Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > Temelji zdravja > 11. poglavje - voda
 
 

11. POGLAVJE - VODA

 

Nekateri "napovedovalci" bližnje prihodnosti pravijo, da se bodo bodoče vojne bile okoli pitne vode. Že danes je voda velik problem v Afriki, ponekod v Aziji, v Avstraliji, v Ameriki, Kitajska kot najbolj mnogoljudna država že trpi za posledicami pomanjkanja vode, predvsem pri pridelavi hrane.
  Vsakdo potrebuje pitno vodo. Sokovi, čaj, kava in ostala pijača ni pravo nadomestilo za pitno vodo. Voda je za življenje nujno potrebna. Kdor dela drugače – se igra s svojim življenjem. Dovolj velika količina vode v telesu omogoča naslednje procese: kroženje krvi, dostavo hranil, odstranjevanje odpadkov presnove, cirkulacijo limfne tekočine, pretok hormonov, delovanje možganov in prenos električnih impulzov v živčnem sistemu.
  Vsako pomanjkanje vode v telesu te procese ovira (zaustavlja). Poznana je tudi kronična dehidracija, ki ima lahko sledeče simptome: stanjšana in posušena koža  ter pomanjšani notranji organi (staranje), alergije, kronične bolečine, acidoza, astma....Popiti moramo 2-3 litre sveže izvirske vode (neustekleničene)/dan, le delno jo lahko nadomestimo s sadnimi in zelenjavnimi sokovi. Če pa že pijemo zeliščne čaje, potem naj bodo ti nediuretični in brez sladkorja. Pijte živo, čisto izvirsko vodo (če je to sploh možno).
  Seveda naletimo na problem čistosti vode. Država (pri nas je to EU) predpisuje dovoljeno vsebnost različnih kemikalij v pitni vodi. Vsak tak predpis je seveda nek kompromis, kar pa ne pomeni, da je ta voda zdrava. Ne, samo ni toliko nezdrava, da bi v bližnji bodočnosti resneje zboleli. V razvitem svetu je v pitni vodi v poprečju preko 2.000 različnih kemikalij, ki prispevajo k nastanku raka, mutacij v celicah in nepravilno delovanja živčevja. Industrija vsako leto uporablja 1.000 novih kemičnih spojin in teh je že sedaj preko 100.000.
  V Sloveniji pijemo dokaj dobro vodo, toda zaradi nespametnega kmetovanja se kvaliteta vode iz leta v leto poslabšuje. Glavno krivdo gre pripisati predvsem preveliki uporabi pesticidov in herbicidov.
  Po predpisih morajo v mestnih vodovodih vodi dodajati klor, zaradi preprečevanja nastanka bolezni, ki se lahko razvijejo v cevovodih (kolera, dizenterija...). Klor je izredno strupen kemični element, zato je v pitni v zelo majhnih količinah in človeku ni nevaren. No čisto brez nevarnosti tudi ni, saj nam umivanje s klorirano vodo suši kožo, ob pitju take vode, pa klor škodljivo deluje (uničuje) na črevesju koristne bakterije. V vodi je moč najti tudi stranske produkte klora (kloroform...), ki so dokazano kancerogeni. Znanstvene študije so pokazale, da se pri ljudeh, ki pijejo klorirano vodo, poveča možnost za obolelostjo od raka  kar za 90 in več odstotkov. Ker klor oži žile, je tudi glavni krivec za nastanek senilnosti pri starejši populaciji.

  Ponekod v svetu vodi iz vodovoda dodajajo še en zelo strupen kemični element– fluor. Ta naj bi preprečeval nastanek kariesa, vendar za to ne obstaja dovolj znanstvenih dokazov, le nekaj indikacij, kar ne more upravičiti uporabe tega strupa. Fluor dodajajo tudi skoraj vsem zobnim pastam, ki se danes najdejo na tržišču. Pred nekaj leti je belgijska ministrica za zdravje prepovedala uporabo fluora, posledica njenega delovanja  je bil njen odstop, saj je EU zagnal tak vik in krik, da ji kaj drugega ni niti preostalo. Interes Kapitala je bil premočan. In kaj je narobe s tem kemičnim elementom, se lahko upravičeno vprašate.
  Organski fluoridi se nahajajo skoraj povsod v naravi: v vodi, zemlji, rastlinah in v drugih vrstah hrane. Slaba stran fluoridov tiči v dejstvu, da se ta kopiči v telesu (50% vnosa/dan pri odraslih in 75% pri otrocih) in sčasoma nas to lahko privede do resnih zdravstvenih težav. Fluor povzroča: razpad imunskega sistema; 39% povišana nevarnost nastanka vseh oblik raka in 80% zvišana nevarnost nastanka raka na črevesju; genska sprememba celic in predvsem spermijev; znatno povišana smrtnost zaradi bolezni srca; prebavne motnje; kronična utrujenost; problemi z vidom (tudi slepota!); spontani splavi in povečana umrljivost novorojenčkov....
  O toksičnosti fluora in njegovi rakotvornosti je v mednarodnih znanstvenih krogih veliko znanega, zato ga je na priporočilo Pasteurjevega inštituta Francija prepovedala, prav tako je na inicijativo Nobelovega inštituta prepovedala Švedska, kar nekaj držav je še prepovedalo fluorizacijo pitne vode ( Finska, Nizozemska, Japonska, Čile...). V ZDA se je več nacionalnih okoljevarstvenih agencij izjasnilo za prepoved uporabe fluora prav zaradi dokazane kancerogenosti te kemične snovi .
  Kljub temu se fluor na veliko uporablja povsod: v zobnih pastah, v antibiotikih, v kontracepcijskih tabletah, z njim škropijo sadje (jabolka, grenivke...). V primeru, da otrok težak 11 kg, v enem dnevu poje celo zobno pasto – pride do zastrupitve in smrti!
Zakaj potem fluor sploh še uporabljamo? Odgovor se skriva v denarju: industrija, kjer nastajajo toksični odpadki (fluor), bi morala porabiti veliko denarja za predelavo odpadkov, namesto tega jim država (mesto) dobro plačuje za fluorizacijo pitne vode. To je neizpodbitna resnica!

 • V zadnjem času je postalo očitno, da aluminij pod vplivom fluoridov postane tako topen, da lahko prodre v človeški organizem (hudo strupeno), poleg tega je dokazano, da fluoridi skoraj v celoti uničijo človeku nujno potrebne encime. Še nekaj o fluoru :
 • Izpostavljanje delovanju fluorida razbije sintezo kolagena in pripelje do skrhanja kolagena v kosteh, kitah, mišicah, v koži, hrustancu, pljučih, ledvicah in v sapniku.
 • Fluorid zbega imunski sistem in povzroči, da imunski sitem napade svoje lastno telo in tako pospeši naraščanje tumorjev in nagnjenost h kanceroznim obolenjem.
 • Fluorid ovira razvoj protiteles v krvi.
 • Zatira delovanje žleze ščitnice (žleza, ki je povezana z imunskim sistemom).
 • Črpa energetske rezerve in sposobnost belih krvnih telesc, da bi pravilno uničile tujke v telesu.
 • Povzroča prezgodnje staranje.
 • Uživanje fluorida iz ustnih vodic in zobnih past je izrazito nevarno za biološki razvoj, splošno zdravje ter dolžino življenja, predvsem, če to počnejo otroci.
 • Fluoridi zmanjšujejo inteligenčne sposobnosti
 • Vsebina družinske tube fluorirane zobne paste je dovolj, da bi ubila 11 kg težkega otroka, če bi zobno pasto porabil v enem dnevu.
 • Fluoridi so medicinsko kategorizirani kot protoplazmični* strupi, ki jih zaradi tega uporabljajo za ubijanje podgan.
 • Poročila potrjujejo, da obstaja povezava med fluoriranjem in rakom.

* Fluoridi so protoplasmični strupi, ki imajo sposobnost spremeniti presnovo celic tako, da ovirajo delovanje nekaterih encimov. Vir zastrupitve s fluoridom vključuje tudi pitno vodo, če le ta vsebuje 1:M (1:1000000) ali več fluorida. Pitna voda, ki vsebuje samo 1,2:M fluorida, bo povzročila razvojne motnje, torej ne bi se smeli spuščati v povzročanje resnih sistematskih motenj, je izjavila ADA (Ameriško združenje za zdravje zob). Hipocampus je neurološko smatran »centralni procesor« v možganih, ki združuje vtise iz okolja, spomin in pa motivacijske stimulacije, ki vplivajo na obnašanje in na spomin. Vodo in prehrambene izdelke, ki vsebujejo fluoride, dajemo tudi dojenčkom in majhnim otrokom, zato lahko sklepamo, da to pomeni ustavitev normalnega razvoja možgan in pa nadaljnje motnje v načinu dojemanja in sposobnosti reagiranja na dogajanja v okolici, vključujoč neobčutljivost na razne oblike vladanja. Kitajska raziskava, ki je bila izvedena leta 1995, je dokazala, da je inteligenčni kvocient otrok, ki živijo na področjih, kjer se javno fluorira, nižji od inteligenčnega kvocienta tistih otrok, ki živijo na področjih, kjer fluoriranja ni. Končni produkt tega je lahko narod z majhnimi razvojnimi sposobnostmi in prav zaradi tega z majhno sposobnostjo prepoznavanja kontroliranja ali upora proti diktaturi in nasilju.
  Torej zobna nitka, pa mokra ščetka brez paste, v najhujših primerih še malo drobno mlete morske soli, pa je. Preizkušeno deluje. Če pa se kdo boji, da bi mu sol preveč škodila, lahko zmelje meto in materino dušico in ju primeša h glini v prahu. Bo prav tako v redu.
 In še nekaj, če imate v vodovodu klorirano vodo, potem morate vedeti, da je 15 minut prhanja z vročo vodo enako, kot če bi spili 8 kozarcev klorirane vode. Edina rešitev je filter za prhanje (na trgu obstaja kar nekaj zelo učinkovitih naparav za filtriranje).

 Najboljša izbira je ozonska, oz. ozonirana voda, saj je ta brez škodljivih mikroorganizmov in očiščene vseh škodljivih kemičnih substanc. Ozonske naprave so precej drage, toda zahvaljujoč velikemu znanstveniku in filantropu Dr.Bobu Becku, obstajajo tudi cenovno dostopne naprave, ki so izdelane po njegovih načrtih. Popijte 8 kozarcev kvalitetne vode na dan!

Dr. Bob Beck ozonator

O zdravilnih učinkih ozona se lahko preberete več na tej povezavi...ozonator

 

 

 

NAPREJ >> poglavja: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ,10, 11, 12, 13, 14, 15