Holist.eu - 1. slovenski holistični portal
Prva stran > Temelji zdravja 2. poglavje - osnova zdravja
 
 

2. POGLAVJE - OSNOVA ZDRAVJA

 

V tem poglavju boste spoznali osnovo zdravega življenja in nekateri boste v tem poglavju že našli odgovor. V ostalih poglavjih pa sledi opis različnih telesnih sistemov, kaj je treba delati, da te sisteme dvignemo na optimalno raven, korak za korakom.
Zavedati se je treba, da tudi tu ni ne boste našli " čudežnega zdravila", le verjetnostni račun je izrazito boljši. Nikjer ni zagotovljeno, da bo strastni kadilec zbolel za eno izmed fatalnih bolezni (pljučni rak), le več možnosti ima za to. Tudi tisti, ki se bo držal navodil za zdravo življenje, nima nikakršnih zagotovil, da bo živel dlje in kvalitetneje, le možnosti za to so dosti večje. Dandanes eliminacija bolezni ne predstavlja velik problem, problem je, kaj storiti, da se bolezen ne povrne (ponavadi v hujši obliki). In kaj moramo storiti, da bomo ozdraveli, oz. zdravo živeli? Tu sledijo navodila, ki jim morate slediti, korak za korakom:

 1. korak – čiščenje prebavil, razstrupitev in ponovna izgradnja telesa. Očiščenje "odtočnih" kanalov je osnova vsakega zdravljenja.
 2.  korak – probiotiki. Klorirana voda, pesticidi in antibiotiki v naši prehrani, vse to uničuje floro v prebavilih, zato naše zdravje trpi. Floro moramo zgraditi na novo.
 3. korak – encimi. Človek je edino živo bitje, ki zaradi uživanja kuhane (pečene) hrane, ne dobi vnos živih encimov. Zato imamo že v srednjih letih močno povečano trebušno slinavko, kar poslabša našo kvaliteto življenja.
 4. korak – prehrana. Vse kar pojemo naše telo uporabi za gradnjo in vzdrževanje telesa. Z napačno prehrano tem telesnim procesom povzročamo velike neprijetnosti.
 5. korak – vitamini in minerali. Potrebujemo dodatke k prehrani, toda kateri so najboljši?
 6. korak – zelišča. Zelišča lahko pozdravijo tudi tako bolezen, kot je rak!
 7. korak – antioksidanti in prosti radikali. Znanost je že ugotovila, da prosti radikali vplivajo na procese staranja, na nastanek hudih bolezni in alergij. Toda kateri antioksidanti so najmočnejši? 
 8. korak –  hormonska uravnoteženost. Na tisoče in tisoče kemikalij vsak dan ruši naše hormonsko ravnovesje, zato moramo nekaj storiti, da bomo izboljšali naše fizično in psihično zdravje.
 9. korak – voda. Tudi pri nas je voda že močno onesnažena, zato je treba tej problematiki posvetiti več pozornosti, kot si mislimo.
 10. korak – vaša usta. Poseg zobozdravnika v naša usta je lahko smrtno nevarno.
 11. korak – čiščenje jeter in krvi. Jetra opravljajo najvažnejšo funkcijo pri čiščenju našega telesa, zato so pod stalnim pritiskom. Sčasoma postanejo preobremenjena, kar se lahko manifestira na našem zdravju, zato je nujno opraviti detoksacijo le-teh.
 12. korak – imunski sistem. Imunski sistem je je najvažnejši sistem v našem telesu, saj brani celo telo pred škodljivimi učinki iz okolja. In vendar storimo bore malo, da bi mu tudi sami kaj pomagali. V trenutku, ko popijemo coca-colo, naša odpornost upade za 50%, in to za 6 ur! Predno ne vzpostavimo zdrav imunski sistem, je povsem nemogoče, da bi pričeli z zdravljenjem.
 13. korak – morilske misli. Naše misli vplivajo tudi na naše zdravje.
 14. korak – telesna aktivnost. Izboljša zdravstveno stanje srca, pomaga pri izgradnji kosti, izloča toksine iz našega telesa...
 15. korak – energija. Življenje = energija. Nabijmo se z energijo in naše zdravje bo optimalno.
 16. korak – rak. Ta bolezen je na pohodu (800% - 1.700 % v zadnjih 100-tih letih!).

 

 

NAPREJ >> poglavja: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ,10, 11, 12, 13, 14, 15