Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > Rife

Royal Raymond Rife

Royal Rife

Royal Raymond Rife je bil v 30-tih letih prejšnjega stoletja z vseh strani izjemno čislan ameriški znanstvenik, ki je razvil napravo, s katero je v bistvu lahko ozdravil vsakega bolnika. Njegova naprava se je imenovala Rife Ray Tube in je nastala na osnovi pomorskega oscilatorja radijskih frekvenc.

Potem ko je v ZDA dokončal študij medicine, se je za šest let odpravil v Nemčijo, kjer je opravljal raziskovalno delo v podjetju Carl Zeis. Skonstruiral je zelo kompleksen mikroskop, pri katerem je uporabljal različne medije za ukrivljanje svetlobe. Poimenoval ga je Univerzalni mikroskop. S tem si je pridobil ugled v sicer ozkem krogu znanstvenikov.

microscopeUniversal Microscope

Toda njegova glavna ambicija je bila ustvariti tak mikroskop, kjer bo mogoče opazovati najmanjše mikroorganizme, da bi lahko videl kako se dezintegrirajo ali kako spremenijo svojo obliko pod vplivom ultrasonične frekvence.

Moramo vedeti, da so bili v tistih časih mikroskopi preslabi, da bi z njimi lahko videli viruse, le bakterije je bilo moč opazovati. Videti in opazovati viruse je bilo mogoče zgolj z njegovim revolucionarnim mikroskopom, ki je imel povečavo kar 31.000 x, s posebno UV svetlobo pa je bilo moč to povečavo še podvojiti.

Težava elektronskih mikroskopov je v tem, da najmanjših organizmov ne moremo opazovati kot žive tvorbe, saj jih žarčenje ubije. Torej jih lahko opazujemo le kot mrtve organizme.

Z njegovim mikroskopom pa je Rife lahko opazoval tudi najmanjše mikroorganizme, kako se ti v določenih pogojih spreminjajo, nekateri so poprijeli celo 16 različnih oblik. Če pa je uporabil MOR (mortal oscillatory resonance), je pod mikroskopom lahko videl, kako se tak mikroorganizem pod določeno frekvenco razpoči. Rife je lahko s to svojo napravo uničeval tako patogene bakterije kot tudi viruse, ki jih je bilo, ob določenih bolezenskih stanjih, moč opaziti v krvi in v tkivu.

Za svojo genialnost na področju mikrobiologije, optike in drugih mehanskih ter elektronskih aplikacijah, je bil nominiran za Alternativno Nobelovo nagrado, ki so jo v Evropi podeljevali za bolj „mejna“ odkritja, ki so bila „spregledana“ s strani Švedske akademije.
Henry Timken, Jr., bogati lastnik podjetja Timken Roller Bearing Company je postal njegov podpornik. Za inovacije, ki jih je Roy Rife uvedel v njegovem podjetju in s tem znižal stroške proizvodnje, mu je Timken v San Diegu postavil najsodobnejši laboratorij, kjer je lahko raziskoval karkoli si je poželel.

Tam je spoznal tudi doktorja Milbanka Johnsona, predsedujočega v regionalnem zdravniškem odboru in člana medicinskega oddelka na USC (Univerza Južne Kalifornije). Ta mu je v tridesetih letih nudil vso podporo zdravstvenih avtoritet. Dr. Johnson je zanj vzpostavil tudi povezavo z eminentnimi bakteriologi, ki jih je zanimalo raziskovanje pleomorfnosti mikroorganizmov. Z njegovim mikroskopom so lahko tudi oni spoznali pravilnost teorije o pleomorfnosti mikroorganizmov.
Rife je svoje raziskave najprej opravljal na laboratorijskih živalih, ki jim je induciral neko bolezen, potem pa jih je s svojo napravo pozdravil. Njegov naslednji korak je bil zdravljenje ljudi obolelih od raka. Klinične raziskave je na medicinski fakulteti USC vzpostavil dr. Johnson, vodil pa jih je patolog dr. Alvin Ford s svojo ekipo.
V teh raziskavah je sodelovalo 16 rakavih pacientov, ki so imeli različne oblike malignosti. Po 70 dnevih je Rife s svojo napravo ozdravil 14 bolnikov, v naslednjih dvajsetih dnevih pa je ozdravitev dosegel tudi pri preostalih dveh pacientih. Samo zdravljenje je imelo tudi nekaj prekinitev, kjer je Rife uporabil določena hranila, ki so limfatičen sistem spodbudila, da uničene mikrobe lahko izloči iz telesa (to je izrednega pomena za potek vsakega zdravljenja raka!).

Leta 1940 je Dr. Arthur W. Yale oznanil, da je Rife odkril tehniko uspešnega zdravljenja raka, kar je pomenilo, da rak v prihodnosti ne bo več predstavljal nobene hujše nevarnosti za človekovo zdravje, čeprav je bil rak tudi takrat na drugem mestu kot vzrok umrljivosti v ZDA. Toda na žalost dr.Yale ni imel zadnje besede.

Kaj je MOR (mortal oscillatory resonance)?

Iz fizike poznamo resonanco. Primer: s človeškim glasom (petje) je moč doseči tako zvočno frekvenco, da steklen kozarec poči. Po tej teoriji je za vsako snov moč najti določeno frekvenco, da ta razpade (implozija ali pa eksplozija). In Royal Rife je iskal prav to, da bi z določeno frekvenco dosegel, da nek določen patogen mikroorganizem razpade, zdravo telesno tkivo pa bi ostalo nepoškodovano. Tako je Rife razvil resonančno terapijo, kot jo je sam imenoval. Z mikroskopom, ki ga je razvil prav on, je Rife lahko opazoval, kako se patogeni mikroorganizmi z njegovo napravo MOR popolnoma uničijo. Z njih uničenjem se je tudi njegov pacient posledično pozdravil. V nasprotju z danes nam poznano radio- terapijo, je njegova resonančna terapija uničila le patogene mikroorganizme, zdrave celice pa so ostale nedotaknjene. In to je bilo bistvo njegove terapije.


Dodatne raziskave

Rife je spadal med skupino mikrobiologov ter raziskovalcev, ki so sledili teoriji pleomorfizma, in ta skupina je postajala vse številčnejša. S to teorijo se je dalo razložiti življenje mikroorganizmov, kako se patogeni organizmi spremenijo, dostikrat v več različnih oblik.
Toda Royal Rife je opazil še eno podrobnost – mikroorganizmi so se spreminjali tudi v primeru sprememb v tkivu ali v krvi! To pa je vodilo v teorijo, da so spremenjene okoliščine v tkivu ali v krvi tiste, ki povzročijo bolezen, in ne mikroorganizmi. Opazil je, da spremenjen pH tkiva vpliva na spremenjeno obnašanje mikroorganizmov – ti lahko postanejo bolj patogeni ali pa bolj benigni. In to je osnova teorije o vzrokih bolezni, ki ji danes mnogi holistični zdravilci sledijo. Tudi Rife je pričel spoznavati pravilnost tega, čeprav je imel na razpolago napravo, s katero je lahko povsem uničil mnoge patogene organizme in s tem zdravil bolnike.

Rife je te spremembe oz. pleomorfnost mikroorganizmov posnel in fotografiral ter jih dal vsem znanstvenikom, ki jih je to zanimalo. In to kar so na teh posnetkih lahko videli, je bilo enkratno, povsem v nasprotju z uradno teorijo o monomorfnosti mikroorganizmov.

Vzpon in padec Royal Rifea

Ko se je po ZDA razširila novica, da lahko Rife s svojo napravo povsem pozdravi rakave bolnike, je postal slaven, postal je prava medijska zvezda. Najuglednejši zdravniki so potovali na Zahodno obalo, da se z njim spoznajo in in se na lastne oči prepričajo o njegovem znanstvenem uspehu.

Toda to obdobje ni trajalo večno....

…. Medicinska elita in farmacija je kmalu uvidela, da lahko Rife, s svojim načinom zdravljenja, ogrozi njihov privilegiran položaj. Če bi teorija o pleomorfnosti mikroorganizmov obveljala, potem ne bi več obstajala potreba po zdravljenju raka s kirurškimi posegi, z obsevalnimi terapijami in s strupenimi zdravili.

Dr. Thomas Rivers je bil prvi, ki ga je napadel. On je prihajal z Rockefeller inštituta, sledil pa mi je tudi Dr. Hans Zinser, mikrobiolog z Harvard Medical School. Rifove teorije in tehnike sta razglasila za neverodostojne, zaradi njunega ugleda pa se jima je kmalu pridružila tudi vsa ostala medicinska srenja, ki je bila navajena ubogljivosti.

Okrog leta 1936 se je Rife odločil proizvajati bolj uporabne naprave, zato se je povezal s človekom, ki je razumel njegove inovacije. To je bil Philip Hoyland, inženir elektrotehnike. Skupaj s še dvema družabnikoma sta ustanovila podjetje Beam Ray Corporation, ki naj bi Rifove naprave izdelovalo za potrebe klinik in za zdravnike z zasebno prakso. Na kar se je pojavil Morris Fishbein, zdravnik, ki ni nikoli delal v svojem poklicu, bil pa je poznan kot „plačan morilec“ alternativne medicine in eden glavnih v Združenju ameriškega zdravstva – AMA. Najprej je z deset tisoč dolarji podkupil Hoylanda skušal pridobiti nadzor nad proizvodnjo Rifovih naprav. Zadeva je končala na sodišču, kjer je leta 1939, na koncu procesa, Rife končno le zmagal. Toda ta izdaja, veliki stroški procesa in emocionalni davek, ki ga je plačal, je Rifea pahnil v alkoholizem.

Če Fishbeinu ni uspelo na sodišču, pa mu je uspelo na drugem področju: zdravnikom je prepovedal uporabo Rifove tehnologije in metod zdravljenja. Kljub temu je ozek krog kalifornijskih zdravnikov nadaljeval z Rifevo metodo zdravljenja, saj so v že prej omenjenemu eminentnem zdravniku Dr. Milbank Johnsonu imeli zaveznika. Toda Johnson je umrl leta 1944. skupaj z njegovo smrtjo, je iz znanstvenega arhiva univerze USC ves znanstveni material v zvezi z znanstvenim delom dr. Rifea skrivnostno izginilo! Vsa laboratorijska oprema je bila zasežena, sam laboratorij pa je bil uničen. Zdravstvena mafija pod pokroviteljstvom združenja AMA je končno zmagala. Obstajal je tudi utemeljen sum, da je bil dr. Johnson v resnici zastrupljen.
Royal Rife se je vse bolj pogrezal v alkoholizem, pričel pa je uporabljati tudi valijum. Okrog leta 1960 je inženir John Crane nagovoril dr. Rifea, da nadaljuje s svojim delom. Ker je v tem času nastalo več tehnoloških iznajdb, je bila tudi novo nastala Rifova naprava boljša od tiste izpred več kot dvajsetih let. Toda AMA ni mirovala in je dosegla, da je FBI vso novo opremo zaplenila in uničila, Johna Cranea pa so postavili na sodišče, kjer je bil obsojen na 10 let zapora. V zaporu je preživel 3 leta in en mesec.

Royal Rife je pobegnil v Mehiko, kjer je v starosti 83 let umrl. John Crane je izjavil, da je bil Royal Rife velik znanstveni genij, ni pa bil borec. Crane je umrl leta 1995, do konca življenja pa je skušal svetu pokazati pravilnost teorije in uspešnost naprav, ki jih je razvil Royal Rife.

Zaključek

Danes je težko reči, ali obstaja kaka naprava, ki bi bila ekvivalent Rifeovi. Hulda Clark je za časa svojega življenja bila v središču tako imenovane alternativne medicinske scene, prodajala je tudi neko napravo, ki naj bi delovala po principih MOR-a. Pri njej me je najbolj motilo to, da je bila zelo poslovno usmerjenja, torej je zanjo bil najvažnejši osebni profit.

Na tržišču obstaja veliko naprav, ki naj bi bile ekvivalent Rifovi. Težko rečem, koliko resnice je v tem, sam pa bi raje posegel po MiniZappu Boba Becka, ki pa v resnici nima nič skupnega z MOR-om.

Kar pa se tiče mikroskopa, ki ga je razvil Royal Rife, ga je v nekem smislu Gaston Naessens nadgradil s svojim somatoskopom.

N.K. 12.2016

>DOMOV<