Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > rak > ANP in DCA

 

ANP in DCA

Apoptoza - programirana smrt celice (samomor) - dobiva vse več pomena pri iskanju učinkovitega zdravila v boju proti raku. DCA in ANP - dva načina, kako stimulirati telo, da po naravni poti uničuje rakaste celice.

DCA ali di-klor-acetat je sol di-klor-ocetne kisline. V medicini se ga uporablja že vrsto let za določene bolezni presnove. Evangelos Michelakis in Stephen Archer sta znanstvenika z univerze v Alberti (Kanada), ki sta pred nekaj leti ugotovila, da DCA celicam, ki so postale kancerogene, povrne zmožnost apoptoze, to torej pomeni, da degenerirana - rakasta celica stori samomor. "Napaka" tega novega zdravila je v tem, da se ga ne da patentirati, saj je to razmeroma enostavna kemična snov, ki je že zelo dolgo poznana in uporabljana v medicinske namene. Več o tem si lahko preberete na tem naslovu: DCA (večji del je z moje strani preveden v slovenščino!)

ANP - antineoplaston - naziv, ki ga je skoval ameriški znanstvenik poljskega rodu dr. Stanislaw Burzynski. Pred dvajset in več leti je dr. Burzynski ugotovil, da pri pacientih, ki so oboleli za rakom, v organizmu manjkajo določeni derivati peptidov in aminokislin, oz. so prisotni v izjemno majhnih količinah. Omenjene snovi preprečujejo oz. nadzorujejo rast rakastih celic v telesu. Po naravni poti se tvorijo v krvi in v urinu, v medicinske namene pa se izdelujejo sintetično.

Antineoplasti delujejo podobno kot DCA - če jih je zadosti, potem na molekularni ravni v celicah sprožijo zgoraj omenjeno apoptozo in na tak način se rakaste celice uničijo.

Burzynski je prijavil patente na svoje iznajdbe, toda za zahtevane klinične preiskave, brez katerih zdravila ne dobijo dovoljenje za uporabo s strani ameriške agencije za zdravila - FDA, seveda nima denarja, saj to lahko stane tja do 1,5 milijarde dolarjev. Zato je v zvezni državi Teksas odprl inštitut Burzynski Research Institute (BRI), kjer lahko svoja zdravila preizkuša na ljudeh, ne sme pa zdravila prodajati v druge zvezne države.

Kljub temu, da je številnim pacientom rešil življenje, se mora Burzynski stalno otepati različnih sodnih procesov, ovadb s strani zdravniških združenj, itd... Do sedaj so ga ti procesi, ki jih je iz ozadja sprožila Velika farmacija, stali več kot 15 milijonov ameriških dolarjev. Seveda sam tega denarja ni imel, so pa mu na pomoč priskočili njemu hvaležni posamezniki s svojimi donacijami.

Izkazalo se je, da so v tem času skušali pri ameriških oblasteh vložiti več patentov, ki pa jih je Burzynski že prej zaščitil. Seveda, če bi on pristal v zaporu, bi se farmacija dokopala do pravice do izdelave in prodaje antineoplastov.

Do sedaj je Burzynski s svojim zdravilom pomagal že več kot 8.000 pacientom.

Vendar to zdravilo, ki se ga lahko uporablja tako IV kot tudi oralno, ni uspešen pri vseh oblikah raka. Je pa edina rešitev za zdravljenje gliomov (primarni možganski tumorji), ki najbolj prizadenejo otroke.

ANP je sicer uspešen pri več različnih rakih, pri raku z metastazami, pa dosti manj.

Več o njegovem inštitutu in o možnostih zdravljenja najdete na tej povezavi: http://www.burzynskiclinic.com/

N.J.

06-11

Dodadatno o DCA (raziskave, pričevanja)

Dva primera izdravitve z DCA po mojih lastnih izkušnjah

 

>DOMOV<