Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > srce > EDTA

 

Ali ste vedeli, da je na Novi Zelandiji zakonsko prepovedano, da srčne bolnike "zdravijo" z by-pass operacijo ali angioplastiko (razen v izjemnih primerih)? Da se morajo ti bolniki najprej zdraviti s helacijo, ki jo bolnik dobiva intraveneozno pri svojemu zdravniku (postopek je podoben kemoterapiji) in šele po tem, lahlo v primeru neuspeha opravijo kirurški poseg? Da je glavni vzrok vseh srčno-žilnih bolezni prisotnost težkih kovin v organizmu, ki se jih le stežka da odstraniti? Da je tak za bolnika povsem nenevaren, neboleč in uspešen način zdravljenja srčno-žilnih bolezni (in ne zgolj blaženja posledic, kot je to pri 'sodobni' medicini), nekaj desetkrat cenejši, kot je to klasičen spopad z boleznijo? O tem je že nekaj napisano na teh spletnih straneh v knjigi "Temelji zdravja".
  Sedaj bolnikom ni potrebno potovati na Novo Zelandijo, saj lahko naročite oralni EDTA helator in ublažite ali pa popolnoma ostranite svojo bolezen, pri tem pa vam ni treba preveč spreminjati svojega načina življenja (no ja, je že bolje, če živite bolj zdravo življenje).


  EDTA - Ethylene diamine tetra-acetic acid (kislina) je kemična spojina, ki odstranjuje iz telesa svinec in druge težke kovine in sicer tako, da se prilepi na njih preko kemične reakcije - helacije, na tak način se te kovine izločijo iz organizma kot vse odpadne snovi. EDTA prav tako odstranjuje kalcij, ki se z leti nabere na stenah žil, kar s starostjo privede do neprožnosti žil, atherosklerotičnih oblog na arterijah, ki preprečujejo normalen pretok krvi - posledično povzročijo infarkt. EDTA ni koristna zgolj za srce in žile, temveč tudi za vse vitalne organe. Poleg tega je tudi močan antioksidant, ki je posebno učinkovit pri lipidni peroksidaciji - glavni povzročiteljci atheroskleroze.

  Ker se EDTA jemlje oralno,  je to seveda boljša in bolj praktična možnost, kot pa intravenozna helacija. Že po nekaj tednih redne uporabe tega helatorja, se raven holesterola v krvi zmanjša za najmanj 20%!

  Dodatne pozitivne lastnosti EDTA:
- zmanjša ali pa popolnoma odpravi bolečine v prsih, krče v spodnjih okončinah
- zmanjša utrujenost, zviša telesno energijo in zviša mentalne sposobnosti
- omogoči boljšo oksidacijo telesa (kapilare - koža)

 

 

 

 

>DOMOV<