Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > prehrana in diete > Budwigova dieta

budwig

 

DIETA DR. BUDWIGOVE

Nemška znanstvenica dr. Johanna Budwig je bila rojena l.1908 in umrla l.2003 v 95. letu starosti. Bila je ena izmed vrhunskih evropskih znanstvenic na področju raziskovanja raka, biokemije, na področju raziskovanja krvi, farmakologije in fizike. Bila je kar šest krat Nobelova nominiranka.

Leta 1952 je zasedala mesto glavnega strokovnjaka na področju maščob in farmacevtike v nemški zvezni vladi. Uživala je ugled vodilne strokovnjakinje na področju maščob in zdravil v svetu. Raziskovala je mogočen vpliv industrijsko predelanih maščob in olj pri uničevanju celične opne ter zmanjševanju el.napetosti v celicah, kar povzroča kronične bolezni in tiste neozdravljive.
Elektrika je izredno zapostavljen faktor pri raziskovanju procesov v našem telesu. V vsaki živi celici se vseskozi odvijajo električni procesi. Jedro celice ima pozitivni naboj, membrana pa negativni. Vsi smo seznanjeni z maščobnimi oblogami, ki zamašijo naše vene in arterije, kar pripelje do infarkta, vendar naš pogled ne seže dalje od konice našega nosu. Če so te maščobe in olja tako nevarne za naše ožilje, kako morajo šele vplivati na naš cel organizem, na naše fizično in psihično stanje?
Dr. Budwigova je odkrila, da se pri kemični obdelavi nenasičenih maščob njihove lastnosti uničijo in električno polje v njih izgine. Industrijsko obdelane maščobe uničujejo polje elektronov v celičnih membranah (60 - 75 milijard celic), ki je nujno potrebno za pravilno delovanje le-teh. Maščobe imajo sposobnost združiti se z beljakovinami in s tem zmožnost priti v vodno raztopino ter s tem v vse telesne tekočine - vse to se uniči. Kot pravi dr. Budwigova baterija je izpraznjena, ker se elektroni v teh maščobah polnijo, če pa teh elektronov maščobe več nimajo, potem maščobe niso več aktivne in ne morejo priti v kapilare, skozi sofisticiran sistem kapilar. Takrat nastane problem cirkulacije."
Zaradi nepravilne presnove maščob v našem telesu, so vse vitalne funkcije v naših organih ogrožene. To velja tudi za novo življenje novonastalih celic. Vsak dan naše telo ustvari 500 milijonov novih celic. Dr. Budwigova opozarja, da pri rasti novih celic obstaja dipolarnost med pozitivno naelektrenemu jedru in negativno nabito celično opno z visoko količino nenasičenih maščob. Pri delitvi celic (mati in njena hči) morajo na površini celice biti prisotne maščobne kisline polne elektronov, da bi se lahko celice hčerke uspešno odcepile od stare celice. Če se ta proces prekine, telo umira. V principu industrijsko obdelane maščobe in olja "ugasnejo"električno polje v celicah, s tem pa omogočijo kroničnim in smrtonosnim boleznim, da prevzamejo vse naše telo.
Klasičen primer je rast tumorjev. Dr. Budwig razlaga: " Rast tumorja poteka v takem sosledju: v telesnih predelih, ki v normalnem stanju gostijo mnogo procesov rasti, kot je koža in opne, organi z notranjim izločanjem (kot so jetra, pankreas, ali pa žleze v trebuhu in prebavnem traku) - procesi rasti se povsod zaustavijo. Ker primanjkuje dipolaritete, zaradi z elektroni nabite nenasičene maščobe, je smer rasti ovirana (na površini), aktivne maščobe niso prisotne, celično tkivo postane neaktivno, še preden celice dozorijo in se lahko delijo, kar povzroči nastanek tumorja." Poudarila je, da se lahko ta proces obrne, če se prične dovajati enostavna prehrana, skuta in laneno olje, kar lahko oživi zastali proces. To seveda povzroči, da tumor ali tumorji pričnejo izginjati ter tudi vsi simptomi, kar pomeni, da se je 'mrtva baterija' pričela zopet polniti. Dr. Budwigova ni verjela, da lahko kemoterapija in obsevanje pomagata obuditi zastali proces rasti zdravega tkiva. Povedala je: "Z gotovostjo trdim, da običajno zdravljenje v bolnišnicah, v primerih nastanka tumorja, sigurno rezultira z poslabšanjem bolezni ali pospešeno smrt, pri zdravih ljudeh pa hitro povzroči rak."
Ugotovila je, da kadar se uporablja kombinacija lanenega olja s svojo naravno zdravilno močjo elektronov bogatih nenasičenih maščob in skute, ki je bogata z žveplovimi beljakovinami, skupaj povzročijo kemično reakcijo, da se olje utekočini, kar omogoča dostop v celično opno. Pričevanja bolnikov z neozdravljivo obliko raka, ki so bili poslani domov, da tam umrejo, in ki so danes ozdravljeni ter živijo zdravo, normalno življenje, prihajajo iz celega sveta.
V Evropi je, poleg protokola za zdravljenje raka, zdravila tudi druga kronična obolenja, kot so artritis, infarkt, aritmijo, psoriazo, različne kožne ekceme, multiplo sklerozo in druge avtoimunske bolezni, diabetes, pljučne bolezni, ulkuse, jetra, prostato, možganski tumor, možgansko kap, arteriosklerozo, ter še druge kronične bolezni. Protokol Dr. Budwigove se je izkazal za uspešnega tam, kjer je sodobna medicina neuspešna.

Zlahka gre verjeti, da so tudi druge možganske bolezni ( ALS, Parkinsonove in Alzheimerjeva bolezen) prav tako ozdravljive z omenjenim protokolom. Nek švedski znanstvenik je že pred leti ugotovil, da za svoje nemoteno delovanje možgani nujno potrebujejo nenasičene omega 3 maščobe. To prav tako velja za delovanje in regeneracijo živčevja, npr. v mišicah, ki po večji aktivnosti potrebujejo počitek (med spanjem), da se oksidacija v celicah normalizira. Tudi pri tem procesu so nujno potrebne nenasičene omega-3 maščobe, bogate z elektroni, ki se nahajajo v lanenem olju. Po mnenju Dr. Budwigove je potrebno zelo bolnemu pacientu najprej dati laneno olje.
V svoji knjigi pravi, da je večkrat iz bolnišnice odpeljala zelo bolne paciente, ki jim je preostalo le še nekaj dni ali celo samo nekaj ur življenja. Večinoma so bili rezultati njenega zdravljenja zelo dobri. Da pa niso bili odlični, gre pripisati škodi, ki sta ju pred tem povzročila kemoterapija in obsevanje. Večkrat je uporabila klistir z 1 l oljne mešanice, saj je mnogo pacientov imelo probleme z odvajanjem, ali pa niso mogli izkašljevati sluzi. Takoj, ko je pričela uporabljati njen protokol, se je počutje pacientov bistveno izboljšalo.
Tukaj je nekaj izpovedi pacientov z rakom prostate, pljuč, črevesja, jajčnikov, možganov in še mnogo drugih: <http://www.whale.to/a/beckwith.html>
Še nekaj izpovedi lahko najdemo na naslovu (za vstop v skupino se morate najprej prijaviti - povsem varno!): <http://health.groups.yahoo.com/group/FlaxSeedOil2/files/>
V knjigi Dr. Budwigove "Der Tod des Tumors" (Smrt tumorja) str.85 piše:
Ga. Harriett je imela maligni melanom na bedru, ki so ji ga operativno odstranili. Leto in pol kasneje se ji je na levih sencah v limfnem vozliču pojavila metastaza., ki so ji ga zdravili z obsevanjem. Štiri mesece kasneje se je ista stvar pojavila še v levi strani vratu, prav tako so bolezen spravili pod nadzor z obsevanjem. Dva meseca kasneje so se pojavile številne metastaze na koži po celem telesu. Takrat se je odločila, da se obrne na Dr. Budwigovo. To kar sledi so izseki iz pisma njenega zdravnika, ki ga je ta napisal Dr. Budwigovi:
" Moja pacientka ga. Harriett se je bila pred kratkim zdravila pri vas - (sledi opis poteka bolezni)- Po vašem zdravljenju so metastaze v limfah in na koži prešle v remisijo (mirovanje). Prav tako so se vsi krvni indikatorji normalizirali. Česa takega pri metastazah malignega melanoma še nisem zasledil v vsej svoji karieri. Bil bi vam zelo hvaležen, če bi mi lahko povedali, kakšno terapijo ste uporabili. Ker imam še eno pacientko z isto boleznijo, bi jo rad poslal k vam na zdravljenje, da bi ji lahko podaljšali življenje. Po drugi plati pa bi jo rad zdravil kar pri meni, po vaši metodi in z vašim svetovanjem."
Postavlja se vprašanje: kaj se tako pomembnega dogaja pri uporabi kombinacije "laneno olje - skuta"?
Nekaj odlomkov iz njene knjige "Laneno olje, kot prava pomoč pri zdravljenju artritisa, obolenjih srca, raka in drugih bolezni". To knjigo si mora prebrati vsakdo, ki se hoče sam pozdraviti. Na žalost ta knjiga ni prevedena v slovenščino, lahko pa si jo kupite preko amazon.com (v angleščini in nemščini).
Dr. Budwigova pravi: " Kar danes v Evropi resnično potrebujemo (prav tako v Nemčiji, kot tudi v Švici, Ameriki in Franciji) so z elektroni zelo bogate nenasičene maščobe."
Pomanjkanje z elektroni bogate nenasičene maščobe vpliva na:
- Funkcijo respiratornega encima - dokazano je, da so nenasičene maščobe še neodkrit faktor, ki odločilno vpliva na pravilno respiratorno stimulacijo celic.
- Vse žleze v telesu
- Delovanje možganov - vključno mentalno in duhovno
- Sposobnost učenja pri otrocih
- Reproduktivno sposobnost
- Moralo in moteno socializacijo
- Seksualne odnose
- Delitev celic
- Nastanku tumorjev
- Vnos napačnih maščob - ljudje takrat pojemo 6x večjo količino hrane
Dr. Budwigova v svoji knjigi opozarja tudi na povezavo med maščobnim sindromom, elektroni, fotoni ter sončno energijo.
"Sonce je neizčrpni vir energije, element življenja, ki vpliva na najpomembnejše telesne funkcije. Delno zaradi fotonov, najbolj čiste oblike energije in valovanja, ki so sestavni del sončne svetlobe ter se vseskozi gibljejo. Tudi elektroni, kot osnovni delci materije, so v neprestanem gibanju, med njimi in fotoni obstaja močan privlak, kot posledica njunih magnetnih polj. Na Zemlji ne obstaja večje koncentracije fotonov sončne energije, kot je ta pri človeku. Koncentracija sončne energije - - poudarjene so iso-energetske učinkovine, z za človeka blagodejno valovno dolžino - se še izboljša preko hrane, ki je zaužijemo, ta ima v sebi elektrone, ki jih elektromagnetno valovanje (fotoni) sončnih žarkov posebej privlači. Veliko količino teh elektronov, ki so na isti valovni dolžini, kot sončna energija, je moč najti npr. v semenskem olju. V znanosti poznamo ta olja, kot z elektroni bogate nenasičene maščobe. Toda v človekovemu stremljenju, da bi ta olja postala bolj obstojna, ni nihče razmišljal o posledicah za obstoj in razvoj človeštva. Uničili so velike količine elektronov, ki so s svojim neprestanim gibanjem in reakcij s svetlobo, za nas življenjskega pomena."
Dr. Budwigova je opazila, da, če so bili njeni pacienti dalj časa na soncu, so se boljše počutili in postali so bolj mladostni. Poročala je, da sončenje stimulira izločanje jeter, žolčnika, pankreasa, mehurja in žlez slinavk. Njena izjava: "Vsaka materija ima svojo frekvenco in zadeva je enaka tudi pri človeškem telesu. Absorpcija energije mora biti v sozvočju z valovno dolžino posameznika." Očitno je sončna svetloba nujno potrebna za pravilno delovanje našega uma in našega telesa, ter nam pomaga pri njegovi sposobnosti samoozdravitve.
Dr. Budwigova se je strinjala z napotki zdravnikov, ki so svojim pacientom svetovali, naj se izogibajo sončnim žarkom, saj jih težko prenašajo. Sama pa pravi, da tisti pacienti, ki pričnejo z njeno dieto (olje - beljakovine), se lahko že po nekaj dnevih brezskrbno nastavljajo sončnim žarkom, saj jih zdrave maščobe zaščitijo pred škodljivim vplivom le-teh. Pacienti so ji pravili, da se je njihova vitalnost in življenjska sla občutno povečala.
Njen zadnji poudarek je mogoče najpomembnejši: elektroni v naši hrani so v službi resonančnega sistema sončne energije, osnove življenja. Človek je v bistvu antena za sonce. Navzkrižno delovanje fotonov, sončnih žarkov in elektronov v semenskem olju v naši prehrani upravlja z vitalnimi telesnimi funkcijami.
Verjetno je to eno največjih odkritij pri zdravljenju kroničnih in težko ozdravljivih boleznih. V knjigi tudi pravi: "Različni visoko izobraženi posamezniki so hudo vznemirjeni in ne morejo verjeti, da so lahko hude bolezni ozdravljive 'samo' z rednim uživanjem skute in lanenega olja."
Budwig protokol
Skodelica organsko pridelane skute, z malo maščobe (1-2%)
3-6 jušnih žlic organskega, hladno stisnjenega lanenega olja
- laneno olje moramo hraniti v hladilniku, pred uporabo ga je potrebno pretresti
- hkrati se priporoča vnos zdrobljenega biološko pridelanega lanenega semena, da dobimo tudi vlaknine omega-3 maščob
Bolniki z kroničnimi in neozdravljivimi boleznimi na vsak dan konzumirajo 4-6 jušnih žlic lanenega olja, pomešanega z malo mastno skuto (1 skodelica). Tak pripravek je priporočljivo jesti po malem preko celega dne in ne vsega naenkrat. Mešanica mora biti dobro zmešana, najbolje kar v mešalniku. Idealno bi bilo, če bi se mešanica delala sproti, za vsak obrok posebej, količino pa priredimo glede na število obrokov. Posebno je treba poudariti, da je treba mešanico dobro zmiksati, saj se mora laneno olje dodobra

pomešati s skuto, saj tak način omogoča omega-3 kislini, da postane vodotopna v krvi, kar ji omogoča, da v povezavi z beljakovinami bogatimi z žveplom (skuta) doseže vsako celico v telesu.
Če ste alergični na mleko (pasterizirano mleko ne more vsebovati vseh koristnih encimov in bakterij), potem morate dieto nekoliko spremeniti. Namesto običajnega mleka poskušajte dobiti sveže kravje mleko, uporabite lahko kozje mleko, ali pa uporabite jogurt ali pa kefir. Slednji naj se uporablja pri bolnikih, ki hrano lahko sprejemajo le preko cevke.
Dr. Budwigova je pri zelo resno obolelih pacientih ugotovila, da je v krvi moč opaziti neko čudno zeleno-rumeno snov in to tam, kjer bi se moral nahajati rdeč, s kisikom bogat hemoglobin. Prav tako je ugotovila, da ima taka kri 80% pomanjkanje omega-3 kislin. Že po treh mesecih njene diete, tista čudna rumeno-zelena snov izgine, kri je zopet bogata s kisikom, tumorji pričnejo izginjati. Isto velja tudi za anemijo in telesno oslabelost. Izginejo vsi znaki raka, ni znakov diabetesa, prav tako pričnejo jetra normalno delovati. V različnih prispevkih je bilo povedano da, ko so enkrat kronične in težko ozdravljive bolezni postale obvladljive (remisija), je potrebno vzdrževati novo nastalo situacijo z 1 žlico lanenega olja na 40 kg telesne teže ( npr. oseba težka 80 kg mora dnevno zaužiti 2 žlici lanenega olja) - do konca življenja.
Kadar namesto skute uporabljamo jogurt, je potrebno zaužiti 3x več jogurta, kot skute. Jogurt mora biti z živo kulturo in ne tak, ki ga kupujemo v trgovini.
V mešanico laneno olje+skuta lahko dodamo še banane, ali pa različne robidnice. Tudi to zmiksamo.
Sledi seznam jedi, ki jih ne smemo jesti! Predvsem iz razloga, ker ima ta hrana nasprotni učinek za to dieto, kot posledica zniževanja el. napetosti v celicah.
Sladkor
Vse živalske maščobe
Vso meso
Margarina in druge zdravju škodljive maščobe
Maslo
Dresingi za solate (razen olivnega olja in balzamičnega kisa)
Konzervansi v hrani
Vsa procesirana hrana (bela moka, testenine, konzerve, globoko zmrznjena hrana, pogreta hrana - jejmo le hrano, ki je bila skuhana pred 10-15 minutami)
Dr. Budwig Dieta
Lahko si kupite njeno knjigo z recepti, sedaj jodobite tudi v slovenskem prevodu.


Sčasoma skoraj vsak človek prične paziti na prehrano. Ko zamenjamo nezdrav način prehrane, se niti ne zavedamo, kako močno orožje smo pričeli uporabljati v boju za svoje zdravje. Ta dieta se zdi povsem preprosta, toda po trditvah dr. Budwigove je dieta uspešna pri 90-tih% vseh vrst raka. To so potrdili tudi tisti, ki so proučevali njen delo v Nemčiji skozi 50 let. Veliko drugih raziskav in študij potrjujejo učinkovitost hrane, sokov, sončenja in sprostitve, v boju proti raku, ki jih je zagovarjala nemška znanstvenica.
OPOMBA: Budwigovo dieto lahko nadgradimo z "celularno medicino" (dr.Rath) in z Bob Beckovim protokolom .

Veliko različnih pričevanj lahko preberete na teh spletnih straneh:
<http://health.groups.yahoo.com/group/FlaxSeedOil2/files/> 

>DOMOV<