Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > cimavax - EGF

Cepivo za pljučni rak - CIMAVAX-EGF

 

Na svetu je od vseh rakov na prvem mestu pljučni rak, ki hkrati spada med najbolj smrtonosne - leta 2012 je za tem rakom umrlo okoli 1,2 milijona ljudi. Konvencionalna medicina med glavnega povzročitelja tega raka krivi kajenje. Ameriški podatki kažejo naslednjo sliko: 20% obolelih je nekadilcev, ostali so kadilci. Pri tem moramo vedeti, da med kadilce uvrščajo tudi tiste sebe, ki so v vsem svojem življenju pokadili 100 cigaret. To je statistika, ki pa ne pokaže pravega stanja: ker je velika večina ameriškega prebivalstva nekadilcev in tudi ti obolevajo za pljučnim rakom, potem lahko sklepamo, da tudi kadilci zbolijo za to boleznijo kot posledica drugih vzrokov – onesnaženost zraka, radioaktivno sevanje, radon in drugi strupi iz okolja.

Japonci spadajo med najbolj strastne kadilce, kljub temu pljučni rak ni sorazmerno razširjen. Kot vzrok za ta pojav naj bi bilo tradicionalno uživanje zelenega čaja, ki vsebuje EGCG – močan antioksidant, ki ščiti pred nastankom pljučnega raka. Po mojem mnenju pa k manjši incidenci te bolezni prispeva tudi dejstvo, da na Japonskem praktično motorna vozila ne poganja dizelsko gorivo, saj je zanj znano, da pri izgorevanju nastajajo mikrodelci, ki lahko poškodujejo človeško celico.

Pljučni rak se deli na drobnocelični in na ne-drobnocelični rak. Slednji se deli na tri podrazrede in predstavlja 30% vsega pljučnega raka.

V tem članku se bom posvetil prav ne-drobnoceličnemu tipu pljučnega raka. Zakaj? Kot prvo - v družini imam meni drago osebo, ki je zbolela prav za to boleznijo in kot drugo – ker so na Kubi razvili cepivo proti temu tipu raka.

To cepivo, ki so ga kubanske zdravstvene ustanove uradno priznale kot zdravilo, se imenuje CIMAVAX-EGF. Testiranje tega cepiva se odvija v Veliki Britaniji, Kitajski, Peruju in Srbiji, v Paragvaju, Kolumbiji, Braziliji in Argentini pa je že v fazi odobritve.

Moram poudariti, da je cepivo namenjeno bolnikom v 3. in 4. fazi bolezni, ki so ponavadi pred tem že zdravili s kemoterapijo in obsevanjem.

Kako to cepivo deluje? Tarča tega cepiva je epidermni rastni faktor – EGF, ki je naravna beljakovina in ki se tvori v človeku. EGF je prenašalec signalov (deluje preko receptorjev na površini celic), ki celici zaukažejo rast in delitev. Toda pri nekaterih vrstah raka, kot je to ne-drobnocelični pljučni raka, telo tvori preveč te beljakovine, kar povzroči nenadzorovano razrast. Na tak način rak premaga (prelisiči) imunski odziv in se lahko nekontrolirano širi. Cepivo je plod 25 letnih raziskav Centra za molekularno imunologijo in Centra za genetski inženiring in biotehnologijo na Kubi. CIMAVAX spodbudi imunski sistem, da proizvaja protitelesca, katerih tarča je EGF in ta se prilepijo na njih. Kot posledica tega je, da se EGF ne more več prilepiti na celične receptorje, ki povzročajo nenormalen razrast celic. To cepivo ne zaustavi rast raka, ga pa upočasni (kar je izrednega pomena za bolnike v 3. in 4. fazi), tako pljučni rak postane kronična bolezen, tako kot v primeru sladkorne bolezni.

Torej, CIMAVAX ni zdravilo, saj raka ne pozdravi, ga pa upočasni, kar bolnikom daje možnost, da odpravijo primarni vzrok za nastanek raka. Oboleli lahko z Budwigovo dieto, DCA in nekaterimi zdravili, ki spodbujajo delovanje imunskega sistema, vzroke odpravijo in zaživijo normalno življenje.

Tipično tako zdravljenje s cepivom CIMAVAX stane okrog 6.000 evrov.

Na Kubi pa so razvili tudi zdravilo za tumorje v glavi, ki se imenuje CIMAHER.*

(*Na tem naslovu dobite Holistični Center CanSave z Vrhnike, preko katerega lahko dobite obe zdravili)


N.K. 05.17
>DOMOV<