Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > arhiv > moderček krivec za nastanek raka?

 

bra Kaj povzroča rak na prsih?

WHO (Svetovna zdravstvena organizacija) pravi, da so glavni povzročitelji raka na prsih kemični toksini, ki se nahajajo v okolju.
  Obstajajo pa očitni dokazi, da je modrček v resnici glavni krivec za nastanek raka na dojki. Limfni sistem je tisti mehanizem v človeku, ki večino strupov odstrani iz telesnega tkiva. Ta sistem je bolj kompleksen od krvno-žilnega, ker pa nima lastnih mišic, za pravilno delovanje potrebuje "zunanjo" pomoč - telesno aktivnost. Ženske prsi so prepredene s tankimi limfnimi žilicami, ki so zelo občutljive na zunanji mehanski pritisk. Mamografija je zato dokaj nevaren poseg, saj lahko nastanejo trajne poškodbe prej omenjenih limfnih žilic. Da so ti pregledi tudi boleči, je izkusila skoraj vsaka ženska.
  Moderček omejuje delovanje limfnega sistema v prsih, saj nenehno preprečuje pravilno cirkulacijo limnega sistema, pa tudi delovanje krvno-žilnega sistema. Pritisk modrčka na dojko preprečuje dotok zadostnih količin kisika in hranil v tkivo, limfni sistem pa ne more odplakniti vseh toksinov, ki so se nabrali v njih. Po 15 - 20-ih letih uporabe modrca, se zaradi tega lahko pojavi rak. Dokaz: aboriginske podeželanke v Avstraliji ne nosijo nedrčkov, zato je pri njih rak na prsih skoraj neznanka, medtem so se Maorke na Novi Zelandiji popolnoma integrirale v zahodno civilizacijo in jih seveda redno nosijo. Incidenca raka je pri maorskih ženskah v enakem razmerju, kot bri belkah. To velja tudi za predstavnice Japonske, Polinezije itd..
  Ženske, ki niso nikoli rodile, ali pa niso mogle dojiti svojih otrok, imajo manj možnosti, da zbolijo za rakom na dojki. Ženske, ki so rodile in dojile, poleg tega pa so v službi, so dosti bolj ogrožene. Zakaj? Ker se je pri njih limfni sistem v dojkah povsem razvil in ga nošenje modrčka preveč ovira in posledično poškoduje.
  Soma and Syd Singer sta v ZDA opravila študijo na podlagi anket, ki so zajele populacijo 4.000 žensk, v petiih velemestih. Anketiranke so bile belke iz srednjega socialnega sloja. Pri polovici žensk je bil diagnosticiran rak na prsih! 1 od 7 žensk je nosila modrček več kot 12 ur na dan.Raziskava se je pričela spomladi leta 1991.
  Iz zaključka opravljene študije je moč sklepati, da ženske, ki ne nosijo nedrčka, imajo za nastanek raka na dojki enake možnosti, kot moški - 1: 168. 80% žensk, ki so imele otekline, zatrdline, vozličke...na prsih, so te anomalije v tkivu izgubile v  1 mesecu nenošenja nedrčka! Kirurginja Christine Haycock iz New Jersey College of Medicine pravi, da poskakovanje prosto "stoječih" dojk omogoča čiščenje limfnega sistema. Tudi sama je imela zatrdline v dojkah, potem ja prenehala z nošenjem "opornikov" in te so izginile po dveh mesecih. Kot sama pravi takole: "Bolje, da ženske odstranimo modrček, kot da nam odstranijo dojke!"
  In kaj storiti?
  Ženske, ki na vsak način hočejo nositi nedrček, naj si kupijo bombažnega in dovolj ohlapnega, takega, da je mogoče z lahkoto pod njega vtakniti dva prsta. Kadar se približuje menstruacija, in dojke pričnejo otekati, takrat morajo vzeti večjo številko nedrčka. Takoj ko ni "nujno" ga nositi, je dobro, da si jih masirajo in s tem pospešiti cirkulacijo v njih. In lažje boste zadihale.

N.J.

Sorodni članki:

- mamografija

- rak

- ksenoestrogeni in rak na dojki

 
>DOMOV<