sem govoril o ljudeh, ki so trdili, da "vidijo" avro. Verjetno so take ljudi ostali "normalni" smatrali za neprištevne. In potem je se je pojavil ruski znanstvenik Semjon Kirlian. Njegova specijalnost je bila elektrika in z njo je veliko eksperimentiral. Ob fotografiranju vzorcev, ki nastanejo pri visokonapetostnih električnih impulzih. Po naključju je odkril, da lahko posname električno polje. Njegovo področje eksperimentov se je vseskozi vrtelo okoli rastlin in njihovega električnega polja. Odkril je, da če odreže polovico rastlinskega lista, se okoli druge polovice še vedno prikazuje električno polje manjkajoče polovice! Odkril je tudi, da, če na rastlino pade kapljica človeške krvi, el. polje rastline postane svetlejše. Isto velja tudi v primeru, če na rastlino vpliva človeška toplota.

 Kasneje so s Kirlianovo kamero snemali tudi konice prstov ljudi, ki so veljali za zdravilce. Tako nastala aura je bila mnogo bolj intenzivna in širšega obsega, kot pri normalnem človeku. Izkazalo se je, da njihova energija, po opravljenem zdravljenju pacienta, začasno izgubi prejšnjo moč.

prst Posnetek blazinice palca na roki s Kirlianovo kamero

 
>DOMOV<