Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > dr.Bob Beck > naprave> brain tuner

 

 

brain tuner

Brain Tuner (Bio Tuner)

 Peter Townshend, vodja slavne rock skupine "The Who" in avtor uspešnega musikla 'Tommy' je bil v svojem življenju dolga leta vdan alkoholizmu in mamilom. Čeprav je zapravil velik del svojega premoženja za odvajanje od teh razvad, je bil uspeh zgolj začasen in kaj kmalu se je zopet znašel na starih poteh. Nato pa je nekega dne pristal v kliniki za odvajanje v Kaliforniji, ki jo je ustanovila škotska zdravnica in kirurginja Margaret Patterson.

pete  Peter Townshend - "The Who"

 Zdravnica je v Hong Kongu nekaj časa preučevala delo zdravnika dr. Wena, ki je bil poznan po tem, da je z akupunkturo zdravil različne oblike zasvojenosti. Ko se je vrnila nazaj v Anglijo, je pričela razvijati različne sofisticirane naprave, ki z elektro stimulacijo možganov vzpodbujajo delovanje nevrotransmiterjev.
  Kasneje je njen dober prijatelj, veliki ameriški fizik Dr. Robert Beck, pričel preučevati njeno delo. Na podlagi njenega dela je razvil napravo "Brain Tuner", ki hkrati proizvaja preko 250 različnih harmoničnih frekvenc, frekvenc, za katere je dokazano, da blagodejno vplivajo na naravno stimulacijo možganskih nevrotransmiterjev. Sama naprava je majhnih dimenzij (kot walkman) in ima slušalke, ki se namestijo za ušesom, na luknjo za ušesi. Ta center je poznana akupunkturna točka, ki spodbuja elektro-stimulacijo "trojno vročega" meridiana. V uradni ali zahodnjaški medicini se ta meridian povezuje samo s predelom možganov, kjer leži hipotalamus. Pri kitajski tradicionalni medicini pa se ga povezuje s tremi sklopi:

zgornji (respiratorni) - pljuča in srce
srednji (asimilacijski ali prebavni) - želodec, vranica, jetra in žolčnik
spodnji - rodila (spolovila) in izločila

 Trojni vroč meridian je poznan tudi pod imenom 'termoregulator'. Upravlja z endokrinim sistemom, avtonomnim živčnim sistemom, nagoni in uravnoteženim apetitom. Povezujejo ga tudi z družinskimi in socialnimi odnosi. Njegov notranji del pa tesno povezan s psihičnimi telesnimi kanali in je direktno povezan z intuicijo.

  Pojdimo sedaj nazaj na zgodbo zu začetka o težavah rock zvezde P. Townsheda. Ko je prišel 'v roke' zdravnici Margaret Patterson, je njegova zasvojenost z mamili in alkoholom izginila v 40-tih minutah! Namreč, toliko časa je bil priključen na napravo Brain Tuner. Po desetih dnevih zdravljenja, je bil glasbenik popolnoma ozdravljen od zasvojenosti z heroinom, kokainom in alkoholom!!!
  Odvisnost, abstinenčna kriza in anhedonija (pomanjkanje doživljanja užitkov) je rezultat pomanjkanja določenih možganskih kemičnih snovi, ali pa ne dovolj razviti centri za užitke in povezav med njimi. Zato je nujno stimulirati te centre in izločanje teh snovi. S to napravo je dokazano moč takoj povzdigniti proizvodnjo manjkajočih kemičnih snovi.
  Endorfin je možganska snov, je naravni opiat, ki nam daje občutek sreče in zadovoljstva, kar pove že sama beseda - endo: notranji, kar izvira od znotraj - rfin: drugi del besede morfin (morfij). Če človek uživa droge, potem se center za izločanje endorfina zapre. Zato kadar preneha jemati mamila, nastopi abstinenčna kriza, depresija, saj se izločanje endorfina obnovi šele čez nekaj tednov. Bob Beckova naprava pa takoj spodbudi izločanje te za človeka nujne snovi.
  Brain Tuner spada med tako imenovane CES naprave (Cranial Electro-Stimulation). Dvojna slepa študija, ki so jo opravili na Univerzi Wisconsin, je dokazala, da učinkovito odpravi depresijo, ki normalno sledi pri odvajanju od mamil ali alkohola. Odvajanje od zasvojenosti s tobakom pa je daljša kar za 45,5 krat! Tako na tej univerzi kot tudi na University of Louisiana so raziskave pokazale, da se z uporabo te naprave inteligenčni kvocient dvigne za 20 - 30 točk!
  Uporabniki te naprave poročajo, da jim je Brain Tuner zmanjšal stres, izboljšal kratkoročen in dolgoročen spomin, izboljšal učne sposobnosti, zvišal raven energije, izboljšal koncentracijo, zmanjšal bolečine, tesnobo, depresijo in izboljšan spanec.

*Primer pacientke, ki je ob porodu dobila anastezijo. Ko pa se je zbudila, je del njenega spomina izginil. Zaradi tega ni mogla več opravljati svojega dela v tovarni za izdelovanje dela vesoljskega programa, v bistvu ni bila več sposobna opravljati zahtevnejših nalog, saj je imela "luknjo" v možganih. Nato pa ji je nekoč njen prijatelj  dal CES napravo. Kot sama pravi, je tako rekoč čez noč njen spomin pričel zopet normalno delovati, sčasoma se je spomnila vseh telefonskih številk svojih prijateljev in bivših sodelavcev.

* Iz knjige Mega Brain Power, Michael Hutchinson, 1994

Pripravil in uredil N.J., jauar 2010

 

>DOMOV<