Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > arhiv > Dr. Rath

rath

O dr.Rathu

Raziskave: artritis/artroza , astmavisok krvni pritisk , diabetes , motnje pri metabolizmu maščob , srčna insuficienca , paradontitis , tinnitus (šumenje v ušesih) , protokol za raka

Zaključek in mnenje avtorje tega članka

Izdelki celične medicine:

- za zdravo prebavo
- za izboljšanje imunskega sistema
- za odličen metabolizem in odpornost telesa
 

 

 

 Dr. Matthias Rath se je rodil leta 1955 v Stuttgartu (Nemčija). Po zaključku študija se je zaposlil na UK Hamburg in na Nemškem centru za srce v Berlinu. Spoprijateljil se je z dvakratnim nobelovim nagrajencem za znanost Linusom Paulingom. Slednji je občudoval opravljeno delo doktorja Ratha, ki je takrat raziskoval povezavo med pomanjkanjem vitamina C in lipoproteina. Leta 1990 postane direktor raziskovalnega kardiovaskularnega oddelka Inštituta Linus Pauling v Palo Alto, Kalifornija.   Cel svet pozna Linus Paulinga po njegovem raziskovalnem delu na področju uporabe velikih odmerkov vitamina C (10 mg/dan) pri zdravljenju najtežjih primerov raka. Njegovo delo je pritegnilo veliko število občudovalcev, ki so danes goreči zagovorniki visokih odmerkov vitamina C, deluje podobno kot kemoterapija, toda brez hudih stranskih učinkov.
  Seveda obstaja še večje število nasprotnikov tega zdravljenja.
  Tudi Dr.Rath je sledil delu Linusa Paulinga in nadaljeval raziskave v zvezi z vitaminom C.
Kasneje je odkril t.i. ''Cellular Medicine'' (Celično zdravljenje), ki je rezultat raziskovanja vpliva mikrohranil kot biokatalizatorjev velikega števila metaboličnih reakcij na celični ravni. Skrajšano: optimalna obskrba človeških celic z vitamini in drugimi bioenergetskimi molekulami - za preventivo, zdravljenje in tudi za popolno odpravo vseh danes poznanih bolezni.


   Dr.Rath trdi:

- atheroskleroza, srčni infarkt in možganska kap so zgodnja oblika skorbuta - pomanjkanja vitamina C v stenah krvnih žil

- kronično pomanjkanje vitaminov povzroča visok krvni pritisk, odpoved srca, težave s cirkulacijo pri diabetesu, in druge srčno-žilne bolezni

- razrast raka in nastanek (širjenje) metastaz lahko z optimalnim jemanjem lysina in drugih naravnih substanc blokirajo encime, ki jih izločajo rakaste celice za uničevanje kolagena

 Mogoče pa svetovna javnost pozna dr.Ratha predvsem po njegovih obtožbah naperjenih proti svetovnim politikom in farmacevtskim multinacionalnim družbam, ki tem istim politikom dajejo 'kruh vsakdanji'. Njegova fundacija zakupi oglasni prostor v kakem velikem časopisu, da bi te obtožbe bile bolj opazne. Pred nekaj leti se je tak oglas preko dveh straneh pojavil tudi v slovenskem časopisu Dnevnik. V New York Timesu je njegova fundacija objavila oglas, v katerem je Rath obtožil predsednika ZDA G.W.Busha, da je glavni svetovni zastopnik 'farmacevtsko-petrokemičnega kartela'.
  Njegove obtožbe imajo podlago v dokazanih dejstvih. Tista ista podjetja, ki so izdelovala bojne strupe, danes proizvajajo 'zdravila' za kemoterapijo (ta so v bistvu zgolj spremenjena oblika bojnih strupov še iz 1.svetovne vojne). IG Farben (Nemčija) je tisto isto podjetje, ki je v času nacizma obskrbovalo koncentracijska taborišča v Reichu s strupenimi plini, ki so pobili milijone nedolžnih žrtev. Na Nuerenberškem procesu za vojne zločine so IG Farben razpustili, nastala pa so hčerinska podjetja, ki nadaljujejo delo svoje "matere" - IG Farben. Sam pravi takole: ''Za 80% vseh predpisanih zdravil na svetovnem tržišču ni nobenih znanstvenih dokazov, da pozitivno učinkujejo na bolezen, v najboljšem primeru zgolj nekoliko ublažijo simptome bolezni, vzrokov pa ne odpravijo.''
  Ameriška statistika pravi, da vsak dan v ZDA umre samo zaradi zdravil cca. 300 oseb, saj določena zdravila pri nekaterih osebah lahko izzovejo tako tragične posledice. Tudi pri nekaterih rakavih bolnikih , ki prejmejo prvi odmerek kemoterapije, lahko v trenutku nastopi smrt zaradi šoka oz.odziva organizma na kemikalije. Več kot 95% bolnikov, ki jih zdravijo s kemoterapijo ne umre zaradi raka, ampak zaradi posledic ''zdravil'', ki jih prejmejo. Ti v prej omenjeni statistiki niso všteti. Torej so lahko zdravila za nekatere bolnike smrtna obsodba. Te nevarnosti pri naravnih zdravilih ni.
  Kakšna je razlika med klasično medicino in pristopom dr.Ratha oz. celične medicine?
Med tem ko klasična medicina pozornost usmerja na delovanje organov, se celična medicina ukvarja primarno s celicami oz. njihovim pravilnim delovanjem. Teorija, ki stoji za tem, je popolnoma logična : zdrava celica živi, se deli in na koncu tudi umre povsem normalno, nezdrava celica pa lahko postane maligna, se ne deli, umre prezgodaj.
  Veliko razprav v znanstvenem svetu je bilo okrog vitamina C in njegovih učinkih na naše zdravje. Če je 'narava najboljša učiteljica', potem moramo pritrditi Linusu Paulingu in njegovim privržencem: pri živalih je vsebnost vitamina C nekajdesetkrat večja kot pri človeku in verjetno prav v tem dejstvu tiči odgovor na vprašanje - zakaj živali (v naravi) ne zbolijo za rakom, srčno-žilnimi boleznimi, itd. Pa še eno vprašanje: zakaj žilne obloge ne nastanejo na kapilarah, saj so te najožje?
  Vsak resen znanstvenik (tudi alternativne medicine) mora za potrditev svoje teorije opraviti veliko študij in kliničnih preiskav, seveda v skladu s postopki sodobne znanosti. Take študije dr.Rath s sodelavci opravlja na svojem inštitutu v ZDA.


    Nekaj rezultatov študij in kliničnih preiskav, ki potrjujejo uspešnost celične medicine:

Artritis/artroza

 Opazovanci so jemali preparate, ki jih je predpisal dr.Rath (vitamin C, L-lysine, L-proline in druga hranila). Starost pacientov: 47 - 84 let. Trajanje študije: 12 mesecev.

Rezultati:

- hitrost sedimentacije se je v poprečju pri ženskah zmanjšala za 40%, pri moških za 27%

- CRP (reaktivni protein) se je v poprečju zmanjšal za 30%

 

Zaključek: poleg merljivih faktorjev značilnih za tovrstno bolezen, so pri 5-ih pacientih (skupaj 10 pacientov) pri rentgenskih posnetkih opazili tudi vidne spremembe, kar dokazuje uspešnost zdravljenja.

Astma

 Opazovanci so jemali preparate, ki jih je predpisal dr.Rath (vitamin C, L-lysine, L-proline in druga hranila). Tudi pri tej študiji opazovanci niso jemali klasičnih zdravil in niso spreminjali svojega načina življenja. Starost pacientov: 45 - 74 let. Trajanje študije: 6 mesecev.

Rezultati:

- že po 3-eh mesecih se je pri vseh pacientih povečal volumen dihanja

- po 6-tih mesecih se je pri 75% opazovancev volumen dihanja še dodatno povečal

 

Zaključek: da se z zdravili celične medicine vpliva na sproščanje mišic v bronhijih, je ta študija to tudi potrdila.

Visok krvni pritisk

 Opazovanci so jemali preparate, ki jih je predpisal dr. Rath (vitamin C, L-lysine, L-proline in druga hranila). Pacienti (15) so hkrati jemali tudi klasična zdravila. Starost pacientov: 32 -69 let. Trajanje študije: 32 tednov.

Rezultati:

- pred začetkom študije so imeli pacienti v poprečju sistoličen pritisk 167 mm/Hg, diastoličen pritisk pa 97 mm/Hg

- na koncu študije pa so imeli pacienti v poprečju sistoličen pritisk 142 mm/Hg, diastoličen 83 mm/Hg

Zaključek: po 32 tednih je krvni pritisk upadel za 16% oz. za 15%. Spodnji, ali diastoličen pritisk, je tisti, ki nam pove, koliko so arterije prehodne (zoožene). Torej so učinkovine pri celičnem zdravljenju izdatno izboljšale stanje žilnih sten in to zgolj po 32-tih tednih jemanja zdravil.

Diabetes mellitus

 Opazovanci so jemali preparate, ki jih je predpisal dr.Rath, kombinacijo različnih mikro hranil. Trajanje študije: 6 mesecev.

Rezultati: po 6-tih mesecih opazovanja in rednega jemanja vzorcev ravni gluokoze v krvi in Hb-A1 je raven glukoze v poprečju padla za 23% (s 155 mg/dl na 120 mg/dl), Hb-A1 vrednost pa v poprečju za 9,3%

 

Motnje pri metabolizmu maščob

 Sodobna medicina trdi, da je povišan holesterol vzrok za nastanek srčnih obolenj. Kljub zdravilom, ki znižujejo holesterol, je odpoved srca še vedno najpogostejši vzrok smrti v razvitem svetu. Da bi dr.Rath dokazal uspešnost naravnega zdravljenja teh težav, brez neugodnih stranskih učinkov, je opravil študijo, pri kateri je sodelovalo 14 oseb in dva zdravnika. Bolniki niso jemali konvencionalnih zdravil. Vseskozi so opravljali meritve lipoproteinov (*), trigliceridov, holesterola, LDL-a (Low Density Lipoprotein), HDL-a (High Low Density Lipoprotein) in homocisteina

*lipoproteini visoke gostote

Rezultati:

- lipoproteini so se v poprečju zmanjšali za 10% (s 70 mg/dl na 63 mg/dl )

- trigliceridi v poprečju za 20% (s 177 mg/dl na 141 mg/dl)

- holesterol v poprečju za 8% (s 294 mg/dl na 271 mg/dl)

- LDL v poprečju za 7% (s 194 mg/dl na 181 mg/dl)

- HDL v poprečju za 8% (s 56,2 mg/dl na 60,7 mg/dl)

- Homocistein v poprečju za 13% (s 15,4 mmol/l na 13,4 mmol/l)

- Razmerje med LDL in HDL holesteroloma, se je izboljšalo za 14%, s 3,5 na 3,0

 

Zaključek: študija je pokazala, da se je raven vseh maščob v krvi občutno znižala, pri tem pacienti niso izkusili nikakršnih negativnih stranskih učinkov.

 

Srčna insuficienca (oslabelost srca)

 Opazovanci so jemali preparate, ki jih je predpisal dr.Rath. Pacienti (10) so hkrati jemali tudi klasična zdravila. 7 pacientov je pred začetkom študije imelo hude poškodbe srca (3.stopnja po lestvici, ki jo je določilo NYHA - New York Heart Association), 3 pa so imeli zmerne težave. Starost pacientov: 41 -68 let. Trajanje študije: 6 mesecev.

Rezultati:

- motnje srčnega ritma so pri vseh pacinetih izginile

- stanje izčrpanosti bolnikov prav tako

- kratka sapa je izginila pri 5-tih od 7-ih pacientov

- 8 od 10-tih bolnikov je imelo izboljšanje za 1 ali več stopenj po lestvici NYHA

Zaključek: glede na dejstvo, da sodobna medicina ni sposobna predpisati terapije, ki bi odpravila vzroke za nastanek te bolezni, je terapija z mikro - hranili, ki s sinergijskim delovanjem obnovi primarne funkcije srca, izrednega pomena. To je predvsem pomembno, saj srčna insufienca povzroča niz drugih zdravstvenih težav. Pacienti med terapijo dr.Ratha niso izkusili neugodnih stranskih učinkov, kot je to značilno za konvencionalno terapijo. Vsi pacienti so po 6-tih mesecih zaživeli povsem normalno življenje.

 

Paradontitis

Opazovanci so jemali preparate, ki jih je predpisal dr.Rath, visoko dozo vitamina C in kombinacijo različnih mikro hranil. Trajanje študije: 3 mesecev. Število sodelujočih: 9. Metoda: BoP (Bleeding - on - Probing)

Rezultati:

- isti rezultati pri vseh pacientih, ki so pred študijo imeli v poprečju 60% BoP, že v roku 4-6 tednov  ,opazno izboljšanje bolezni

- po 6-tih tednih je bilo opazno bistveno manjše krvavenje iz dlesni

- po 8.tednu se je poprečna vrednost znižala na zgolj 14% po BoP

- po 3-eh mesecih se je krvavenje dlesni zmanjšalo za 85%

Zaključek: po zaključku študije je bila opazna prožnost dlesni, s slabo izraženo vaskularizacijo. Kot pozitivni stranski učinko zdravljenja, pa je bila izboljšana telesna sposobnost in aktivnost pacientov.

Tinnitus (šumenje v ušesih)

 Opazovanci so jemali preparate, ki jih je predpisal dr.Rath. Pacienti (18), ki so imeli ''šumenje v ušesih'' že vsaj 3 mesece, so hkrati jemali tudi klasična zdravila.Starost pacientov: 44 -85 let. Trajanje študije: 4 mesecev. Vsakih 4 tednov jih je pregledal otorinolaringolog, ki jim je hkrati s pomočjo audiograma izmeril tudi sluh (izražen v decibelih).

Rezultati:

- v 30% primerov se je stanje izboljšalo le neznatno (10db)

- v 45% primerih se je stanje izboljšalo vidno ( 10 db - 20 db)

- 25% primerih se je stanje izboljšalo dramatično (20 db - 50 db, primerljivo z normalnim sluhom

Zaključek: pri več kot 3 pacientih, se je stanje popravilo, pri več kot polovici pacientov, pa se je šumenje v ušesih zmanjšalo, ali pa je bilo v celoti odpravljeno.

 

 V inštitutu dr.Ratha se opravili tudi dvojne slepe študije (aritmija in zaraščanje fraktur na kosteh). Tudi pri teh so bili doseženi dramatični rezultati, ki so znova potrdili uspešnos Celične medicine.
Pri klinični raziskavi pa so bili doseženi odlični rezultati pri zdravljenju koronarne skleroze: v prvih 6-ih mesecih raziskave se je napredovanje bolezni upočasnilo, v naslednjih 6-tih mesecih pa se je bolezen zaustavila.

Dr.Rath protokol za zdravljenje raka

kliknite to povezavo> dr.rath protokol

***

 Kljub temu, da je avtor tega članka postal sodelavec "Fundacije dr.Ratha", kar pomeni, da lahko vsem zainteresiranim ljudem pomagam pri naročilu zdravil in s svetovanjem, pa moram podati nekaj lastnih zadržkov v zvezi z celotnim delovanjem dr.Matthiasa Ratha.

 V svojem donkihotovskem boju s farmacevtskim kartelom, ki je težak na tisoče milijard dolarjev, dr.Ratha včasih malo tudi zanese. Vsako znanstveno delo mora biti podvrženo tudi dvomom in kritikam. In prav tu , verjetno zaradi nenehnega pritiska farmacevtsko.zdravniškega kartela, ki ga izvaja nanj, dr.Rath včasih reagira nepravilno. Tu mislim predvsem na delovanju v JAR, kjer je vodil kampanjo proti organizaciji 'Zdravniki brez meja', ki sodeluje pri reševanju problemov z AIDS-om v tej afriški državi. Tako je Rath izgubil sodni spor z londonskim Guardianom, saj je slednji podal nekaj težkih očitkov na delo Rathove fundacije.

 In še za konec. Delo dr.Ratha je izjemnega pomena za bodočnost svetovne medicine in ozavežčanja svetovne populacije o tem, da smo vsi žrtve nenasitnega kapitalizma, ki na rovaš kovanja novih in novih bajeslovnih dobičkov, zavestno preprečujejo zdravljenje bolne populacije. Velika večina bolnikov je žrtev onesnaženja, ki ga proizvaja prav kemična industrija. O njegovi uspešnosti pri zdravljenju raka govori hvaležnost dveh tisočev rakavih bolnikov, ki so se s solzami v očeh skušali zahvaliti svojemu rešitelju, ko je pred nekaj meseci držal govor v nemškem Heidelbergu. Le tisti, ki jim je dr.Rath s svojim znastvenim delom rešil življenje, vedo največ o njem.

 Op.: Prav tako se je treba zavedati, da zgolj jemanje preparatov, ki jih je sestavil in testiral dr.Rath s svojimi znanstvenimi sodelavci, ne more povsem odpraviti bolezen. Upoštevati moramo vsa navodila, ki so podana v knjigi "Temelji zdravja". Le celostni pristop omogoča uspešno zdravljenje.

Avtor:Ninoslav Jakhel

 
>DOMOV<