Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > čakre  >avra > odpiranje >zemeljska čakra

TEHNIKE ODPIRANJA ZEMELJSKE ČAKRE

 

   Uporabljajmo svoje telo in se ga zavedajmo

  Zemeljska čakra je osnovna čakra in najbolj fizična (telesna). Vsaka telesna aktivnost pripomore k temu, da se bolj zavedamo svojega telesa, posledično s tem krepimo tudi to čakro. Vsaka fizična aktivnost ( šport, borilne veščine, hoja, joga, tai-chi) nam pomaga. To sito velja tudi, ko pospravljamo stanovanje, peremo avto, ali kaj podobnega. Vendar preintenzivno početje, ki nas preveč telesno utrudi, vsako pretiravanje s preobremenitvijo, za nas ni dobro.

  Zen meditacija je tudi telesna aktivnost, čeprav tako ne izgleda na prvi pogled.

     Prizemljitev

 Zemeljska čakra je posebej povezana s tlemi, z Zemljo. Reklo: " stati trdno na tleh" je neposredno povezan z opisom odprte zemeljske čakre. Reklo: " izgubiti tla pod nogami" pa je povezano z skoraj ali popolnoma zaprto zemeljsko čakro.

    Vaja za ojačanje povezave s tlemi

  Vstanite in stojte pokončno in relaksirano. Naredimo razkorak v širini ramen. V kolenih se malce spustimo. Medenico rahlo porinemo naprej. Silo teže enakomerno porazdelimo po podplatih. Spustimo težo telesa navzdol ( v glavi si predstavljajte, da vaše teža potiska navzdol.

 V takem položaju ostanemo nekaj minut.

      Krčenje ritnih mišic

  S krčenjem mišic, ki se nahajajo med genitalijami in anusom, stimuliramo zemeljsko čakro.

  Med tem ko vdihnemo, skrčimo omenjene mišice, med izdihom pa jih sprostimo. To počnemo nekaj minut. Vadimo lahko medtem, ko stojimo, sedimo ali pa hodimo.

 To vajo priporočajo vsi svetovno priznani seksologi, saj ženske 'nauči' kontrolirati vaginalne mišice, za moške pa je to idealna vaja za podaljšanje seksualnega akta. Je tudi izredno dobra vaja za vzdrževanje zdrave kondicije prostate, pomaga pa tudi pri preprečevanju (omejevanju) nastanka hemoroidov (zlate žile).

 
>DOMOV<