Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > on > prostata
 

 

Prostata

prostata

 

Tako kot ženske, so tudi moški izpostavljeni negativnim vplivom sintetičnih estrogenov. Z leti se prične zniževati raven testosterona, ki ga spremlja porast nivoja estradiola (ta spada med estrogene), zato se pri starejših moških pogostokrat povečajo prsi. Estradiol vzpodbuja rast celic, zato so moški in ženske ogroženi od nastanka raka. Estradiol vzpodbuja gen BLC2, ki preprečuje odmiranje celice. Sliši se sicer dobro, v resnici pa temu ni tako. Prav zaradi tega razloga celice v prostati rastejo nezadržno, kar povzroči njeno povečanje, posledično nastane rak. To je ključni faktor za nezadržan razmah te bolezni.

  • v ZDA se v poprečju vsake 3 minute diagnosticira rak prostate, vsakih 15 minut umre 1 moški, zaradi te bolezni
  • rak prostate je številka 2 pri moški populaciji
  • v ZDA ima 11 milijonov moških eno izmed oblik raka na prostati
  • črnsko populacijo v ZDA najbolj ogroža ta tip raka, 1.mestu na vsem svetu
  • preživetje raka na prostati je bil leta 1995 enak stopnji iz leta 1965
  • od raka na prostati zbolijo vedno mlajši moški, razširjenost te bolezni se vsakih nekaj let zviša za 90%

In kaj lahko storimo?
  Redna uporaba naravne kreme progesterona se priporoča vsem moškim po 25.letu starosti, 1/2 tistega, kar se priporoča ženskam.

Zakaj krema?
  Predvsem zaradi dobre absorbcije progesterona skozi kožo, ki zaradi svoje vodotopnih lastnosti hitro preide v krvotok. Prav tako moškim zagotavlja zelo hitro pomoč v primeru, da imajo oteklo prostato .
Naravni Progesterone
  Dr. John R. Lee pravi v svoji knjižni uspešnici, da je progesteron življenskega pomena tako za ženske, kot tudi za moške. Progesteron je glavni predhodnik adrenalnih hormonov in testosterona. Vendar ga moški potrebuje za polovico manj.
  Naravni Progesterone dokazano izboljša spolno slo in potenco, pri ženskah zviša plodnost, moške pa ščiti pred rakom na testisih in na prostati. Normalizira in uravnoteži razmerje hormonov v telesu in to brez škodljivih stranskih učinkov.

  • Dnavna uporaba za moške 8 - 12 mg
  • Progesteron preprečuje konverzijo testosterona v DHT, bolj poznan kot "slab" testosteron
  • Progesteron uravnoteži hormon estrogen, ki se proizvaja tudi v moškem telesu
  • Nima ženskih značilnost

Drugi ključna naravna sredstva za zdravje moških

- Saw Palmetto
  Imenujejo ga tudi "naravni kateter", zaradi svojih terapevstkih lastnosti pri sečnem mehurju in prostati (pri moških). To rastlino na široko uporabljajo v Kanadi, Nemčiji, Veliki Britaniji, v zadnjem času pa vse več tudi v ZDA, za boljše delovanje prostate in sečnih vodil. Reklamirajo ga tudi kot naravni afrodizijak. Saw Palmetto je tonik in je ena izmed redkih rastlin, ki so anabolične - krepi telesno tkivo.
  Pri moških zdravi povečano in oslabelo prostato. Igra vidno vlogo pri zdravljenju benigne hipertrofije prostate. Deluje preventivno pri spremembi testosterona v dihydrotestosterone, slednji se smatra kot glavni povzročitelj razrasta celic v prostati. Stabilizira delovanje sečnega mehurja, uriniranja.....Redno jemanje saw palmetta lahko zmanjša pogostnost uriniranja (predvsem ponoči), zmanjša vnetje sečnega mehurja in povečane prostate.
- Pygeum - afriška sliva
  Pygeum Africanum se že dolga leta uporablja, kot prevencija pred atrofijo (BPH) in slabšega delovanja prostate. Je bogat z maščobnimi kislinami - beta sitosterol. Te kisline imajo afiniteto do prostate in so odlične kot balans lipidov in tekočin. Študije so pokazale učinkovitost te rastline pri odpravljanju vseh vrst težav prostate.
- Kopriva
  Že prej omenjeni dihydrotestosterone naj bi bil glavni povzročitelj BPH-ja, saj moški, ki imajo malo dihydrotestosterona, nimajo povečane prostate. Zdarvila, ki preprečujejo proizvodnjo dihydrotestosterona, zmanjšajo rast prostate. Tudi zvišanje estrogena pri starejših moških, naj bi pomagal pri razvoju BPH-ja.
  Raziskave afriške slive in koprive so pokazale, da ti dve rastlini zaustavijo produkcijo dihydrotestosterona.
- Olje iz pečk marelice
  Pred več kot 30-imi leti  so vedeli, da je Amygdalin (Vitamin B-17), ki se tvori v peškah marelic, zdravilo proti raku.
- Bučno olje
  Bučno olje naj bi delovalo preventivno pred težavami sečnega mehurja in prostate, v zgodnji fazi pa tudi zmanjša obseg prostate. Ker vsebuje ključne maščobne kisline (linoleic, linolenic in arachidonic), naj bi zagotavljalo zdravo prostato. Enako velja tudi za olje iz kaper.


In še  nasvet:
  Vsak moški nad 25.letom, bi moral redno jemati progesteron.

Priporočam:

maxprostate - Maximum Prostate

progesteron -Natural Progesterone