Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > arhiv > skleroza multipleks II.

Skleroza multipleks (MS)

holsit.eu je bil prvi spletni portal v Sloveniji, ki je poročal o novem načinu zdravljenja MS z metodo doktorja Zambonija. Prejšnjo jesen so tudi pri nas (v Izoli) pričeli s preizkušanjem te metode in rezultati so bili izjemni. Toda slovenska zdravstvena srenja se je odločno zoperstavila takim "nedokazanim" metodam zdravljenja MS, v ljubljanskem UKC-ju so takoj sklicali tiskovno konferenco in na zdravnike iz Izole se je usul plaz obtožb, čeprav se taki posegi ponekod v tujini že postali vsakdanja praksa. Nadaljnji komentar ni potreben.

Pred kratkim pa je britanska televizija BBC News objavila novico, da naj bi kar za 61% vseh primerov MS v Angliji vzrok tičal v kroničnem pomanjkanju vitamina D3. Študije so pokazale, da bolj ko se oddaljujemo od ekvatorja, večja je obolevnost.

map

temno rdeča območja imajo največ primerov MS

Kaj je MS?

To je degenerativna bolezen živčevja v možganih in v hrbtenici. Centralni živčni sistem je zaščiten z mielinsko ovojnico, ko pa ta prične propadati, govorimo o multipli sklerozi. To povzroča oslabelost mišičevja, neravnotežje in izgubo koordinacije, izgubo vida in astigmatizem, drhtavico. MS se lahko razvija počasi, ali pa z nenadnimi izbruhi poslabšanja stanja bolnika.

Kaj povzroči nastanek MS?

Kot je bilo že prej povedano - pomanjkanje vitamina D3, ki je izredno pomemben za številne procese v telesu, poleg tega pa je odločilnega pomena za pravilno delovanje imunskega procesa. Med krivce prištevamo tudi Epstein-Barr virus (mononukleoza): pred 11 leti so v nemčiji objavili študijo, da je v nasprotju z kontrolno skupino ljudi, kar 100% bolnikov MS v sebi imelo protitelesca na Epstein-Barr virus. Kot tretji razlog pa je seveda tudi tisto, kar je ugotovil italijanski zdravnik dr. Zamboni, da MS povzroča zamašitev vratne vene, zato se v možganih nabira preveč železa, ki tudi povzroča to bolezen.

Bolniki bi se morali izogibati klasičnim zdravilom za MS. Kot prvo, ta zdravila same bolezni ne zdravijo, lajšajo pa nekatere njene posledice. Vsa ta zdravila pa negativno vplivajo na imunski sistem, zato se jih je treba izogibati v širokem loku.

Kako zdraviti MS?

Odgovor najdete v knjigi Temelji zdravja.

Dodatno:

  • vitamin D3 - za optimalno zdravje potrebujemo 50-70 ng/ml vitamina na dan, pri hujših boleznih pa 70-100 ng/ml. To dosežemo z vsakodnevnim sončenjem, če pa te možnosti nimamo, potem z dodatki vitamina D3.

  • Nujno je treba uživati zadostne količine omega-3 nenasičenih maščob (Budwigova dieta). Najboljše olje je organsko, hladno stisnjeno laneno olje ali pa konopljino.

  • Iz prehrane je potrebno izločiti sladkor, predvsem fruktozo - to se nanaša na industrijske prehranske izdelke, kot so sladkarije, sladila, brezalkoholne pijače, kjer je sladkor dodan. To pa ne pomeni, da ne smemo jesti sadja.

  • Prav tako moramo iz prehrane izločiti pasterizirano mleko in mlečne izdelke.

  • Izogibati se je treba škodljivemu aspartamu (umetno sladilo, ki ga npr. najdemo tudi v Lekadolu Plus) ter industrijskim sadnim sokovom in vloženemu sadju.

  • Jesti moramo surovo hrano - to velja tudi za organsko pridelana jajca in meso.

To je osnova za zdravljenje MS.

Priporoča se še:

  • Analiza krvi, kjer je cilj merjenje količine železa v krvi (Zamboni). Kar je pod vrednostjo 20 ng/ml, pomeni, da imamo premalo železa, nad 80 pa pomeni, da ga je preveč. Idealna vrednost železa v krvi je med 40 in 60 ng/ml. Če imamo železa preveč, si ga lahko znižamo s prostovoljnim darovanjem krvi.

  • Kelacija z EDTA ali z DMSA, ki iz organizma izloči živo srebro in druge težke kovine.

  • Pozdraviti psihološke travme, ki so se lahko zgodile v zgodnjem otroštvu.

Prirejeno po članku dr.Mercole

Prevedel in uredil N.Kolarević

 

^nazaj gor^

 
>DOMOV<