Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > rak > DCA > DCA2

DCA - 2

To je bilo napisano še pred obetavno navezo kofein-B1 z DCA

Nekaj pomembnih poudarkov:

1. Dr. Michelakis s svojo ekipo z Univerze v Alberti odkrije, da se rak lahko zdravi s tem, da natrijev di-klor-acetat reaktivira mitohondrij v rakasti celici, kar povzroči samomor celice.
2. Rezultati so se pokazali nenavadno hitro. Tumor se j skrčil za 70% v treh tednih zdravljenja. (Tako hitro krčenje tumorja ni bilo zabeleženo pri človeku. Večkrat opazimo 'normalizacijo' rakastih celic, pri kateri te ne poginejo, ampak se obnašajo kot normalne celice. Tudi vse oblike raka pri človeku se ne odzivajo na DCA, predvsem sarkomi. Mnogo drugih tumorjev kažejo veliko odzivnost, tako pri ljudeh kot pri živalih).
3. Pri podganah ni bilo stranskih učinkov.
4. DCA so dajali z vodo. Podgane so pač pile vodo, ki je v sebi imela DCA.
5. Po mojih izračunih so podgane prejele med 8 in 16 mg/kg. Michelakisov patent se nanaša na doziranje med 10 - 100 mg/kg. Poročila pravijo, da so na kliničnih študijah na UA uporabljali dozo 25 - 50 mg/kg.
6. DCA so uporabili pri številnih kliničnih študijah, vključno s III. fazo preizkušanj. Na UA so I. fazo preskočili, saj so varnostne študije že bile ugotovljene.
7. DCA se je uporabljal za zdravljenje določenih obolenjih presnove pri človeku, največkrat s količino 25mg/kg. DCA ima potencialno lahko stranske učinke. Najpogostejša je nevropatija, ki se jo da zaustaviti, kadar nastopi.
8. DCA je stranski produkt pri kloriranju mestnega vodovoda. Zato so bile opravljene raziskave o varnosti in toksičnosti te snovi in uradno je bilo objavljeno, da "nima stranskih učinkov".
9.Univerza v Alberti je skrivnost odkritja zadrževala več kot 1 leto. Na patentnem dokumentu stoji datum 2005, nato pa so potrebovali dodatno leto, da so pridobili še mednarodni patent (2006).

NAŠE STALIŠČE
DCA najobetavnejši pristop k zdravljenju raka, poleg tega pa so tudi stroški nizki. Michelakisu in njegovi ekipi je uspelo zmanjšati tumorje pri podganah za 75% zgolj po treh tednih zdravljenja s snovjo, katere varnost je bila dokazana že pri zdravljenju resnih in smrtnih oblik bolezni metabolizma.
DCA je poceni in stane 1-2 $ na dan (v primeru 10 mg/kg). Vsakdo ga lahko uporablja, saj se DCA v vodi raztopi in popije. Za domače živali tako zdravljenje stane le nekaj centov na dan.
Toda DCA se ne da patentirati. Nobeno večje podjetje nima interesa, da bi vanj investiral na stotine milijonov dolarjev, ker se ga pač ne da patentirati. FDA tega zdravila ne bo odobril, če na to organizacijo ne bo vršen pritisk javnosti in politike. Postopek odobritve zdravil s strani FDA bazira na patentih, zato obstaja velikanska vrzel v našem zdravstvenem sistemu. Cena takega pristopa je nepotrebna izguba številnih življenj, trpljenja in bolečin ter tudi denarja. Upamo, da bodo obiskovalci teh spletnih strani podprli naša prizadevanja, da DCA postane osnovno zdravilo za zdravljenje raka.

SE DCA SPLAČA PREIZKUSITI?

Pogovorite se s svojim zdravnikom ali je tak način zdravljenja za vas primeren. Čeprav je kemoterapija izredno toksična, priporočamo, da se z DCA ne zdravite sami, ampak pod nadzorom zdravnika. DCA je še vedno le eksperimentalno zdravilo.
Na žalost vam večina zdravnikov ne bo hotela pomagati pri zdravljenju z DCA. Obstaja neznansko velik pritisk na zdravnike, saj se z alternativnim zdravljenjem ne da veliko zaslužiti.
Tveganje pri terapiji, kjer je osnova DCA, je nepomembno, če to primerjamo s kemoterapijo, obsevanjem in kirurškimi posegi, saj imajo vsa ta našteta zdravljenja ogromno škodljivih stranskih učinkov. DCA je najvarnejša alternativa rezanju, žganju in zastrupljanju našega telesa.

Samo v ZDA vsak dan za rakom umre 1.500 oseb. Po vsem svetu za to boleznijo umre milijone ljudi, večina bolnikov pa si sodobnega zdravljenja te bolezni sploh ne more privoščiti.
S pravnega sveta UA so nas marca 2007 prosili, da dodamo povezavo s spletno stranjo Univerze v Alberti, ki zbira prostovoljne prispevke za raziskave z DCA. Če hočete opraviti donacijo, morate to najti sami, saj je naša spletna stran povsem neodvisna in ni nikakor v nobeni povezavi s UA.

Klinični preizkusi: oktobra 2007 je Health Canada UA odobrila klinične preizkuse. Te se zdaj odvijajo. Načrtujejo testiranja DCA na 50-ih pacientih z glioblastomom iz okrožja Edmonton. Opis teh preizkusov najdete na spletnih straneh ClinicalTrials.gov.
Odvija se ogorčena debata o tem, ali se je potrebno za odobritev zdravljenja z DCA držati vseh administrativnih postopkov (ti lahko trajajo leta in leza), ali pa naj se smrtno bolnim pacientom dovoli njegova uporaba, saj jim lahko reši oz.podaljša življenje. Če bi se to odobrilo, ali bi s tem vplivali na klinične preizkuse? Ali imajo na smrt obsojeni bolniki pravico, da si skušajo rešiti življenje?
Ko je nastala spletna stran DCA.com, ni obstajal načrt za financiranje raziskovanja DCA oz. kliničnih raziskav, saj je obstajal konsenz, da bodo raziskave in izdelovanje DCA-ja opuščene. DCA.com je bila ustanovljena zato, da bolnikom, ki iščejo informacije o DCA, te ponudimo, hkrati pa ljudem damo prostor, kjer si lahko izmenjujejo izkušnje. DCA.com podpira bolnikove pravice, da sami odločajo o tem, kakšno zdravljenje si bodo izbrali sami in da dobijo dostop do izbranega zdravljenja.
Samo zaradi tega, ker se neke snovi ne da patentirati, ni dovolj velik razlog, da se preprečuje nje dostopnost. Delovanje FDA temelji na patentih in na zaslužku. Ne gre pričakovati, da bi kako podjetje investiralo na stotine mijonov dolarjev za odobritev snovi, ki si je ne more lastiti. Tudi od džave ne gre pričakovati, da bo plačala za kaj takega, saj to ne bi bilo pravično do privatnega podjetništva. To so resne dileme.
Naše zdravje je v odvisnosti z interesi industrije raka. DCA deluje in to enako dobro, če ne celo boljše kot odobrene terapije za zdravljenje raka. In to samo za 1 dolar na dan. Industrija raka si odobritve zdravljenja z DCA ne želi.

DCA - varnost in stranski učinki

Za bolnike z rakom na možganih terapija z DCA in kofeinom predstavlja visoko tveganje. Prosim, da preberete naslednje:
Dodano 1. marca 2008: Zaznali smo konsistentne pojave pri bolnikih, ki uporabljajo DCA+kofein protokol. DCA jih "pospravi". Večje število pacientov večino časa prespi, njihove mišice oslabijo, predvsem nožne. Tudi težave z ravnotežjem so opažene in bolniki med hojo pogosto padejo. Kljub temu so ti bolniki zelo odzivni na zdravljenje. Omenjeni simptomi kažejo na to, da rakaste celice razpadajo. Vir:http://www.bccancer.bc.ca/NR/rdonlyres/13C3864B-5EC2-443E-B23F-FE4DFCBC070B/7594/TumorLysisSyndrome.pdf


ŠTUDIJE O VARNOSTI

DCA je stranski produkt kloriranja pitne vode, zato je posledično bil v ospredju pri številnih študijah. EPA je objavila obširno študijo, v več kot 200-tih straneh, kjer so zbrane ugotovitve o varnosti in zdravilnih lastnostih DCA do avgusta 2003. WHO je l.2005 izdala "Diklorocetna kislina v pitni vodi". To predstavlja množico raziskav o varnosti DCA-ja. (Pomenljivo je, da v teh študijah ni nikjer omenjeno, da bi zaradi jemanja DCA-ja kadarkoli prišlo so smrtnega primera.)
Več izvrstnih člankov o varnost DCA najdete na tem mestu: Human Studies page

STRANSKI UČINKI

Uporabniki DCA-ja so poročali o naslednjih stranskih učinkih:
periferna nevropatija (ščemenje v prstih)
otrplost prstov na rokah ali nogah
tresenje in drhtenje rok
šibkost nog
lažja slabost
otečeni sklepi
pogostejše uriniranje
omotičnost
tesnobnost
depresija
zaspanost
težje dihanje kot ponavadi
nevropatija ustnic

Protokol DCA-kofein-B1 ima še več dodatnih učinkov. Zdi se, da gre za TLS, saj se simptomi hitreje pokažejo, kot če se uporablja zgolj DCA. Včasih poročajo o nespečnosti, utrujenosti, slabost v nogah ter težavah z ravnotežjem.
Priporočljivo zdravljenje periferne nevropatije
Skrbno je treba opazovati za stranskimi učinki. Predlagamo, da takoj, ko opazite ščemenje ali otrplost v prstih, za nekaj dni prenehate z jemanjem DCA, nato pa z isto ali zmanjšano dozo nadaljujete. Včasih se priporočajo dodatki, kot so to tiamin in folna kislina. Vitamin B1 je standard. V zadnjem času pa se ljudje bolj nagibajo k benfotiaminu namesto B vitamina.
Včasih pa bi bilo smotrno jemati glutamin. Dr. Steve Martin iz Grouppe Kurosawa priporoča 50 g/dan glutamina. Nekaj povezav o tem:
Glutamine as a neuroprotective agent in high-dose paclitaxel-induced peripheral neuropathy: a clinical and electrophysiologic study.

Effect of glutamine on methotrexate efficacy and toxicity. (Ta študija se ukvarja predvsem s koristnostjo glutamina pri zdravljenju raka)
"... naravna zdravila kot so to acetyl-L-carnitine, olje svetlina, ribje olje, magnetna terapija, selen in vitamin E, blažijo simptome diabetične nevropatije" iz <http://www.peripheral-neuropathy-help.com/diabetic-neuropathy-treatment.html>
Pri tem je zanimivo to, da so vsa našteta zdravil tudi uspešna pri zdravljenju raka.
Veliko se govori o citronski kislini, ki naj bi zmanjšala periferno nevropatijo. Nizozemski zdravnik si zdravi svoj rak tako, da 15 minut pred jemanjem DCA vzame 20 gramov citronske kisline.

 

Beri naprej >> prva stran >> zadnja stran

 

 

>DOMOV<