Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran >rak > Brandt dieta

Johanna Brandt Grape Diet


Preden začnemo, se moramo najprej seznaniti z osnovnimi principi pri vseh dietah, ko boste prebrali poglavje: diete, se vrnite nazaj na to stran (op.ur.)


Opozorilo št.1:
Ta dieta/zdravljenje se NE PRIPOROČA za VISOKO MALIGNE -HITRO RASTOČE oblike raka (trebušna slinavka...) in za nobeno od vrst raka NA MOŽGANIH! Vsi taki bolniki naj si ogledajo "zdravljenje raka IV.štadija"
Opozorilo št.2:
Tisti bolniki, ki ne prenesejo grozdja, lahko nadomestijo grozdje s korenčkovim sokom, z nekaj dodane rdeče pese. Korenčkov/rdeča pesa - sok se v dieti NE SMETA MEŠATI z grozdnim sokom!
Opozorilo št.1 (za diabetike):
Sladkorni bolniki verjetno bolje prenašajo korenčkov sok, v vsakem primeru se morate posvetovati s svojim zdravnikom in stalno nadzorovati vaš inzulin.
Opozorilo št.4:
Če imate raka na kosteh, potem se to zdravljenje tudi ne priporoča, preberite si:
Bone Cancer Article
Opozorilo št.5:
Če ste se odločili za to dieto, potem se vsakih 2-3 tedne vrnite na to spletno stran, saj se lahko kakšne stvari spremenijo.


Johanna Brandt Grape Diet
Temnordeče grozdje (lupina in pečke), v manjši meri rdeče, ali črno grozdje, vsebuje snovi, ki so poznane kot učinkovito orožje proti raku. To grozdje vsebuje tudi snovi, ki zaustavijo rast rakavih celic. Učinkovite so tudi pri detoxu (razstrupitvi) telesa.
Johanna Brandt, južnoafriška priseljenka v ZDA, je vrsto let preizkušala različne diete in poste, predno je odkrila dieto z temnordečim grozdjem. Njena knjiga o tej dieti je izšla v 20.-tih letih prejšnjega stoletja. Veliko novih stvari je bilo od takrat odkritih in raziskanih, zato so se nekatere stvari spremenile. Če kdo hoče prebrati njeno knjigo, se mora tega dejstva zavedati.
Originalna dieta sloni na 12-tih urah posta in 12-tih urah hranjenja, izključno z grozdjem. V obeh obdobjih mora bolnik piti tudi vodo, vendar mora ta biti čista, brez KLORA in ostalih strupov v njej (pesticidi...). piti je treba izvirsko ali pa ionizirani/destilirano vodo.
Z pitjem vode med 12-imi urami posta dosežemo, da postanejo rakave celice hudo LAČNE, ko pa dobijo hrano (grozdje), to hrano silovito zapopadejo. Toda ta "požrešnost" se jim krepko maščuje. Temnordeče grozdje vsebuje namreč strahovito orožje proti raku:
1) elagijska kislina,
2) catechin,
3) kvercetin,
4) oligomerični proanthocyanidini (OPC) ali procyanidolic oligomeri (PCO), z drugim imenom: pycnogenol (pečke),
5) resveratrol
6) pterostilbene,
7) selenij,
8) lycopene,
9) lutein,
10) laetrile (Vitamin B17) (pečke),
11) beta-carotene,
12) kafeinska kislina in/ali ferulična kislina (skupaj uničujeta rakaste celice),
13) galna kislina!
Neverjeten  arzenal!
Skratka, post z vodo prevari rakaste celice, da požrešno napadejo prvo hrano, ki ji ponudimo (rak se prehranjuje izključno s sladkorjem!). Rak "ukrade" hrano normalnim celicam, s tem pa vase dobi celo paleto ubijalskih strupov.
Rakaste celice zelo slabi presnavljajo sladkor, zato potrebujejo 15x več hrane, kot normalna celica. To je odkril leta 1931 Dr. Otto Heinrich Warburg, ki je za svoje odkritje prejel Nobelovo nagrado. V nasprotju z drugimi dietami, kjer so "strupene" snovi porazdeljene enakovredno med zdrave in rakaste celice, pri tej dieti dobijo rakaste celice 15x več teh učinkovin! Ta učinkovitost temnordečega grozdja pa NE UČINKUJE (iz neznanega razloga), ČE JEMO ŠE KAKO DRUGO HRANO!!!
Avtorica te dieti takrat ni mogla vedeti, da je izredno pomebno uporabljati grozdje z pečkami. V Sloveniji je najboljše grozdje za tako dieto - modra frankinja. Torej, če je le mogoče, kupujte grozdje z pečkami, čim bolj temnordeče.
Opozorilo: te diete ne kombinirajte z drugimi in z drugo hrano. Dodatki k dieti so lahko le tisti, ki vam jih bomo opisali v nadaljevanju
Uporabljajte celo grozdje, z pečkami in kožico. Grozdje pred uporabo operite z toplo vodo, ki pa ne sme biti klorirana! Če imate zmrznjeno grozdje, se prepričajte, da ni bilo. Najboljše grozdje je organske pridelave.


Dieta

Iz njene knjige:

  • "pomembno je povedati, da v prvih 7-10 dnevih, se grozdje uporablja zgolj za čiščenje trebuha in črevesja, da se znebimo stare navlake. V tem času se pojavljajo neprijetne stranske posledice učinkovanja grozdja - narava deluje pač temeljito. Narava ne gradi na slabih temeljih, predno se prične novo tkivo graditi, se mora vsak delček telesa prvo očistiti." stran 47

Povedano drugače, kdor je na tej dieti,  mora pričakovati hud smrad, ki se prične izločati iz različnih delov telesa.
Prav tako je potrebno vedeti, da človek na tej dieti v prvih tednih izgubi precej na telesni teži.
Tako, zdaj mora biti vse jasno. Pričnimo z dieto.

Johanna Brandt Grape Cure - posodobljena inačica
Dieta poteka v 4 sklopih. Prva faza traja do točke, ko pacient neha hujšati, ali pa se znatno izboljša njegovo počutje. To počutje nastane takrat, ko njegove zdrave celice dobijo dovolj hrane. Kancerogene celice zdravim kradejo hrano, zato so slednje zelo šibke in 'bolne'. Če je bila oseba na kemoterapiji, potem so lahko njene 'zdrave' celice tudi toksične.
Vendar tak pristop ne more biti povsem relevanten, zato je v tej inačici diete 1.faza traja 6 tednov. Prvih 5 tednov je popolnoma enakih, kot pri brandtovi dieti, v 6.tednu, pa je dovoljena še druga hrana. Faza 1. se lahko kasneje tudi ponovi.
Opomba: če ste se odločili za začetek diete, pa nimate grozdja, lahko uporabljate 100% naravni grozdni sok, brez dodanega sladkorja! (pri nas ga je moč dobiti).


Prvih 5 tednov faze 1.
Ko začnete z dieto, potem ni CIGARET, ALKOHOLA, NOBENA DRUGA HRANA ALI PIJAČA. SAMO GROZDJE IN VODA!!!
Izberite si urnik (npr. 21.00-09.00)
Nočna faza (post): zgolj čista voda priporoča se ozonirana voda. Preko celega dne popijte vsaj 3-4 litre čiste vode.
V tej fazi bo vaše telo počivalo, hkrati pa pričelo stradati rakaste celice.
Izberite si urnik (npr. 9.00-21.00)
Dnavna faza ( voda in grozdje) poleg vode, uživajte od 2-4 l grozdne kaše. Kašo pripravite tako, da oprane grozdne jagode zmiksate v mešalniku (s koščicami vred). Če kaše ne prenašate, potem lahko kašo filtrirate. Kašo lahko tudi zamrznemo, da jo imamo vedno pri roki. Grozdni sok uživamo v majhnih odmerkih, da se izognemo slabosti, ki je značilna za to dieto, z istim ciljem moramo popiti tudi dovolj vode. Lahko da bomo imeli tudi težave z drisko in zaprtjem.


Walter Last (Australia), "tisoče bivših rakavih bolnikov je pričevalo o uspešnosti te metode (Brandt). Ker je težko dobiti grozdje, ki ni škropljeno, so ga morali oprati v topli vodi, tudi z dodatkom milnice." Organsko grozdje je seveda najboljše.


Šesti teden
Zadnji teden lahko pričnemo uživati tudi NEKUHANO, SUROVO ZELENJAVO IN SADJE. Ta teden je zasnovan tako, da bolnik dobi predah, da se ga obskrbi z beljakovinami in drugimi hranili, ki ga grozdje pač nima. Počitek je potreben tako za telo, kot tudi za dušo.
Potrebujemo tudi dodatke - Paw Paw (spodaj je opis).


Ponavljanje ciklusa
Ves ciklus ponavljamo toliko časa, dokler ni rak ozdravljen. Kako bomo to vedeli? Lahko na način uradne medicine, toda ne več kot 1x na 10 tednov. Če pa moramo na rentgen, ali pa katera druga telesu škodljiva metoda, potem storite to samo 1x na 20 tednov.
Če pa nočete uporabiti teh metod, potem se moramo orientirati na splošno počutje, v kolikšni meri so se povrnile energijske sposobnosti, za koliko se je povečala telesna teža, kako telo na splošno funkcionira.

Kaj lahko še dodamo dieti?
Veliko ljudi, ki bi se radi zdravili s to terapijo, določenih dodatkov ne more dobiti iz ZDA ali na domačem tržišču. To je tudi eden izmed razlogov za tako obliko terapije. Brandtova dieta popolnoma zadostuje za zdravljenje raka, v veliki večini primerov. Tisti, ki pa si lahko nabavijo dodatke, boste v naslednjem poglavju dobili cel seznam zdravilnih dodadtkov, ki še dodatno zvišajo uspešnost zdravljenja.

  
Bob Beck Protokol
Elektromedicinsko zdravljenje, ki ga je razvil Bob Beck , je št.1 na tem seznamu. Skupno delovanje (Brandt-Beck) je za rak in mikrobe (viruse) v celicah smrtonosna kombinacija.
Razlika je v tem, da se beckov protokol NE SME kombinirati z uporabo zdravil tradiconalne/klasične medicine.
Če jemljete zdravila (brez keme in obsevanja), lahko ob zdravnikovem dovoljenju preidete zgolj na brandtovo dieto+ beckovo dieto, drugače pa jemljite ta zdravila in uporabljajte brandtovo dieto ( brez beckove!).
Brandt Grape Cure in Bob Beck Protocol sta skupaj premočni, zato začnite najprej prvo, teden dni kasneje pa še Beck protokol.
Bob Beck Protocol


Aloe Immune (4. faza)
Obstaja 8 nepogrešljivih vrst sladkorja (monosaharidi), ki omogočajo komunikacijo med celicami, kar je pomembno za dober imunski sistem. Veliko preparatov ima vse sladkorje, razen najpomembnejšega - acemannan. Slednji je "odgovoren" za uspešnost aloe vere. Na dan moramo vzeti 6 (500mg) tablet/kapsul na dan. Prvič vzemite zgolj eno, drugi dan dve....

Polysaccharidi [če jih lahko dobite]


Potem pa še enega ali pa dva preparata s tega seznama:
1) A Beta Glucan
2) MGN3 / MGN-3 (v ZDA pod imenom BioBran)
3) AHCC Supplement: Immpower, ImmunoKinoko, Immune-Assist includes AHCC
4) Immune Fx


glavni pH
Stabilizirani kisik oz.stabilizirane elektrolite je l.1929 odkril Dr. Moises deGuevarra. Kemikalija poskrbi, da se kisik direktno vnese v rakasto celico.

InnerLight Vendor (kliknite: najprej Products, potem Prime pH) (Prime pH - sodium chloride)


Paw Paw
Paw paw ima podobne lastnosti (le da so bolj potentne), kot graviola. Mogoče je dobra kombinacija obe skupaj. Obe rastlini učinkujeta pri raku na način, da sta edini sposobni uničiti MDR celice. To so tiste rakave celice (cca2%), ki so kemoterapijo preživele in za tem postale odporne na kemoterapevtska "zdravila". Ko se rak kasneje zopet povrne, se te MDR celice, kljub kemoterapiji, razrastejo

 

Dodatno

Italijanski pregovor pravi: "Kdor dva tedna je izključno grozdje, prežene vse bolezni". Ni mi poznano, kako satro je to tradicionalno zdravljenje, sem pa videl, da imajo hoteli na svernem delu Gardskega jezera to dieto vključeno kot del turistične ponudbe pozno poleti in ga oglašujejo po nemško (verjetno s tem najbolj pritegnejo avstrijske in nemške turiste): "Wintrauben Kur".

 

N.K.

 

 

>DOMOV<