Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > Lothar Hirneise

Raziskovanje raka Lotharja Hirneisea

"Gospod Gearin-Tosh, tisto, kar moramo razumeti, je dejstvo, da o tem, kako deluje telo, vemo izredno malo."
Sir David Weatherall, Regijski profesor medicine na Oxford University in vodja Inštituta za molekularno medicino na Univerzi Stanford, je to izjavil profesorju, ki si je sam ozdravil enega izmed najbolj smrtonosnih oblik raka z naravnimi sredstvi.


Kdo je Lothar Hirneise? Nekateri viri pravijo, da je to največji poznavalec raka... Lothar Hirneise je tudi predsednik in utemeljitelj "Ljudje proti raku" [Menschen gegen Krebs] Nemčija, neprofitna organizacija, ki promovira mednarodne raziskave, izobraževanje in svetovanje o alternativnem ter tudi o konvencionalnem zdravljenju raka. Njegova zadnja knjiga "Kemoterapija zdravi raka in Zemlja je plošča" je v Nemčiji v zgolj nekaj mesecih postala knjižna uspešnica. V knjigi so objavljeni rezultati njegovih raziskav o več kot stotih alternativnih terapija raka, prav tako pa tudi njegove osebne izkušnje, zaključki in modrost, ki si jih je nabral ob srečanjih s številnimi rakavimi bolniki kot tudi s preživelimi pacienti.

Naslednji članki podajajo podroben vpogled v raziskave raka, remisije in okrevanja po bolezni, ki jih je opravil Lothar Hirneise. Opazna je neverjetna podobnost njegovega razmišljanja z dr.Johanno Budwig in dr. Ryke Geerd hamerjem, očeta Nemške nove medicineR... Tako kot dr. Hamer se tudi Hirneise zaveda učinkov čustvenih faktorjev na telo - nastanek in zdravljenje bolezni ter podedovano zmožnost telesa samoozdravitve. Tako kot dr. Budwigova tudi on priznava ključno vlogo prehrane, svetlobe, energije in življenjskih navad. Rezultati njegovega raziskovanja obstoječih holističnih in prehranskih teorij potrjujejo pravilnost Budwigovega protokola.


Kdo preživi rak?

Ali so poškodbe DNK tisto, kar sproži raka?

Rak ni problem, rak je solucija.

Tumor kot "druga jetra"


Kdo preživi rak?
Izvleček obsežne lekture eminentnega raziskovalca raka, Lotharja Hirneisa  na temo"Worin liegt das Geheimnis der Spontanremission? (Kje leži skrivnost spontane remisije?)" pred 6.Clarkovim simpozijem [Dr. Hulda Regehr] leta 2001.
Predgovor, prevedel in uredil Wilhelm H. iz Healing Cancer Naturally C 2005 & 2007.

Lothar Hirneise je zelo poučen zagovornik in pisec o alternativnem zdravljenju, ki je več let preživel na poti po celem svetu, da bi se seznanil z najuspešnejšimi oblikami zdravljenja raka. Je avtor knjige "Kemoterapija zdravi raka in Zemlja je ploščata". Njegovo predavanje "Worin liegt das Geheimnis der Spontanremission?" prične s pregledom številnih različnih teorij o tem, kaj je rak in kaj ga povzroča. Naslednji izvleček se začne z njeogvim zaključkom:

"Kdo rak preživi? - 3E Program (Ernährung, Entgiftung, Energie) - pravilna prehrana, eliminacija (izločanje, detoks), energija

Zadnjih nekaj let sem opravil nekaj sto razgovorov s tistimi preživelimi, ki so imeli rak v zadnjem stadiju, sedaj pa so zopet povsem zdrave osebe. Že po približno 50-tih pacientih sem doumel, kaj se v resnici tukaj dogaja. Ker sem toliko let brskal po vseh teh teorijah, kaj je rak, se mi je odgovor vedno izmikal. Zelo preprosto, v treh točkah:

1. Prva točka, ki sem jo odkril v 100% primerih preživelih od raka - delovanje energije. K temu se povrnem kasneje.

2. Pri približno 80% pacientov sem našel spremembo prehrane. In pri vsaj 60% vseh bolnikov sem odkril intenzivne detoks terapije.

3. To so tri zelo pomembne točke, osrednja nit, skupni imenovalec pri vseh bolnikih, ki so preživeli bolezen, ko je ta že bila v zadnjem stadiju. Na kratko se bom zadržal pri vsaki od teh točk

Pravilna prehrana

Prva točka - dieta in hranila. Če kdo trdi, da ne obstaja dieta za raka, mu dajte mojo telefonsko številko. To je laž. Obstajajo zelo dobre diete za raka. Z mnogimi sem se rokoval, ki so zaradi ekstremne spremembe v prehrani ozdraveli. In če kdorkoli pride, kak preveč pameten profesor in začne "Diete proti raku je nesmisel", ga pošljite k meni. Lahko dokažem nasprotno. Zbral sem dovolj primerov in te paciente osebno poznam. Kadar govorimo o hranilih, potem hkrati govorimo tudi o energiji. Razumeti je treba, da obstajajo tri poti in sredstva, kako naše telo oskrbimo z energijo:

(1) Prvo sredstvo je svetloba. Povsem naravno je svetloba vir energije št.1. O tem sem 100% prepričan.

(2) Druga pot je organska hrana. Poudarjam besedo 'organska', saj tiste neprebavljive hrane (hamburger) res nima smisla jesti. Ker v njej ni ničesar več. Prav nasprotno, kadar jo jeste, energijo izgubljate in to morate nadoknaditi.

(3) Energijo lahko sprejemamo preko sončnih žarkov, obstaja pa še tretja pot - preko misli. Pomislite, kaj se je dogajalo z vami, ko ste bili na zadnje zaljubljeni. Lahko, da je od tega minilo že vrsto let, toda zagotovo se tega še kako spominjate. Oh, kako smo se počutili! Ali ni bilo fantastično? Da, - toda kaj je to bilo? Ali se je naš DNK spremenil? Ne, nič se ni spremenilo. Indijci temu pravijo, da so se vaše čakre odprle. Nekaj se je v vašem telesu odprlo, kar je omogočilo pretok energije, ki se je nahajala v vaši bližini. Skrivnost zdravljenja ni samo v tem, da tvorimo energijo, temveč tudi v tem, da ta lahko prehaja v obe smeri. To pa pomeni, da je naša mentalno-duhovna plat izjemno pomembna.

Nazaj k hrani. Od vseh prehranskih teorij, ki sem jih preučil, je na prvem mestu Budwigova dieta.

Dr. Johanna Budwig
Dr. Johanna Budwig bo septembra 2001 stara 93 let. Še vedno živi v Freudenstadtu, Nemčija, in je, kot nekateri pravijo, nora znanstvenica odkrila nekaj, po mojem mnenju, fenomenalnega. Vidite, odkrila je, da če pomešamo nenasičene maščob z žveplom, pravilneje z amino-kislinami, ki vsebujejo žveplo (napr.:cistein in metionin), dobimo novo snov, ki spremeni maščobe v vodotopne. Obstaja velika, velika razlika v tem, ali uživamo zgolj laneno olje, ali pa ga pomešamo z žveplom (beljakovine). To je resnična skrivnost.

Imel sem neizmerno srečo, da mi je dovolila pregledati vse njene primere zadnjih 30 let. Nikjer na svetu nisem našel niti približno tako fantastičnih primerov kot je to pri Budwigovi. To je naravnost fenomenalno. Ljudje v komi, ki so jih masirali zgolj z t.i. Electron Differential Oils (Eldi Oil), so se iz kome zbudili. Zopet so bili sposobni normalno jesti in hoditi. Vsakdo, ki trdi, da je Budwigova ali pa Gersonova dieta čisti nesmisel, je človek brez glave. Preprosto ga vprašajte:'koliko pacientov poznate, ki so ozdraveli zaradi spremembe prehrane?' povedal vam bo, da 'nobenega'. Ali lahko s tako osebo debatirate o tem? Mislim, da ne.

Torej, naj ponovim še enkrat. Če ne poznate Dr. Budwig, če ne poznate olje-beljakovine diete, potem vam jo toplo priporočam, saj je ta dieta osnova za zdravljenje rakavih bolnikov. Ne samo za raka, temveč tudi za zdravljenje bolnikov s srčno-žilnimi boleznimi (pripomba poslušalcev). Da, kratek odgovor na vaše vprašanje (najverjetneje vprašanje o diabetesu). Kar se tiče sladkorne bolezni, menim, da bomo kmalu prišli do boljše rešitve, saj te bolezni kmalu ne bo več, kjerkoli v svetu. Lahko vam povem eno stvar, zelo prijeten stranski učinek, ki sem ga opazil pri mnogih rakavih bolnikih, ki so si dolga leta vbrizgavali inzulin, nato pa so zaradi zdravljenja raka pričeli z Budwigovo dieto, je ta, da inzulinske injekcije niso bile več potrebne.

Enako se dogaja pri Gersonovi dieti. Tistim, ki je ne poznate. V bistvu mora bolnik na dan popiti 13 kozarcev različnih sveže stisnjenih sokov, plus vegeterijansko hrano, plus infuzije kalija. Zelo preprost primer tega, da iz celic odstranimo natrij in jim povrnemo kalij. To je teorija dr. Maxa Gersona. Obstaja knjiga, po mojem osebnem mnenju zelo dobra, ki se imenuje"50 geheilte Fälle, Dr. Max Gerson" ( Zdravljenje raka: rezultati 50 primerov in zdravljenje raka v zadnjem stadiju), založbe Waldhausen Verlag. Na medmrežju obstaja veliko drugih informacij o tej temi.

Obstajata še dve knjigi dr.Budwigove. Ena se imenuje 'Krebs, das Problem und die Lösung'

(Rak, problem in rešitev) ter 'Die Öl-Eiweiß-Kost' (Dieta olje-beljakovine). Upam, da bo kmalu izšla tudi knjiga z naslovom 'Das Fett-Syndrom' (Sindrom maščob). Slednja je njena najbolj znanstvena knjiga.

 

Eliminacija, čiščenje (Detoks)

Naslednjo točko, ki sem je našel, je detoks ali razstrupljanje. Detoks v bistvu pokriva dve točki.

1. Prva je seveda ta, da se izogibamo strupov in toksinov. Menim, da mi o tem na tem simpoziju ni treba razlagati, saj o tem lepo piše v knjigi 'Clark Basics Packet' (Clarkin osnovni paket).

 • hrana

 • kozmetika

 • zobna pasta

 • in seveda vse, kar spada med AMF (amplitudno modulirane frekvence)

 • ter seveda vse tisto, kar sem znova in znova opažal, da skoraj ne obstaja ženska, ki ne bi uporabljala toksične šminke. Seveda se tega ne zavedajo, je pa to za pacientke zelo pomembno.

 1. Seveda drugi poudarek že po sami naravi detoksa vključuje zahtevo, da v prihodnje ne uživamo nikakršnih strupov več.

  - Vsekakor je najpomembnejša dieta. O tem nima smisla več razpravljati. To je absolutna točka. Vsak dan se zastrupljamo preko hrane, ki jo jemo. Menim, da je boljša rešitev, da sploh ne jemo, kot pa se mastimo s tistim, kar nam danes povsod ponujajo.

  - Druga točka, podobno kot je to pri dr. Huldi Clark, so zobje. Tudi tu sem mnenja, da ni potrebna dodatna razlaga, saj se pomembnosti zdravih zob vsi dobro zavedamo.

  - Vročina je odlično sredstvo, da se znebimo toksinov.

  - Odstraniti vse zajedalce

  - Čiščenje črevesja

  - Eldi olje (pomemben del Budwigovega protokola)

  - Trampolin za vadbo telesa (omogoča izboljšano cirkulacijo limfnega sistema, o.p. Prev.)

  - Bolniki morajo piti večje količine vode. Kot je že predavatelj pred mano dejal, bi o prednostih zadostnega pitja vode govorili ure in ure. S tem lahko samo soglašam.

  - Iti ven na sonce, iti ven na sonce. Ne samo dr. Budwigovo, tudi pokojni profesor med. Julius Hackethal je svoje paciente vsak dan pošiljal ven na sonce. Kot bi sam dejal: 5 minut na eno in 5 min. nad drugo stran, kadarkoli je to možno, dvakrat na dan. Na žalost smo priča nasprotnemu trendu, da je sonce škodljivo, ker naj bi povzročal kožni rak in podobne neumnosti. Pozabite. Vsi smo otroci sonca, svetlobo potrebujemo. Strinjam se s tem, da se ne smemo opeči, toda sonce potrebujemo. Pojdite ven. Ne potrebujemo sonce, temveč svetlobo. Tudi če zunaj dežuje, pojdite ven na svetlobo. To povejte svojim pacientom. Tudi če so v komi, jih dvakrat na dan odpeljite ven na svetlobo.

Energija

Približujem se najpomembnejši točki: delovanje energije. Delim jo na dva dela: mentalno in duhovno delovanje energije. Kaj sem odkril pri rakavih bolnikih? Seveda začnete meditirati in razmišljati o svojem življenju, 'zakaj imam raka, kašen smisel ima moje življenje, zakaj sem na Zemlji,...' in tako naprej. Ampak opazil sem nekaj drugega, to imenujem 'menjava sistema': vsi živimo v nekem sistemu, v našem zakonu, v naši hiši, našem delu... Veliko, veliko pacientov je opravilo preskok sistema. Svoje soproge so nagnale iz njihovega stanovanja. Zapustili so svojo službo, se preselili drugam, premaknili so svojo posteljo na drug konec spalnice, izselili so se celo iz svoje države. Ali to pomeni, da morate vse to narediti tudi sami? Ne vem. Čisto pošteno povedano, tega ne vem. Toda iz svojih izkušenj lahko povem, da je prav neverjetno, kaj vse bolniki počnejo, da spremenijo svoje življenje in da bi zaradi tega lahko ozdraveli. Dr. Bodo Köhler v svoji knjigi o svetlobi pravi, da je bil skoraj popolnoma prepričan, da pozdravi vsako obliko raka. Kako? 'Primem ga za roko in ga odpeljem v oazo v Afriki. Pa da vidimo, ali lahko tumor to preživi!' Kaj se zgodi v oazi? Sonce? Seveda lahko sonce pomaga. Ampak nekaj drugega je bolj pomembno, če imaš raka in poletiš do oaze v Afriki. V bistvu s tem zapustiš vse sisteme v katerih si živel do sedaj. In zato tumor to le stežka preživi.

Lothar Hirneise zaključi:

"Ne obstaja spontana remisija, obstajajo zgolj ljudje, ki so svoje življenj spremenili v pozitivno smer in na tak način zopet našli pot do zdravja."

Wilhelm H. dodaja: " Ni nikakršna skrivnost, da verjamem v Budwigov protokol, da je to najboljši pristop do zdravljenja raka, ampak kljub temu je ta predstavitev še bolj utrdila moje prepričanje. Predvsem zaradi dejstva, da je človek, ki je pregledal toliko različnih pristopov do obravnavanja raka, podal najvišjo možno oceno za dr. Budwigovo. To je še dodatni dokaz, da imamo tu opravka z nečem zelo edinstvenim."

^nazaj gor^


Ali so poškodbe DNK tisto, kar sproži raka?
Izvleček obsežne lekture eminentnega raziskovalca raka, Lotharja Hirneisa  na temo "Worin liegt das Geheimnis der Spontanremission? (Kje leži skrivnost spontane remisije) Wherein lies the secret of spontaneous remission?)" pred 6.Clarkovim simpozijem [Dr. Hulda Regehr] leta 2001.
Predgovor, prevedel in uredil Wilhelm H. iz Healing Cancer Naturally C 2005.

Mogoče se določeno število rakov prične kot posledica delovanja prostih radikalov in osnovna ideja te teorije je, da prosti radikali poškodujejo DNK, kar povzroči nastanek rakaste celice. Raziskovalec raka Lothar Hirneise o tem ni prepričan. On pravi: "Ali je mutacija genov resničen vzrok nastanka raka? Če je temu res tako, kako je potem možno, da če vzameš jedro, za katerega je splošno znano, da vsebuje DNK, ven iz rakaste celice in nato vanjo vsadiš zdrav DNK, celica ostane rakasta. To deluje v obe smeri. To torej pomeni, da če vzameš zdrav DNK iz zdrave celice in vanjo vsadiš rakasto jedro - veste, kaj se zgodi? Še vedno je zdrava celica! Mc Kinnay, Ilmensee in poznani Paul Gerhardt Seeger, so v Berlinu, vsak zase, opravili enak eksperiment, pred 50, 40 in 30 leti. Rezultat je bil pri vseh enak. Sprašujem vas, dame in gospodje, kako je potem možno, da leži vzrok za raka v DNK-ju? Naj vam takoj povem, da v DNK-ju zagotovo ne tiči vzrok za raka. Očitno se bo DNK spremenil - to sem dostikrat videl pod mikroskopom - toda ne na začetku, kot nam radi pripovedujemo. Mutacije DNK-ja nastanejo dosti, dosti kasneje v samem procesu bolezni, šele na 7. ali 8.mestu."

Osebno verjamem, da je glavni vzrok za nastanek raka v pomanjkanju kisika. To je platforma teorije, s katero je dr.Otto Warburg dokazal, kako (lahko) rak nastane, in s katero je Dr. Johanna Budwig pokazala, kako se lahko rak pozdravi.

Dr. Warburg je dokazal, kako lahko povzročimo rak s tem, da celici zmanjšamo dostopnost kisika. Vedel je, kako lahko rak poženemo, ni pa mu uspelo ta proces obrniti v nasprotno smer. Dr. Budwigovi je to uspelo. To naredi tako, da uporablja mešanico lanenega olja in skute. Okrog tega je razvila popoln protokol, da poveča učinkovitost. Protokol temelji na mnogih zapovedih in prepovedih pri sami dieti, življenjskih navadah in okolju, ki so genialno usklajeni v učinkovit proti-rakav režim, zaradi česar je njen protokol tako poznan. Ona človeka obravnava kot celoto (telo, čustva, duh) v skladju z naravo in soncem.

Ker ima Dr. Budwigova tako visok odstotek ozdravljenih, zaradi tega, ker telesu pomaga pri transportu, vnosu in izrabi kisika na celični ravni. To pomanjkanje kisika, ki je ponavadi posledica prehrane, lahko nastane tudi zaradi drugih faktorjev, kot so to strupi in negativna energija (sevanje).

*Opomba - Healing Cancer Naturally: vključno z negativnimi čustvenimi stanji (strah), ki jih spremljajo plitko dihanje in mišični krči.

 


'Kemoterapija zdravi raka... in Zemlja je ploščata'
I
ntervju Tijna Toubera z Lotharjem Hirneisom objavljeno v Ode Magazine št. 7, Oktober 2003

V sodobni družbi se od vseh bolezni najbolj bojimo raka. Za mnoge je to smrtna obsodba, saj ne obstaja učinkovito zdravilo zanj. Lothar Hirneise potuje po svetu z namenom, da najde učinkovito zdravljenje. Njegovo odkritje: vsakdo lahko najde rešitev za rak. Toda neizmerna samozavest je bistven predpogoj. Pogovor z uglednim strokovnjakom za raka, ki medicine ni nikdar študiral.

Pogovarjala sva se že kako uro, ko se mi je Lothar Hirneise približal na tak način, kot da mi bo izdal nekaj strogo zaupljivega. S smrtno resnim glasom mi je dejal:"Tumor je rešitev za naše telo, ki ima težave. Tumor nastane zato, ker nekdo ni več zmožen izločati adrenalin, tega pa potrebujemo za razgradnjo sladkorja. Višek sladkorja je nevaren, zato telo proizvaja tumorje. Tumor fermentira - izgoreva - sladkor. Tumor potrebuje veliko energije - sladkor - zaradi hitre delitve celic. Zato tumor raste tako hitro. Rakasta celica deluje tako kot celica v jetrih, le da dosti učinkoviteje. Tako tumor vašemu telesu omogoča, da se znebi strupov. Tumor je genialna rešitev določenega dela v vašem telesu." 'Ko postanete bolj zdravi, tumor izgine sam od sebe, zaradi tega tumorja ne smemo takoj kirurško odstraniti. Najprej se moramo razstrupiti. Če tumor raste še naprej - kar se skoraj nikoli ne zgodi - ga kasneje še vedno lahko operiramo.'

^nazaj gor^

Rak ni problem, rak je solucija.

To je provokativna in opogumljajoča vizija Lotharja Hirneisa. Sumi, da je naše telo preko evolucije ustvarilo tumorje s ciljem, da preživi:'Na primer - preveč sladkorja v celicah povzroči slepoto, tako kot se to zgodi pri diabetikih. Tvorjenje tumorja je rešitev za nastali problem. Okužba prebavil je tudi potencialna nevarnost. Če dobi prevelik zagon, nastane blokada črevesa. Tudi tukaj telo najde rešitev v tumorju, ki proizvaja encime, zaradi katerih se okužba zaustavi in jo tudi odpravi. Sam tumor ponavadi izgine sam od sebe. Večina rakavih bolnikov je presenečena, da imajo tumor. Vsa leta so bili popolnoma zdravi, nikoli niso imeli vročice, nikoli niso potrebovali zdravnika, in kar naenkrat imajo tumor. Od kod je prišel? Tumor jim je omogočal, da ostanejo zdravi, nekega dne pa se je njihovo življenje popolnoma sesulo.'

Lothar Hirneise ni zdravnik. Ima pa pionirsko - in z znanjem dobro podkrepljeno - vizijo o raku. S pomočjo preciznosti, ki je sestavni del njegovega nemškega porekla, je njegovo razmišljanje še dodatno ojačano. Hirneise je človek raziskovanja in trdnih dokazov, človek, ki je ubral nenavadno pot in postal vpliven, čeprav kontroverzen, specialist za raka v Nemčiji. Pred 10 leti je bil Hirneise

mojster vzhodnih borilnih veščin in vaditelj kung-fuja. Bil je tudi lastnik uspešne trgovine s športno opremo. l.1996 je svojo prodajalno prodal z manjšim dobičkom, saj je svoji ženi Chris in sinovima obljubil, da bo po letih marljivega dela in poslovnih potovanj, naredil pavzo in preživel več časa s svojo družino. Nato pas o pri njegovemu prijatelju odkrili rak. Hirneise: 'Preden sem odprl trgovino s športno opremo, sem 10 let delal po bolnišnicah. Izšolal sem se za terapevtsko sestro in sem 4 leta študiral psihoterapijo. Zato ni nič čudnega, da me je prijatelj poklical na pomoč. Toda o raku nisem kaj dosti vedel. Začel sem iskati informacije o raku ter pri tem naletel na Lynne McTaggart, ustanoviteljico revije What Doctor's Don't Tell You (Kaj vam bodo zdravniki zamolčali), ki je tudi avtorica knjige z istim naslovom. Udeležil sem se konference o alternativnem zdravljenju v Londonu, ki jo je ona organizirala. Nekaj govornikov je pripovedovalo nekoliko ezoterične zgodbe, toda name so velik vtis napravili rezultati raziskav, ki so jih predstavili.'

Londonska konferenca What Doctor's Don't Tell You označuje začetek intenzivnega iskanja potencialno obetavnih oblik zdravljenja raka. Imel je tako čas kot tudi denar - 'kombinacija, ki jo ne more imeti vsakdo' - in prebiral je vse o tem, kar mu je prišlo pod roko. ' Chris je norela. Kadarkoli sem naleten na novo možnost za zdravljenje, sem sedel na prvo letalo in odletel v Mehiko, Indijo, na Kitajsko, na Bahame, v ZDA, po Evropi - ali kje sploh nisem bil?'

Iskanje ga je na koncu pripeljalo do tega, da je l.1997 ustanovil fundacijo Menschen gegen Krebs (Ljudje proti raku), ki jo je deloma navdihnila fundacija People Against Cancer ustanovitelja Franka Weavela, ki ga je spoznal na konferenci v Londonu. Menschen gegen Krebs zdaj objavlja redne periodične novice. Organizira predavanja, delavnice, poleg tega pa omogoča pomoč preko telefona in svetovanje preko elektronske pošte. Te pomoči je deležen vsakdo, ki postane njen član, letna članarina pa znaša 60 EUR. Zdi se, da med rakavimi bolniki obstaja zelo velika potreba po neodvisnih informacijah, ki jih drugače v zdravstvenem sistemu ni moč pridobiti. Hirneise: 'Večina zdravnikov so dobri profesionalci, ki resnično hočejo svojim pacientom pomagati. Toda - delajo v slabem sistemu. Od kod pa zdravniki dobijo informacije? Najprej od univerzitetnih profesorjev. Kako pa nekdo postane profesor? S tem , da se prebija skozi establišment. S ponavljanjem tega, kar so drugi že bili povedali. V znanstveni srenji ne obstaja druga pot, da nekdo postane univerzitetni profesor, kot je ta. Vsak zdravnik se redno udeležuje konferenc, ki pokrivajo njegovo stroko.v zadnjih letih še nisem bil na konferenci, ki jo ne bi sponzoriralo neko farmacevtsko podjetje. Obstajajo še revije in časopisi. Tiso polni oglasov farmacevtske industrije. O lastništvu izdajateljev teh publikacij sploh ne bom govoril. Obstaja zgolj en mogoč zaključek: v konvencionalni medicini je nepristranskost ostala nekje v preteklosti.'

Hirneise je velik zagovornik integralnega pristopa do zdravljenja raka, ki vključuje tudi ne-Zahodne metode:' V vsem tem času, ko sem delal po bolnišnicah, nisem niti enkrat slišal govoriti o alternativnem zdravljenju raka. Poprečen zdravnik o zdravljenju raku v Rusiji, Indiji, na Kitajskem ali v Južni Ameriki,...ne ve ničesar. Če o takem zdravljenju povprašam zdravnika, mi ta odgovori takole:"Če bi zadeva delovala, bi o tem že slišal." In prav to je tisto: v revijah, ki jih on prebira, o tem nič ne piše. Na tak način ta sistem vzdržuje samega sebe. Onkologi o tem nimajo pojma. Odkrito povedano, beseda 'onkolog' sploh ni primerna za označbo zdravnika, ki ima opravka z rakom. Boljša označba bi bila 'kemoterapevt' ali pa radioterapevt'. Največkrat počno prav to.'

Zgodaj zjutraj ob 8:30 sedimo v pisarni Hirneisa na zgornjem nadstropju njegove lepe hiše z razgledom na gričevnato pokrajino v okolici Stuttgarta in zajtrkujemo. Načenjamo temo: kemoterapija. Pred kratkim je Hirneise napisal knjigo na to temo, s provokativnim naslovom: 'Chemo heilt Krebs und die Erde ist eine Scheibe' (Sensei: Kernen, 2002), (Kemo zdravi raka in Zemlja je ploščata). Njegova vizija ne dopušča veliko domišljije: kemoterapija - terapija, ki jo vsak dan prejema mnogo rakavih bolnikov - ne deluje. 'Lahko si predstavljam, da je v določenih primerih kemoterapija lahko trenutna rešitev, toda le kot del celotnega protokola, ki vključuje detoks, sprememba prehrane in mentalno/duhovno podporo. Toda, sem proti načinu, kako se jo dostikrat uporablja. Nadaljevanje zdajšnjega protokola povzroča smrt. In pika. Še več, (zdravniki) govorijo svojim pacientom, da ko se tumor odstrani, postanejo zdravi. To ne samo, da ni res, je bedarija. Mimogrede, poznam veliko zdravnikov, med njimi je veliko tudi mojih prijateljev, in ko gremo na pivo, se mi izpovedo, da na sebi in na svoji družini, kemoterapije ne bi nikoli dovolili. Zdravniki svoje paciente pošiljajo k meni, ker vedo, da konvencionalno zdravljenje ne deluje. Svojim bolniko povejo: "To vam moram dati, toda to ne deluje. Pojdite k gospodu Hirneisu." In kljub temu še naprej delajo v sistemu. Ali ni to shizofreno? Toda zdravnik lahko mnogo tega izgubi, če obrne hrbet sistemu: denar, kariera, profesionalni položaj - če si zdravnik, te vsi opazujejo. Še več, če se obrneš proti toku, te čakajo hude preizkušnje. Moraš biti zelo trdoživ, da to preživiš.'

Hirneise je zelo kontroverzna oseba. Zdravniki zanj pravijo, da je nor, nevaren, ali pa še kaj hujšega. 'Toda še nisem doživel tega, da bi k meni pristopil zdravnik in rekel: "G.Hirneise, tisto kar ste zapisali na strani 235, nima nobenega smisla, saj....?" Ne obstaja znanstvena diskusija. Toda to ni nič presenetljivega. Če jih vprašam za primere ozdravljenih pacientov, ki so ozdraveli zahvaljujoč njihovemu zdravljenju, obmolknejo. Po drugi strani pa lahko navedem tisoče bolnikov in primerov, ki jim je šlo na boljše, čeprav so jih njihovi zdravniki že odpisali. Jaz jih poznam, vsak dan stisnem roku kateremu izmed njih.

Hirneise je veliko potoval, bral, se pogovarjal z zdravniki in bolniki po vsem svetu. Zbral je številne izkušnje in raziskave ter jih statistično obdelal. In njegov zaključek je jasen: vsako uspešno zdravljenje raka vključuje 3 elemente: temeljit detoks, sprememba prehrane delati na psihi ali duhovnosti. 'Na vsaki kliniki, ki sem jo obiskal, vedno in povsod.' Gledal sem ljudi na smrtni postelji, ker se jim je rak naselil na kosti, možgane, pljuča in na kostni mozeg - in stanje se je izboljšalo. Rak v zadnjem stadiju - ne obstaja zdravilo na svetu, ki bi te lahko pozdravilo - ne konvencionalno, ne alternativno.'

če je tako preprosto in nedvoumno, zakaj ni več ozdravljenih bolnikov? Ker to od pacientov zahteva disciplino in trud. Večina nas izbere lažjo pot: kemoterapijo, obsevanje in/ali operacijo. Ljudje pravijo: "Kaj misliš s tem - lažja pot? Ali veš, kako grozna je kemoterapija?" Seveda ni kemoterapija lahka stvar, toda korenito spremeniti prehrano in življenjske navade je še težje. Zato tako malo ljudi preživi raka. "Najprej se razstrupi, potem dobra dieta in bodi srečen.," jim pravim. "Kaj?" zavpijejo, "naj bom srečen? G. Hirneise, ali ste čisto zblazneli? Povsod imam tumorje, še hoditi ne zmorem, in vi mi pravite, naj bom srečen?" Potem jim pojasnim, da se lahko zgodita samo dve stvari: ali boste kmalu umrli, ali pa boste ozdraveli. Če boste kmalu umrli, potem je dobro, da imate še kako veselje, preden zares umrete. Če pa ne boste umrli, potem je zabava za vas dobra stvar, saj spodbuja delovanje vašega imunskega sistema. Sliši se noro, toda z ljudmi, ki prihajajo k meni, imam veliko zabave. Pred kratkim se, imel seminar z pacienti v zadnjem stadiju raka - redkokdaj sem se nasmejal toliko, kot sem se na tistem seminarju. Zadovoljevanje ega, denar in seks, vladajo današnjemu svetu. Samo rakave bolnike te stvari sploh ne zanimajo. Isto, kot če bi se pogovarjal z papežem ali Mati Terezo. Od njih sem se veliko naučil. Živijo samo za tisti dan. Oni živijo tako drugače od preostalega sveta."

Če lahko zabava in smisla polno življenje prispeva k zdravljenju raka, se postavlja vprašanje, ali odsotnost tega vzpodbuja raka? Lothar Hirneise meni, da se rak prične s stresom: 'Rak ne more obstajati brez stresa. 100% nemogoče! Obstajajo debate o tipih stresa - fizični in psihološki - toda za samo celico je nepomembno, od kod izvira. Vsak rakav bolnik ima težave s sladkorjem. Inzulin sladkor dovaja celicam. Adrenalin - in v manjši meri kortizol in glukon - sladkor odvajajo. Večina ljudi meni, da če smo pod stresom, potem imamo višek adrenalina. To je res, toda samo na začetku. Dolgoročni stres povzroča pomanjkanje adrenalina. In to lahko zasledimo pri rakavih bolnikih. Celice imajo preveč sladkorja, ki se ga ne morejo znebiti. Celice poginejo. Sladkor je strup: če ga je preveč, uniči vaše arterije, ledvice in kosti. Telo se s tem spoprime tako, da proizvede tumorje - kot zadnjo možnost, da se znebi odvečnega sladkorja.'

'Za nekatere, ki so pod stresom in imajo posledično težave s sladkorjem, je rešitev problema v tem, da spremenijo prehrano, ker se slabo prehranjujejo, spet za druge pa rešitev leži v psihološki, duhovni sferi, ker imajo npr. težave z odnosi (partner, družina, služba). Zato dobra dieta ne deluje enako za vsakega posameznika. Je pač odvisno, od kod stres izvira. Zato je toliko pomembno, da se človeka obravnava kot celoto. Torej, pogovarjati se je treba s celo osebo. Frank Weavel iz People Against Cancer pravi: "Dajte mi na razpolago po ure časa za pogovor z rakavim bolnikom in našel bom pravi problem." Tudi moje izkušnje so enake. Včasih je potrebno več ur pogovora, toda problem bomo odkrili. Težava pri zdravnikih je v tem, da za pogovor s pacientom niso plačani. Če gresta k zdravniku dve različni ženski z rakom na dojki, je zanj jasno: rak na dojki. Iz mojih izkušenj pa vem, da sta dva primera raka na dojki lahko povsem različni bolezni. Če nekdo izgubi sina in se mu po šestih mesecih razvije rak na prostati, ali bi pri njemu za zdravljenje uporabili kemoterapijo?"

Iz Hirneiseovih izkušenj, če pacient odkrije vzrok raka in če si resnično želi ozdraveti, potem lahko tudi tak, ki stoji pred durmi onostranstva, v celoti ozdravi. Paradoks - ko se ljudje enkrat zopet sprostijo, se adrenalin začne zopet normalno tvoriti. 'Imam fotografijo iz leta 1994 ženske iz Karlsruhea, ki je takrat imela rak na skoraj vseh kosteh in v kostnem mozgu. Ni mogla iz svoje postelje, saj bi se ji kosti polomile. Dobivala je velike odmerke morfija in je že skoraj umrla. Še vedno živi. Pred kratkim sem je obiskal. Živi normalno življenje. Ne moreš biti bolj bolan, kot je to bila ona. Poznam žensko, ki je dvakrat umrla, in so jo dvakrat oživljali. Duhovnik je bil ob njeni postelji in ji je dal zadnji zakrament. Gre ji dobro. Je v 70-tih letih, smuča v Švici in ima ljubčka, ki je 20 let mlajši.'

Hirneise se zaveda, da je tisto, kar govori, pljuska v lice vsesplošnemu prepričanju. Še več - tega ni lahko razumeti, kaj šele bolniku, ki so mu ravnokar postavili diagnozo - rak. 'Moral sem prepotovati ves svet, da bi šele čez nekaj let to doumel, kako naj torej pričakujem razumevanje posameznika, ki sem mu predaval samo 1 uro?' Hirneise trenutno poučuje 30 oseb, ki se bodo, tako kot to dela sam, pogovarjali s pacienti, ki so jim pravkar podali "smrtno obsodbo". 'Potrebuješ objektivno osebo, ki zna racionalno razmišljati. V tistem trenutku so vaši prijatelji in družina enako čustveni, kot ste tudi sami. Večina misli, da je zdravnik objektivna oseba. ni. Zavedati se morate, da v njegovih očeh niste zgolj bolnik, temveč tudi stranka. On vam bo nekaj prodal, ne glede na to, ali je 'pravi' zdravnik, ali pa 'alternativni' zdravnik. Marsikatero življenje lahko ohranimo, če se z bolnikom takoj pogovori oseba, ki je neodvisen strokovnjak. Zato smo vzpostavili ta tečaj, kjer se mora vsak zaobljubiti, da psihoterapije ne bo izvajal samostojno.'

Druga ovira na poti ozdravitve je t.i. skrb po zdravljenju. ' Mnogim pacientom po opravljenem zdravljenju rečejo, da se morajo po treh mesecih pri njih zopet zglasiti. Večina ljudi zadnja dva tedna pred iztekom tega roka, ne more spati. Tu govorimo o stresu! Potem opravijo krvne preiskave in na njihove rezultate je potrebno čakati en teden. Ljudje so zelo negotovi. Obstaja toliko možnosti za dodaten škodljiv stres. In še nerazumevanje. Večina zdravnikov govori z jezikom, ki ga nihče ne razume. Svojim pacientom te kontrolne preglede odsvetujem. Je preveč nevarno.'

Primer: ' Pred časom sem imel predavanje in na koncu je k meni pristopil možak, me objel in izjavil: "Vi ste mi rešili življenje!" Nekaj mesecev kasneje, me je poklicala njegova hči. Kaj se je zgodilo? Otroci so ga prepričali, naj vseeno gre k svojemu zdravniku. In to je na koncu tudi storil. To je bilo v ponedeljek. V soboto je umrl. Stres, strah in tesnoba, ki se je pojavila ob zdravnikovi nerazumljivi diagnozi, ga je obnorela. Ko me ljudje vprašajo, katere teste naj opravijo, jih vprašam:" Ali lahko spite brez diagnoze?" Če lahko, potem testi niso potrebni. Če potrebujete diagnozo za to, da boste bolje spali, potem opravite pregled. Namesto krvnih preiskav je dosti boljše, če se pogledamo v ogledalo. Opazujte svoje celo telo, svojo kožo, itd. To je dosti boljša diagnoza. Potem meditirajte in prisluhnite svojemu telesu. Poslušajte, kaj vam vaše telo pripoveduje. Veliko tega boste odkrili, omogočilo vam bo vpogled v vašo notranjost. Še vedno greste kasneje lahko na obisk k svojemu zdravniku. Ne hodite k zdravniku samo zato, da vam pregleda kri ali vas slika z rentgensko napravo. Zavedam se, da je to veliko žrtvovanje. Mislimo, da zdravnik najbolje ve? Nak. Verjemite mi, to ne deluje na tak način. Tumor ni vaš sovražnik. Pravi vzrok je stres in nihče ne prenaša dobro stresa, ki ga povzročajo pregledi pri zdravniku.'

Verjetno je najpomembnejše sporočilo Lotharja Hirneisa, da mora vsak posameznik najti svojo pot do ozdravitve. V tem procesu lahko zdravnik pomaga. Toda tudi prijatelj lahko. Vsakdo lahko sam zase ustvari kritiški pogled na določeno terapijo in najde tisto, ki mu bo ustrezala. Hirneisov navdih je individualnost. Še zadnji košček nasveta človeka, ki je spregovoril s tolikim številom oseb, ki so bili sposobni premagati svojo bolezen: 'S tumorjem sklenite pogodbo. Opazil sem, da je storilo veliko ozdravljenih oseb. Začeli so se pogovarjati s svojim tumorjem: " Dragi tumor, to je situacija, kdo bo koga. Če boš zrasel, bom moral umreti, in hkrati tudi ti z mano. Dajva ustvariti situacijo, ki bo zmagovita za oba. Ti se boš pomanjšal, ni ti treba umreti, zgolj zmanjšaj se na normalno velikost, kar bo zame pomenilo, da bom lahko živel. V zameno bom...?!"

Pacientom pravim, da morate pri teh obljubah biti previdni, saj se bo tumor držal obljube toliko časa, kot se jo boste tudi sami. Če pri tem ne morete vztrajati, naredite novo pogodbo. Obstajajo ljudje, ki jim ne morem pomagati. Bila je ženska, katere sin je storil neuspešen samomor. Ob njegovi smrtni postelji je prosila Boga, naj namesto njega vzame njo. Sin je preživel. Nekaj tednov kasneje je imela raka. Svetoval sem ji, naj sklene novo pogodbo z Bogom, naj se z njim zopet pogovori. Toda ona se je bala, da ji bo potem Bog vzel sina. Kmalu za tem je umrla. Takemu človeku se ne da pomagati. To je moč pogodbe. Vsaka oseba in vsaka bolezen je enkratna, zato je to treba spoštovati, obstajati mora zelo oseben pristop.'


Contact: Menschen gegen Krebs, P.O. Box 1205, 71386 Kernen, Germany. www.krebstherapien.de (German-language).
 

^nazaj gor^

Tumor kot "druga jetra"
(skladišče toksinov in nevtralizator)

by Healing Cancer Naturally  C 2007

Ko je to predstavljeno že v razgovoru zgoraj o 'Kemo zdravi raka... in Zemlja je ploščata', Lothar Hirneise na tumor gleda pozitivno. Resnično v tej knjigi je celo poglavje namenil razpravi o vlogi tumorja, ki ga ustvari telo z namenom, da se tam kopiči višek toksinov, ki se od tam ne morejo izločiti, torej ne morejo zaiti v obtok na splošno.

Glede na raziskave Dr. Kousmine iz Francije, tak pogled na pozitivno vlogo tumorjev pri razstrupljanju vodi k ugotovitvi, da se tumorjev ne sme kirurško odstraniti, preden se ne zaključi intenziven detoks (verjetno bodo do takrat že tako ali tako izginili sami po sebi). Da tumorji v resnici služijo kot "skladišča toksinov", je bilo potrjeno s strani zdravnikov, kot je to na primer holistični zdravnik Dr. Dietrich Klinghardt, ki je poročal, da je pri seciranju tumorjev odkril velike količine težkih kovin, kot je to npr. živo srebro, skoncentrirane v osrčju tumorja.

Dr. Klinghardt med drugim piše, da je "vrhunski nemški toksikolog dr. Max Daundereder opravil številne biopsije tumorjev pri pacientih, ki so imeli amalgamske zalivke v zobeh, in seveda je bil amalgam tudi v tumorjih. Koncentracije so najvišje v osredju tumorja (maligni melanoma, rak na možganih, mehurju, želodcu, črevesu in na jeziku - tako kot je to storil tudi Omura s svojim dvoprstnim O-obročnim testom, variacija A.R.T.. Daunderer je našel v osrčju teh tumorjev tudi druge koncentracij toksinov: druge kovine - raztopine formaldehidov.

V svoji knjigi The Cure For All Diseases (Zdravilo za vse bolezni), se dr. Hulda Regehr Clark strinja, da "večina solidnih malignih tumorjev vsebuje steklena vlakna ali azbest... tumor .. vsebuje freon, še en strup, kasneje pa še propil alkohol1 ker so tumorji dostikrat večji, v premeru nekaj centimetrov, in ker toksini ne zavzemajo veliko prostora, obstaja še veliko nedoločenih snovi... V kasnejših fazah rakavih tumorjev so ti vse bolj okuženi z običajnimi bakterijami Salmonella, Shigella in Staphylococcus aureus."


Opomba Healing Cancer Naturally

Tako kot Lothar Hirneise, sem vse bolj prepričan, da "lahko vsakdo najde rešitev za raka. Toda neomajno zaupanje je osnovni pogoj." Še to bi dodal "zaupati vase in ne neki t.i. avtoriteti" in tako kot Lothar Hirneise vzpodbuja, vsakogar, naj se "pogleda v zrcalo", t.j, da preišče vso zunanjost telesa, da najde znake zdravja ali narušenega zdravja, ter notranjost, da se ugotovi počutje, potem meditirati, poslušati, itd...^nazaj gor^