Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > čiščenje in razkislevanje telesa
 
 

ČIŠČENJE IN RAZKISLEVANJE TELESA

 

- čiščenje črevesja
- čiščenje jeter in krvi

   
- razksiljevanje/alkaliziranje: 1.del - pH test in kakšen pomen ima za naše zdravje
  2.del - alkalna in kisla hrana

 

ČIŠČENJE ČREVESJA

Skozi prebavila človek dobi vso potrebno hrano, pa tudi vsi ostanki hrane in večina strupov se preko njih izloči iz telesa.

Prebavne težave:
- zaprtje
- bolezni divertiklov ali vnetje črevesnih mešičkov
- sindrom razdražljivega črevesja
- ulcerozni kolitis
- kronične vnetne bolezni črevesja (Cronhova bolezen)
- hemoroidi
- tumorji v črevesju in danki(stenoza ali ožina)
- bolezni presnove sladkorja in motnje v ravnovesju elektrolitov v telesu

Divertikli
- so žepasti mešički na tankem ali debelem črevesu. Njihovo ustje je široko ali pa ozko. Področje črevesne stene divertikla je peristalično nedejavno, zato lahko blato v njih zastaja. posledica - vnetje, v debelem črevesu nastanejo ognojki in razpoke. Večkrat se razvije divertikulitis, ali vnetje sluznice divertiklov. Največkrat se vnamejo v končnem predelu debelega črevesa. Lahko privede do vnetja potrebušnice in celo do razpok na črevesju.

Ulcerozni kolitis

Ulcerativni kolitis je vnetna bolezen debelega črevesja. To je kronična bolezen, ki povzroča vnetje in nastanek ran na sluznici predvsem debelega črevesa. Vnetje se začenja na notranjem sloju sluznice in ne prehaja v globino stene črevesa, za razliko od podobne Kronove bolezni, ki zajame tudi ostalo steno črevesa in prebavni trakt vse do ustne sluznice. Vnetje se pričenja po navadi v predelu rektumu (zadnji del debelega črevesa) in v zavitem delu debelega črevesa.
Znaki bolezni so ponavadi povezani z bolečinami v trebuhu. Značilno je tudi pogosto odvajanje blata s sluzjo a tudi s krvjo. Bolniki hujšajo, so utrujeni in slabokrvni. Vzrok za nastanek bolezni ni poznan. Smatra se, da virus ali bakterija spremeni imunski odgovor organizma in sproži vnetno reakcijo. Polovica bolnikov ima le blage težave, drugi pa lahko tudi zelo močne diareje in bolečine. Bolezen lahko za dolgo časa popolnoma miruje, a se težave ponavadi po mesecih ali letih mirovanja lahko ponovno povrnejo.

Veliko število zdravnikov je mnenja, da so črevesne težave glavni povzročitelj tudi drugih, na prvi pogled bolezni, ki niso v nikakršni povezavi s črevesjem, kot so: žolčni in ledvični kamni, sladkorna bolezen, putika ali protin, zvišan krvni pritisk, krčne žile, revmatoidni artritis, psoriaze in debelost.
Dosti večje število ljudi, kot si radi predstavljamo, ima tudi črevesne zajedalce. Nervoza; bolečine, ki se občasno izmenično pojavljajo na različnih predelih telesa, ulkus, diareja, zlatenica, utrujenost, nespečnost, neredna menstruacija...vse to je lahko zgolj posledica prisotnosti parazitov v črevesju.

Kandida - povzroča vrsto težav, ki jih ljudje ne prepoznamo kot bolezen ...

Rak na črevesju pa je v razvitem svetu silnem porastu, prizadene tako moško, kot tudi žensko populacijo.

In kako pozdravimo črevesje?

Vsak načrt zdravljenja črevesja mora vključevati najpomembnejša ključna področja zdravljenja:

1. S stimulacijo mišic črevesja povrnemo črevesju njegovo funkcionalnost.
2. Vzpodbudimo normalen pretok odpadnih snovi v sistemu.
3. Zaustavimo gnitje v črevesju.
4. Odstranimo črevesne obloge s sten in žepkov črevesja.
5. Dezinficiramo.
6. Odstranimo strupe in toksine, vključno z ostanki različnih kemikalij in ostankov zdravil.
7. Pomagamo odstraniti težke kovine ( svinec, živo srebro..) in radioaktivne snovi (stroncij 90)
8. Povečamo odtok žolčnika ( s tem ga tudi očistimo) in jeter.
9. Vzpodbudimo razrast človeku prijazne črevesne flore.
10. Uničimo in odstranimo zajedalce.
11. Uničimo kandido
12. Vzpostavimo redno izločanje.
13. Zmanjšamo permanentno napetost trebuha.
14. Pospešimo prehod blata skozi debelo črevo.
15. Pridobimo bolj zdravo telesno težo

Zdravljenje in razstrupljanje črevesja

Potrebujemo preparate, ki:

- vzpodbudijo peristaltiko črevesa
- pomagajo očistiti črevo od starih črevesnih oblog
- delujejo protivnetno
- uničijo parazite, glive, škodljive bakterije in viruse
- zopet naselijo zdravo črevesno floro

S takim programom zdravljenja črevesja bomo vzpostavili odlično in redno prebavo (boljša absorbcija hranil v hrani), preprečili nastanek žolčnih kamnov, in najpomembnejše - naš imunski sistem bo deloval na dosti višjem nivoju.

Kako začeti?

Odločite se za naravno odvajalo ( 4 l mlačnega donata brez mehurčkov zvečer in 4 l dopoldan, brez hrane) in opravite klistiranje. Priporočamo tudi pitje čaja iz seninih listov. Po opravljenem klistiranju lahko jeste sadje in zelenjavo, juhe in drugo lahko hrano ( piščanjčji ali puranji file, ulovljene ribe, jajca). Izogibajte se mleku, - jogurt, sirotka, domača skuta in kefir pa se priporočajo. Ne uživajte masne hrane, izogibajte se vsemu rafiniranemu olju, uporabljajte hladno stisnjeno laneno in deviško oljčno olje. Priporoča se tudi surova čebula in česen. Zjutraj in zvečer v sok pomešajte 1,5 jušne žlice organsko pridelanega lanenega semena (najboljša vlaknina na planetu!). Pričnite jemati formulo za čiščenje in zdravljenje črevesja, najprej 2-3 kapsule zjutraj in zvečer, kasneje lahko dozo povišate. Senin čaj redno uporabljajte. Pred spanjem popijte kozarec nesladkane naravne limunade. Pijte čim več dobre vode.
Po dveh ali treh dnevih pričnite jemati preparat, ki vam bo omogočil ponovno naselitev koristne črevesne flore. Nekaj dni zapored vzemite 1 kapsulo zjutraj in 1 kapsulo zvečer, dozo lahko kasneje tudi podvojite. Če jemljete antibiotike, potem 2 uri pred vsako tableto vzemite 2 kapsuli preparata ( v primeru antibiotikov lahko vzamete skupaj največ 6 kapsul na dan).

Opisano čiščenje in sanacijo črevesja opravite na vsake 3 mesece, kapsule z probiotično kulturo pa jemljite zgolj 2 na dan, kajti prvo čiščenje naj bi vam vzpostavilo pravo ravnovesje črevesnih bakterij, ki je bilo hudo porušeno v preteklosti.

 

Holist priporoča:

probio- Za zdravo črevesno mikroflor cleanser- Čisti in sanira črevesje

 

>DOMOV<