Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran >GcMAF


GcMAF - novo upanje za zdravljenje avtizma in raka?

 

Japonski znanstenik Yamamoto N. je že pred več kot dvajsetimi leti pričel preučevati delovanje makrofagov, ki so najpomembnejši del imunskega sistema. Lahko tudi rečemo, da je on in njegova ekipa najzaslužnejši za odkritje vloge GcMAF-a oz. nagalaze kot snovi, ki uničuje prvo. S svojimi sodelavci že vsa leta preučuje zdravljenje z GcMAF-om v primeru različnih bolezni. Mnoge njegove objavljene raziskave v uglednih zdravstvenih revijah so bile kasneje umaknjene pod pritiskom vladajočih akademskih krogov. Vemo zakaj.

GcMAF (Gc Macrophage Activating Factor) je beljakovina, ki se nahaja v vsaki zdravi osebi, in je del imunskega sistema, modulator, ki vzpodbuja delovanja makrofagov (celice ubijalke). Po drugi strani pa nagalaze, encim, ki ga izločajo rakaste celice, deluje v nasprotni smeri (zavira delovanje makrofagov), torej slabi imunski sistem.

Kadar se raven GcMAF-a zviša, s tem potencialno ogroža pravilno delovanje makrofagov, ki nas ščitijo pred mnogimi boleznimi.

Ker virusi in bolezenske celice izločajo nagalaze, imunski sistem bolnika dodatno oslabi. Od otrok z učnimi težavami do rakavih bolnikov, vsi imajo povišano raven nagalaze, včasih celo trikrat več, kot je normalna vrednost.

Obstajajo podatki, da kar 1 milijarda ljudi nima GcMAF oz. v prenizkih količinah.

Raziskovalci in zdravniki so pokazali, da lahko GcMAF spremeni potek neke bolezni, ki napada imunski sistem, ko je to: kronično vnetje, bakterijska ali virusna okužba, kronični herpes, fibromialgija osteoporoza, Hodgkina, lupus, multipla skleroza, Parkinsonova bolezen ter za čuda tudi avtizem.

O substanci GcMAF

Krvni test nam pokaže, koliko nagalaze imamo. Če je raven tega višja od normalne, se pacientu prične dajati GcMAF in vsakih 8 tednov se količina nagalaze prepolovi. S krvnimi testi vsakih nekaj tednov se nadzira upad ravni nagalaze.

Učinki zdravljenja z GcMAF

Klinični preizkus v Italiji je pokazal, da je stanje pri 83 otrocih od 94, opazno izboljšalo. Ta napredek je bil opažen pri:

  • kognitivnih sposobnostih, vključno z večjo pozornostjo in osredotočenjem, učenjem in razumevanjem, sposobnost sprejemanja in zavedanja okolja ter tako sprejemanja kot tudi izražanja v primeru jezika.

  • Boljša socializacija otrok – bolj izražena potreba po interakciji in komunikaciji.

  • Obnašanje – zmanjšana hiperaktivnost, manj stereotipnega obnašanja in izboljšano sodelovanje in vključevanje.

V neki drugi študiji, v katero je bilo vključenih 1500 otrok z avtizmom, jih je 85% imelo povišano raven virusov in oslabljen imunski sistem. Vseh 1.500 otrok je dobivalo GcMAF in pri 70 odstotkih so se simptomi bolezni zmanjšali, ostalih 15% pa so popolnoma ozdraveli. Pri 15% pa ni bilo opaznih nikakršnih sprememb.

Imunoterapija ima vse večjo vlogo pri zdravljenju raka, zato se sedaj znanstveniki osredotočajo na preučevanje pozitivne vloge v primeru rakastih obolenj.

Stranski učinki GcMAF terapije

Kakih negativnih stranskih učinkov ni moč opaziti, le pri nekaterih se lahko na začetku pojavi nekoliko zvišana telesna temperatura, v primeru avtizma pa so lahko nekateri simptomi bolezni bolj izraženi (jeza, agresivnost). Toda že po dveh tednih, če pride do tega, stranskih učinkov več ni.

Vitamin D3

Nekateri testi so pokazali, da se pozitivno delovanje GcMAF v prisotnosti vitamina D3, izboljša celo za dva in pol krat.

Tudi prehrana je zelo pomembna. Tako kot pri dieti „jamskega človeka“ (paleolitska dieta), se tudi tu odsvetuje hrana bogata z ogljikovimi hidrati in seveda sladkor.

 

Zaključek

Na nekaterih specializiranih spletnih straneh, ki se ukvarjajo z alternativno medicino, kot tudi v nekaterih revijah in časopisih, se pojavljajo spekulacije, da je kar nekaj zdravnikov iz ZDA, ki so se ukvarjali z zdravljenjem z GcMAF, umrlo v nenavadnih okoliščinah.

Moje osebno mnenje o zgoraj opisanem zdravljenju:

Oslabljen imunski sistem je poglavitni razlog za razvoj katerekoli bolezni, vključno z avtizmom (genetsko pogojenih bolezni je v resnici izredno malo). Iz tega lahko potegnemo povsem logičen zaključek, da ima bolan človek v svojem telesu precej več patogenih organizmov kot pa zdrava oseba. Vsi ti organizmi, skupaj z rakastimi celicami, obožujejo sladkor, zato je treba pri prehrani paziti, da bolnik prejme čim manj sladkorja in drugih oblik koncentriranih ogljikovih hidratov. S pravilno prehrano, ki ne vsebuje preveč antioksidantov, organizmu omogočimo, da se lažje spopada z boleznijo in se hkrati ščiti pred nezaželenimi vsiljivci.

Vse kaže, da je GcMAF snov, ki mnogo obeta, zato seveda ta način zdravljenja toplo priporočam. Sam sicer menim, da obstaja pri tem problem počasnega delovanja te snovi, zato bi v nameri, da se imunski sistem hitreje usposobi, hkrati uporabil Bob Beckov protokol.

V primeru avtizma bi se hkrati z jemanjem GcMAF-a držal tudi GAPS diete.

Pri raku pa bi vključil tudi DCA.

Vsekakor pa ne smemo pozabiti na črevesno floro, kajti ta je odgovorna kar za 80-90% imunskega sistema.

 

Več o zdravljenju z GcMAF si lahko preberete na tej spletni povezavi: https://gcmaf.se/

 

N.K., 11.2015


 
>DOMOV<